După Marele Muzeu al Egiptului, care a fost inaugurat recent în anumite zone ale sale, în această țară va fi finalizată încă o locație de acest gen. Egipt dorește să le ofere turiștilor o incursiune cât mai vastă în istoria bogată a acestei țări, motiv pentru care în acest moment se lucrează la finalizarea Muzeului Aten din Minya.

Și acesta este un proiect grandios al Egiptului și va fi desfășurat pe o suprafață impresionantă. Va fi unul dintre cele mai importante muzee din zonă și va reprezenta un obiectiv turistic în special pentru turiștii care fac croaziere pe Nil. Orașul este, de asemenea, un punct de pe traseul dintre Cairo și Luxor, astfel că mulți turiști îl traversează și vor avea un motiv în plus pentru a face un popas.

Clădirea principală a muzeului va include 14 săli de expoziții permanente, un teatru, un centru de conferințe și o bibliotecă. De asemenea, vor fi numeroase zone destinate turiștilor, restaurante și magazine de suveniruri. Autoritățile din Egipt au construit inclusiv un port de agrement pe Nil, dar și o pasarelă turistică de 600 de metri pe impresionantul fluviu.

Lucrările la acest proiect au început în 2004, însă Egipt nu excelează în finalizarea construcțiilor în termenul stabilit inițial. Totuși, acesta va fi unul dintre cele mai mari proiecte culturale și arheologice din Minya și pune accent pe perioada Amarna din istoria Egiptului. Momentan, data la care va fi inaugurat nu este cunoscută, dar lucrările sunt aproape de finalizare.

Istoria Egiptului atrage în continuare o mulțime de oameni

Istoria Egiptului e plină de legende impresionante, iar în siturile arheologice din această țară se fac în continuu descoperiri impresionante. Turismul este principala sursă de venituri a țării, iar peste 14 milioane de oameni vizitează anual Piramidele din Giza.

Iar istoria Egiptului este transmisă din generație în generație și de filme și jocuri. Printre cele mai cunoscute filme care au legătură cu istoria Egiptului sunt Land of the Pharaohs (1955) și Death on The Nile (1978), filmat chiar pe celebrul fluviu.

În plus, sunt și multe jocuri video inspirate din istoria Egiptului. Seria Tomb Raider este deja legendară, dar de un succes fenomenal s-au bucurat și jocuri precum Assasin’s Creed Origins, Ankh, Nancy Drew, Age of Mythology ori Ancient Stories. Mai mult, au fost lansate și numeroase jocuri ca la aparate care au ca sursă istoria Egiptului. Book of Ra Deluxe este unul dintre cele mai populare jocuri de casino din ultimii ani, dar alte producții de succes sunt Rise of Egpyt, Book of Dead ori Egypt Sky. Dezvoltatori ca Playtech, Pragmatic Play ori Novomatic acordă astfel un spațiu major jocurilor inspirate din istoria Egiptului.

Egiptenii au inaugurat și Marele Muzeu al Egiptului

Începând cu 8 martie, turiștii pot face și tururi în anumite zone ale Marelui Muzeu al Egiptului. Acesta este construit în apropierea piramidelor din Giza, iar în curând este așteptat să fie deschis în totalitate. Costurile de construcție s-au ridicat la peste 1 miliard de dolari, iar locația este cu adevărat impresionantă. În acest moment pot fi vizitate inclusiv grădinile superbe, dar și zona comercială în care se află restaurante și magazine de suveniruri. În Sala Mare au fost expuse numeroase artefacte, printre care și statuia regelui Ramses al II-lea și coloana regelui Merneptah.

Egipt a făcut o politică din creșterea numărului de turiști, motiv pentru care investește astfel în construcția unor noi muzee. De asemenea, în curând va fi inaugurată și noua capitală a țării, care se bucură de investiții cu adevărat spectaculoase, iar arhitectura clădirilor iese în evidență. Când va fi gata, și ea va reprezenta un magnet pentru turiștii care vin în Egipt.