Majoritatea dintre noi avem norocul de a ne naște deja într-o familie iubitoare care are grijă de noi și de interesele noastre. Cu cât creștem, ne dezvoltăm și acceptăm faptul că trebuie să fim din ce în ce mai aproape de iubita noastră familie, cu atât vom înțelege că este una dintre cele mai importante bucăți din personalitatea noastră. Familia va fi alături de noi toată viața și va fi mereu acolo pentru a ne oferi confort fizic, dar și spiritual.

În paragrafele de mai jos vei afla răspunsurile la o întrebare care se află în spatele minții tale, dar care nu a reușit niciodată să iasă la iveală într-un mod evident. Cât de importantă este familia pentru tine? Ce rol are familia în creșterea și dezvoltarea ta ca om?

Definiții și simbolistica familiei 

Familia este mai mult decât un grup de oameni cu care împărtășești lucruri în comun. Este mai mult decât un statut legal, mai mult decât un nume și mai mult decât ai putea să înțelegi vreodată doar prin prisma aspectelor fizice. Iată câteva moduri sau înțelesuri care se potrivesc foarte bine cu ideea de familie și cum ai putea să o interpretezi în calitate de membru.

  • Cartea familiei scrisă de Părintele Vasile Ioana nu doar că vorbește despre familie ca un întreg ce aparține fiecăruia dintre noi, dar explică foarte clar și cum ar trebui să ne raportăm noi la ea. Familia este un conglomerat de obiceiuri, tradiții și ambiții comune care imediat ce au fost puse cap la cap se transformă în obiective comune.
  • Familia este un cadru special și unic unde ne simți foarte în largul nostru și ne expunem gândurile și trăirile așa cum se simt în mod reali și nu mascate de o barieră socială greu de gestionat.
  • Tot familia este un cadru foarte educativ unde putem fi martori la anumite diferențe de caracter și trăiri foarte diferite. Este locul unde ne putem primi cele mai importante lecții din viață și unde putem în sfârșit să fim martori la diferențele dintre oamenii cu interese comune
  • Cartea familiei și despre sensul vieții ne învață că maturizarea este un alt mod prin care putem descrie familia ca un întreg. Putem profita și suntem într-o oarecare măsură nevoiți să fim martori la cât mai multe întâmplări, acțiuni, tipuri de gândire și evoluții profesionale, dar și spirituale. Fiecare membru al familiei este la rândul său o familie de evenimente.
  • Într-un spirit de glumă, familia poate fi și locul unde bărbatul consideră mereu că este conducătorul, iar femeia alege prin bunăvoință să îi permită să creadă acest lucru. Pentru că într-un loc unde bărbatul nu se simte bărbat, nu există familie.

Cum decid cine să fie familia mea?

Cu toate că ne naștem într-o familie deja formată, suntem într-un fel sau altul forțați să fim responsabili și de o proprie familie care pornește chiar de la noi. Dacă ar fi să îți oferim un sfat despre ce ar trebui să faci pentru a avea succes în familia ta, acela ar fi să faci mereu ce îți spune inima.Chiar dacă ai cunoscut iubirea vieții tale sau ești deja tată pentru a treia oară. Nu uita că inima este cea care îți spune cum și când este bine să iei o decizie importantă.

Concluzie

Este de ajutor mare să citești cărți scrise din experiența celorlalți, dar este și mai bine să fii mereu aproape de familia ta și de cei pe care îi iubești. Fii mereu sincer și caută să fii mereu fericit.