Oltchimul: condus cu incompetența, vandut cu incompetența.

Exemple de incompetenta in organizarea licitației:

Nimeni n-a știut exact ce cumpara. N-a fost nici un audit inainte de licitație. Nu se știe exact care sunt datoriile combinatului Oltchim (peste 700 de milioane de euro) si ce se intampla cu ele. Cine le platește? Cine platește salariile restante de doua luni? Proprietarul actual sau cel viitor? Pentru ca nimeni n-a știut ce exact cumpara, in contractul atașat la caietul de sarcini nici macar nu scrie exact ce se vinde. Doar acțiunile deținute de stat? In cazul asta, de ce n-au fost vandute la Bursa? Nu s-a stabilit o valoare de vanzare inainte de licitație, drept care nici nu s-a cerut o garanție de participare. De aia au fost ofertele diferite ca de la cer la pamant: germanii de la PCC au oferit doar 3 milioane de euro, iar Dan Diaconescu a promis…45 de milioane! Iar acum, imbecilii se intreaba: ce facem daca Diaconescu nu platește? In mod normal, ar trebui sa piarda garanția. Dar el nu pierde nimic!

Statul nu e in stare sa conduca nici un W.C. Chiar si cand are monopol, tot da faliment. Iar dupa ce da faliment, se face de ras in toata Europa. Felul in care s-a desfașurat privatizarea Oltchim este unic in lume: nici o tara fosta comunista n-a mai facut un asemenea circ, cu rezultate atat de proaste.

Chiar, ce faceți daca Dan Diaconescu nu platește?

Statul roman are un termen limita. Daca nu privatizeaza Oltchim-ul pana la sfarșitul lui septembrie (adica in 9 zile), FMI nu ii mai da bani de pensii si salarii. A spus-o clar, chiar Erik de Vrijer, noul negociator sef al FMI. Bravo, olandezule! Era si timpul sa-i plesneasca cineva peste bot pe idioții de comuniști romani.

Si atunci sa vedeți bomba sociala! Nu cu 4000 de amarați din Ramnicu Valcea: ci cu 6 milioane de pensionari si cu 1.7 milioane de bugetari (plus armata…plus serviciile secrete, care nu știe nimeni cați sunt…plus muncitorii din industria de aparare, al caror numar iar nu-l știe nimeni exact…plus asistații social). In total, fara pomana FMI, cam 12 milioane de romani raman de la 1 octombrie fara nici un ban.

Pai, in locul lui Dan Diaconescu, eu nici n-as plati. Abia acum as incepe adevarata negociere; abia acum as incepe sa le strang șurubul baieților din guvern! Ca ei au un termen limita – eu nu! Nici o lege nu ma obliga sa cumpar o marfa, daca ma razgandesc: indiferent ca e vorba de o ceapa sau de un combinat. Cumparatorul are drepturi!

Nu-i amuzant?

Nu e clar ca Romania s-a dus dracului?

Oltchim este o bomba sociala. Iar Romania nu are un genist care s-o dezarmeze, ci doar niște ciocanari. Si stați liniștiți, ca mai sunt o gramada de asemenea bombe inca neexplodate: CFR, Compania Huilei, Compania Lignitului (tot mineritul de fapt), TAROM-ul etc.

De ce au ajuns bombe sociale? Simplu, pentru ca in ultimii 60 de ani au angajat oameni in stil comunist: fara numar!

Iar in ultimii 20 de ani, in loc sa privatizeze si sa treaca la capitalism, statul a angajat si a platit salarii (uneori duble fata de privat), ca sa nu fie șomaj mare in Romania. Toate partidele au facut asta, ca nu dadea bine la alegeri. Deci toate sunt vinovate pentru dezastrul economiei romanești. Toți președinții si premierii Romaniei ar trebui sa plateasca pentru falimentul tarii, cu averea si cu viața lor. Si vor plati!

In realitate, milioane de angajați ai statului freaca menta si primesc salarii degeaba. In realitate, ei sunt șomeri mascați.

Iar acum vor deveni șomeri…demascați. Hahaha…

Micuților, de șomaj si de biciul patronului tot nu scapați!

Am mai spus ca nu exista o singura Romanie, ci doua. Nu exista o singura economie, ci doua:

una de stat, comunista, corupta, incompetenta, care toaca bani zi si noapte. Care nu face evaziune fiscala, dar care nici nu-si platește datoriile. Si a ajuns sa nu-si mai plateasca nici macar salariile (la Oltchim, de doua luni nu s-a mai luat nici un ban!) alta capitalista, privata, care produce bani in plina criza, dar refuza sa ii dea statului. Pentru ca este efectiv in greva fiscala. Fie ca si-au mutat firmele in strainatate (ca mine), fie ca fac direct evaziune fiscala (bravo lor!), sute de mii de patroni romani au pus piciorul in prag si nu mai dau nici un sfanț, politrucilor din guvern. Indiferent de guvern! Mesajul lor e clar: s-a terminat, nu va mai bateți joc de munca noastra! Nu mai dați pensii, salarii si pomeni din banii noștri!

Si chiar s-a terminat. Iar ultimul cui in sicriu il bate chiar PSD-ul lui Ion Iliescu: adica exact cel care acum 20 de ani a blocat orice evoluție capitalista. Cazul Oltchim e clar chiar si pentru cretinii optimiști, care mai credeau in redresarea Romaniei socialiste. Care redresare? Cu ce bani? Cu banii lui Dan Diaconescu? Hahaha…

Ați ajuns la fundul sacului, micuților! Sunteți morți si ingropați! Iar eu ma bucur de dezastrul vostru: ca l-am dorit toata viața. Pentru mine, criza economica actuala si disperarea voastra sunt un vis implinit. Pe masura ce voi saraciți, eu si alții ca mine ne imbogațim.

Si uite ca acum dansez pe mormantul vostru, comuniști impuțiți!