Citirea cu voce tare aduce foarte multe beneficii copilului mic. Cartile cu povesti scurte de la Editura Univers Enciclopedic sunt bune de citit cu voce tare, chiar daca copilul nu intelege inca sensul a ceea ce i citeste.

Stim cu totii ca primii ani de viata sunt deosebit de importanti pentru dezvoltarea vorbirii. Citirea cu voce tare ajuta copilul sa invete sa vorbeasca.

Acest lucru functioneaza excelent, de exemplu, cu o imagine simpla si acelasi text simplu si scurt sau o carte cu obiecte ascunse la care parintii si copilul se uita impreuna. Prin urmare, oamenii de stiinta sunt de acord ca bebelusilor ar trebui neaparat sa li se citeasca.

Citeste-i copilului tau – si-l vei ajuta in dezvoltarea lui.

Cand ii citesti copilului tau mic, nu doar ii vorbesti. Parintii petrec, de asemenea, timp impreuna cu copiii lor si devin mai apropiati. Unele carti ilustrate de la Univers Enciclopedic sunt atat de amuzante incat puteti rade impreuna. Alte carti de la alta editura carti pentru copii te invita sa exprimi anumite sentimente.

Asadar, beneficiile lecturii sunt evidente chiar si pentru un copil mic:

  • Citirea creeaza intimitate
  • Lectura extinde vocabularul
  • Lectura stimuleaza imaginatia
  • Lectura ajuta copilul sa se concentreze
  • Citirea cu voce tare de catre parinti il ajuta pe copil ajuta sa invete sa citeasca independent
  • Citirea cu voce tare ii face pe copii mai pregatiti pentru scoala, etc.

Nu exista nu am timp pentru a citi

Oricine este foarte ocupat in viata de zi cu zi este adesea obosit spre seara. Dar, daca iei un moment de respiro si te ghemuiesti pe canapea cu copilul tau, lectura poate fi ceva relaxant. De asemenea, citirea cu voce tare poate ajuta copilul sa se calmeze. Acesta poate deveni un ritual placut inainte de culcare. 

Ofera un mediu linistit in timp ce citesti.

Opreste televizorul si alte zgomote de fundal. Fa-te comod impreuna cu copilul in brate. Ia-ti o cana de ceai/cafea. Cititul poate deveni ritualul vostru de petrecere a timpului in doi.

Nu fi surprins daca copilul tau vrea doar sa-si bage o carte in gura. Este in regula. Bebelusii exploreaza lumea cu toate simturile. Copiii mici uneori abia asteapta si vor sa intoarca paginile rapid. Altii deruleaza inapoi pentru ca sunt interesati de ceva. Copiii care pot vorbi adesea arata obiectele dintr-o carte cu imagini si repeta ceea ce vad. Copiii mai mari vor incepe si ei sa puna intrebari, astfel incat sa puteti incepe o mica conversatie. In curand, multi copii vor incepe sa aiba cartile preferate si sunt fericiti cand le citesti aceeasi poveste iar si iar. Acest lucru la fel este normal.

Astfel, gaseste timp si energie pentru a citi bebelusului tau – vor exista atat beneficii, cat si comunicare de inalta calitate cu copilul, incat vei fi surprins!