“Romani, ieșiți in strada!” Nu zau, micuțule?

Crin Antonescu si Victor Ponta sunt absolut hotarați sa-si distruga carierele! Nu era de ajuns cat ii umilește Basescu: se mai umilesc si singuri!

USL a avut 6 luni la dispozitie, inainte de alegeri, ca sa arate romanilor ce poate. In astea 6 luni, puteau sa faca multe. Puteau sa-si aleaga orice proiect, cu care sa se laude:

Sa creeze niște locuri de munca. Fiindca șomajul real (nu cel oficial) este imens, in jur de 50%! In schimb, au dat afara 6000 de oameni de la Posta Romana (cu scuza ca ar fi, cica…PDL-iști). Oameni care acum urla in strada: jos guvernul! Vrem sa muncim! Sa lupte cu seceta. Ca toata producția e parjolita! In schimb, ministrul Agriculturii a preferat sa nege realitatea si sa spuna ca nu e nici un motiv pentru starea de urgenta. Puteau sa lupte cu corupția. Parchetul nu prea e in mana lor, dar nici nu conteaza! Ca aveau destule parghii: Ministerul Justiției, Poliția, dar mai ales declarațiile publice. Ar fi putut sa porneasca o mare campanie publica de curațare a Romaniei si a clasei politice. In loc de asta, au ales sa-i planga pe umar lui Adrian Nastase (care e urat de romani) si sa-i insceneze sinuciderea.

Care a fost pana la urma, Marele Proiect a lui Antonescu si Ponta? Cu cine a fost marea lor lupta? Nici cu șomajul, nici cu seceta, nici cu corupția: ci cu…Traian Basescu. Care oricum se dezumfla de la sine: ei, uite ca acum nu se mai dezumfla! Acum se dezumfla USL-ul!

In doar 3 saptamani, USL a pierdut 5% din votanți!

De ce? De prosti, evident!

Prima umilința: Marele Proiect al USL-ului (cu care vroiau ei sa se prezinte in alegeri), adica referendumul, a eșuat! Deși USL-ul a umplut țara cu afișe, n-a reușit sa mobilizeze 9 milioane de romani la vot. A doua umilința: dupa infrangerea de la referendum, Ponta si Antonescu au ales sa continue lupta, la Curtea Constituționala. Deși era clar ca n-aveau nici o șansa (pentru ca cifrele fusesera deja stabilite inainte de referendum). Iar daca modifici regulile in timpul jocului, sa nu te miri ca SUA si Germania te acuza de lovitura de stat. Trebuia sa actualizezi listele inainte de referendum, nu dupa! A treia umilința (cea mai usturatoare): s-a produs chiar ieri, la televizor, in direct. Dupa ce pierdusera si referendumul si batalia legala, Antonescu si Ponta au scos un ultim strigat de disperare: romani, ieșiți in strada! S-au gandit ei ca sunt peste 7 milioane de voturi impotriva lui Traian Basescu, nu-i așa? Ei, uite ca nu-i așa! Din cele 7 milioane, n-au ieșit in strada decat…400 de mitingiști de profesie din București, dotați de partid cu steaguri si portavoci (pe care deja ii cunoaștem: dobitocul ala cu palarie de cowboy apare la toate mitingurile). Hahahaha….

Referendumul a fost o infrangere pentru toate partidele. Si pentru Basescu, si pentru USL: toți au fost scuipați de poporul roman.

In schimb, ce a urmat dupa referendum (isteria cu Curtea Constituționala si chemarea romanilor in strada), sunt strict o infrangere a USL-ului, a lui Crin Antonescu si a lui Victor Ponta. Care si-au aratat slabiciunea, in vazul intregului popor roman.

Cand n-ai mușchi, taica, nu porți camași cu maneca scurta. Porți și tu camași mai bufante!

Vedeți pe cineva in strada, in clipa asta? Nu!

Pai nenica, un ditamai președintele interimar (si candidat la alegeri prezidențiale pe deasupra) ar trebui sa aiba ditamai susținere populara!

In mod normal, cand Antonescu a țipat: “ieșiți in strada!”, macar 10% din 7 milioane, adica macar 700.000 ar fi trebuit sa-l asculte. Ar fi trebuit sa fie mitinguri spontane si la Constanta, si la Galați, si la Timișoara, si la Iași, si la Bistrița, si la Deva. In toata țara! Va mai amintiți cum a sarit lumea in sus asta iarna, cand si-a dat doctorul Arafat demisia? Ei, aia e susținere populara! Aia e cu adevarat popularitate!

Da, tensiunea in țara e foarte mare; da, mișcari violente pot sa inceapa in orice clipa; da, Romania sta pe un butoi cu dinamita sociala: dar e clar ca USL-ul nu poate sa serveasca drept detonator.

De fiecare data cand au incercat sa “detoneze” ceva, in loc sa faca poc, a facut fasss!

Cine e de vina pentru prostia USL?

In primul rand liderii, desigur! Antonescu si Ponta: ca deciziile tampite, ale lor sunt.

Dar adevarații responsabili de ideea cu referendumul (ca si de incapațanarea cu care refuza sa accepte infrangerea) sunt cei doi așa ziși “manipulatori”: Dan Voiculescu si Adrian Nastase (mafiotul care conduce USL din pușcarie). Fraierii ii considera pe aștia doi, niște genii strategice: dar de 4 luni de zile, numai tampenii fac. Strategia lor a reușit nu doar sa scada USL in sondaje, ci mai grav: sa-i distruga complet relațiile internaționale. Nici SUA, nici Germania, nici macar Partidul Socialist European nu mai sprijina USL (dovada palmele pe care le-a incasat Victor Ponta la Bruxelles).

Ieri, in timp ce Antonescu si Ponta chemau oamenii in strada, Uniunea Europeana a transmis un mesaj clar: liderii USL trebuie sa abandoneze urgent agenda lor politica personala (adica razboiul cu Basescu) si sa se apuce de treaba, in interesul poporului roman. Iar poporul roman, culmea, e de partea Uniunii Europene si impotriva propriului sau guvern: dovada ca NU au ieșit in strada.

Se spune ca ce-si face omul cu mana lui, se cheama lucru manual. Asta a reușit USL-ul! Crin Antonescu si Victor Ponta au reușit performanța sa se…masturbeze in public. Pai cine sa-i mai ia in serios?

In SUA, asemenea oameni se cheama loseri. In Romania, ei se cheama…labari.