Care este cel mai bun tratament pentru cicatricile de acnee?

Vrei sa elimini urmele de acnee? Va spunem despre cele mai recente tratamente care netezesc si reduc cicatricile. 

A trecut de faza eliminarii acelei acnei juvenile, dar ramai cu urmele pe piele. Nu intrati in panica, va intelegem foarte bine. Din acest motiv, te vom ajuta sa faci din acnee o amintire indepartata a tineretii tale (desi trebuie sa ne amintim ca aceasta problema nu ataca doar pielea mai tanara, ci poate fi prelungita in timp). Se pot elimina semnele? Care sunt cele mai bune tratamente care netezesc cicatricile? Va spunem tot ce trebuie sa stiti. Stai pe spate si ia nota! 

Ce sunt semnele de acnee?

„Sunt cicatricile (deprimate sau bombate) lasate de leziunile inflamatorii ale acneei , adica cosuri si bulgari rosii”, explica medicul dermatolog. „In cadrul cicatricilor deprimate, care sunt cele mai frecvente, avem trei tipuri: gheata sau gheata (sunt cicatrici punctiforme, de parca am intepa pielea cu o gheata, de unde si numele), vagon (sunt cicatrici cu margini abrupte, ca niste muscaturi mici) si rostogolire (sunt cicatrici cu margini rotunjite si sunt cele mai frecvente dintre toate)”. 

Pot fi eliminate?

„Cel mai important este sa prevenim aparitia lui si, pentru aceasta, sa tratam acneea din timp inainte de a incepe sa apara semnele. Daca acestea au aparut deja, trebuie sa ne punem la treaba si sa le tratam cat mai curand posibil. Toate cicatricile pot fi imbunatatit intr-o masura mai mare.sau intr-o masura mai mica si asta va depinde de tipul cicatricilor si de gradul acestora”, evidentiaza expertul. 

Care sunt cele mai bune tratamente pentru a elimina urmele?

La nivel topic, cei mai eficienti sunt retinoizii , care „reusesc sa creasca productia de colagen si pot servi ca tratament de intretinere la domiciliu. Pentru cicatricile usoare poate fi suficient, dar cicatricile mai profunde vor necesita combinarea lor cu alte cicatrici . optiuni de tratament”. Expertul recomanda urmatoarele optiuni: 

  • peeling chimic. Dupa cum explica el, este un tratament care produce o exfoliere a celor mai superficiale straturi ale pielii pentru a le reinnoi, atenuand astfel urmele. „Cu cat peelingul este mai profund, cu atat reinnoirea realizata este mai mare si, de asemenea, recuperarea va fi mai lunga in zilele de dupa procedura”, adauga el. 
  • A fi. Laserele sunt, de asemenea, instrumente foarte utile in tratamentul acneei. „Exista multe tipuri: ablative (matura suprafata pielii) si non-ablative (produc mici arsuri pe coloana, dar fara a produce o maturare completa a suprafetei pielii). Laserele ablative sunt mai agresive, dar si mai eficiente” .
  • Kleresc. Nova terapie biofotonica a lui Kleresca induce formarea de colagen folosind lumina fluorescenta. Avantajul acestei tehnici este ca nu este dureroasa si nu necesita nicio recuperare”, conchide el. 

Daca vrei sa reduci urmele de acnee, iti recomandam sa consulti cat mai curand un medic dermatolog pentru a putea alege tratamentul care se potriveste cel mai bine tenului tau . Oh! Si urmati cu meticulozitate tratamentul recomandat, chiar daca rezultatele par sa ia timp. Piele perfecta, iata-ne!