Cum sa profit la maximum de o singura incarcare a bateriei pentru bicicleta electrica? Aceasta intrebare este adresata mai devreme sau mai tarziu de orice proprietar de biciclete electrice.

Cat de mult poti calatori pe o bicicleta fara reincarcare este determinat de multi factori. Desigur, in primul rand, depinde de puterea motorului electric si, cel mai important, de capacitatea bateriei. Dar factorii terti – incarcarea generala, stilul de condus, impactul fortelor externe si multe alte nuante, care individual par nesemnificative, impreuna pot afecta performanta bateriei. In acest articol, iti vom oferi cele mai bune 6 sfaturi pentru a te ajuta sa profiti la maximum de o singura incarcare a bateriei pentru bicicleta electrica.

  • Alege baterii de mare capacitate

Sa incepem cu ceea ce este evident. Daca intentionezi sa calatoresti pe distante lungi fara reincarcare, obtine o baterie de mare capacitate pentru bicicleta ta electrica. Datorita adaptabilitatii sale bune la sarcini extreme, cum ar fi conducerea la viteza mare, conducerea offroad, escaladarea dealurilor etc., durata de viata generala a bateriilor de mare capacitate este mult mai lunga. Plata suplimentara pentru o baterie cu performanta imbunatatita este intotdeauna o investitie utila.

  • Urmareste presiunea din cauciucuri

Cu cat zona de contact a anvelopei cu suprafata drumului este mai mare, cu atat este mai mare consumul de baterie. Pentru a utiliza cea mai eficienta energie, trebuie sa reduci punctul de contact – adica sa mergi pe roti umflate bine. In mod ideal, este mai bine sa umfli rotile la presiunea maxima admisa indicata pe anvelopa. Dar nu uita ca anvelopele stranse nu afecteaza in cel mai bun mod manevrabilitatea unei biciclete cube. Experimenteaza presiunea si gaseste echilibrul optim care sa fie confortabil pentru stilul tau.

  • Optimizeaza-ti greutatea

Greutatea combinata a bicicletei echipate si a ciclistului este un alt factor important care influenteaza consumul bateriei. Cu cat sarcina este mai mare, cu atat kilometrajul este mai mic. A scapa de kilogramele in plus de pe corp este o sarcina dificila pentru multi, ceea ce nu se poate spune despre optimizarea incarcaturii externe. Absenta unui portbagaj incarcat si a lucrurilor inutile intr-un rucsac este o modalitate eficienta de a creste kilometrajul unei biciclete scott.

Consumul bateriei depinde si de greutatea bicicletei in sine, asa ca este indicat sa renunti imediat la modelele cu cadru din otel.

  • Gandeste-te la trasee si tine evidenta stilului tau de condus

Terenul si calitatea suprafetei drumului afecteaza in mod direct durata de viata a bateriei la o singura incarcare. Dealurile abrupte si offroad-ul consuma bateria mai repede – acest lucru nu trebuie uitat atunci cand planifici o ruta pentru excursii cu bicicleta. Daca ai de ales, alege de preferinta trasee cu asfalt bun, urcusuri line, drumuri fara viraje dese si bruste, pe care trebuie sa incetinesti si sa iei din nou viteza.

  • Nu incerca sa profiti la maximum de bicicleta

La viteze mari, consumul de energie creste. In plus, se consuma nu numai pentru a depasi motorul, dar si pentru a depasi factorii externi – cresterea frecarii, rezistenta la rulare, franarea aerodinamica. Pentru ca bateria sa fie utilizata cat mai rational, nu trebuie sa dezvolti o viteza mai mare de 2/3 din cea maxima.

  • Pedaleaza cu piciorul usor

Cand vine vorba de modul de asistenta la pedalare, care combina pedalarea conventionala cu propulsia electrica, cat de tare pedalezi este important. Rotirea moale si lina, fara presiune agresiva si ascutita, ajuta la prelungirea duratei de viata a bateriei. Desigur, pentru a pedala cat mai usor posibil, ar trebui sa selectezi viteza potrivita si sa schimbi treptele la timp.

Astfel, cu aceste sfaturi utile vei lungi durata de viata a bateriei ca sa te poti plimba cat mai mult fara sa fii nevoit sa o reincarci.