Cu siguranta te-ai gandit la nenumarate ocazii in care poti petrece un weekend pentru a vedea majoritatea site-urilor tarii. In mod ciudat, exista locuri care se parcurg usor intr-o zi, organizand bine timpul si profitand la maximum de el.

Orasul Vatican

Cu doar 44 de hectare, Statul Vatican este cea mai mica tara din lume. Desi suprafata este atat de mica, exista motive grozave pentru a lua mai mult timp decat credem pentru a o traversa, cum ar fi Piata si Bazilica Sfantul Petru , Muzeele Vaticanului si Capela Sixtina.

Principatul Monaco

Principatul Monaco este o alta dintre acele tari pe care le putem vizita cat ai clipi. De fapt, este al doilea cel mai mic stat din lume, cu doar 2 kilometri patrati de extindere . Desigur, suficient pentru a ne gasi in cazinoul Monte Carlo si in portul de agrement cu cele mai luxoase masini si iahturi pe care le-am vazut vreodata.

Republica San Marino

Republica San Marino, cu o suprafata de 62 de kilometri patrati, este a treia cea mai mica tara din Europa si a cincea din lume, dupa Vatican, Monaco, Nauru si Tuvalu. Cel mai vechi stat suveran din lume este cuibarit pe versantii Muntelui Titano si se remarca prin cele Trei Turnuri: Guaita, Cesta si Montale.

Liechtenstein

Suprafata Principatului Liechtenstein se intinde pe 160 de kilometri patrati, raspanditi in 11 municipalitati. A sasea cea mai mica tara din lume este situata intre Austria si Elvetia, in Alpi, si are 250 de kilometri de drumuri prin care sa va deplasati si sa va bucurati de peisajele sale spectaculoase.

Insulele Marshall

Insulele Marshall nu sunt doar una dintre cele mai mici tari din lume, cu o intindere de 181 de kilometri patrati, dar este si una dintre cele mai tinere, deoarece au devenit independente de Statele Unite in 1990. In Arhipelagul Rataka („Rasarit de soare”) , in Marshallese) si Ralik („Apus de soare”) veti gasi statiuni de lux unde va puteti bucura de apele sale cristaline. Ca nu este un plan sa ajungi acolo si sa te intorci in cursul zilei, nu?

Malta

Scopul de a vizita o tara intr-o singura zi devine treptat mai complicat. Extinderea Maltei, unde s-au filmat filme precum Gladiator sau Agora, este de 316 kilometri patrati, desi are doar trei insule locuite : Malta, Gozo si Comino. Putem oricand sa le vizitam pe toate trei si sa ne oprim in Valletta, capitala tarii, pentru a ne indeplini misiunea in termenul limita.

Insula Man

Insula Man are  52 de kilometri lungime si 22 de kilometri latime si se intinde pe o suprafata de 572 de kilometri patrati . Este una dintre destinatiile preferate de pasionatii de motociclete si, de asemenea, una dintre cele mai periculoase pentru ca multi si-au pierdut viata pe drumurile sale.

Maldive

In ciuda celor aproape 1.200 de insule (doar 200 sunt locuite) care alcatuiesc Maldivele, extinderea tarii nu ajunge la 300 de kilometri patrati, dintre care doar 20% se afla deasupra nivelului marii . A noua cea mai mica tara din lume si cea cu cei mai putini locuitori din Asia, este si una dintre cele mai exclusiviste destinatii turistice care pot fi gasite astazi.

Republica Palau

Republica Palau se intinde pe 488 de kilometri patrati si este formata din 340 de insule, desi doar 9 dintre ele sunt locuite. Cele mai importante sunt Angaur, Babeldaob, Koror si Peleliu. Deoarece sunt foarte aproape unul de altul, ne putem indeplini si obiectivul aici.

Barbados

Pe care vrei sa o vizitezi?