Cazul Oltchim: huoooo…jos hoții!…

De miercuri, sute de angajați de la Oltchim urla si protesteaza. Ce vor? Sa ramana la stat si sa ia bani in continuare. Ce vor primi? Flit. Ca bani nu mai sunt.

Oltchim a ramas de stat, pentru ca așa a vrut “clasa muncitoare”. In ultimii 20 de ani, au fost mai multe ocazii de privatizare: dar de fiecare data, sindicatele si “masele” au blocat orice contract. Acum, clasa muncitoare se plange ca statul nu le mai da salarii. Si tot acum, clasa muncitoare a descoperit brusc ca…de la Oltchim se fura.

Am o veste pentru voi, micuților: la stat s-a furat dintotdeauna si se va fura intotdeauna. Iar asta o știați prea bine: ca de-asta v-ați zbatut sa nu intrați la patron! Orice muncitor angajat la stat de mila, doar ca sa nu fie șomaj mare, dar care NU produce profit, inseamna ca iși fura banii de salariu.

Iar Oltchim a ajuns sa aiba datorii de 600 de milioane de euro (cam cat a imprumutat Romania de la banci, saptamana asta, ca sa plateasca pensiile). Si asta pentru ca a pastrat 4000 de angajați, de care nu avea nevoie.

Daca statul va plati el datoriile Oltchim (si sigur o va face), e clar unde se duc banii de pensii.

Cazul Posta Romana: 26.000 de postași, vineri, in strada.

USL a venit la putere promițand salarii mari si locuri de munca: numai ca, din prima saptamana de guvernare, a si dat afara 1000 de postași. Cu scuza ca ar fi…PDL-isti! Hahaha…

Minciuna a ieșit repede la iveala: pe tacute, li s-au taiat salariile si postașilor care ramasesera! Conducerea Postei a decis reducerea programului de lucru in companie cu doua zile pe luna si diminuarea corespunzatoare a veniturilor. Insa, sindicalistii sustin ca nu exista suficient personal, astfel incat unul din trei postasi va fi nevoit sa lucreze in cele doua zile fara a fi platit.

Si aștia 26.000 de postași or fi tot PDL-isti, mai rozaliilor?

Cazul TVR: 1000 de oameni concediați in septembrie.

In TVR se freaca menta la greu. Orice ziarist știe asta. In schimb, salariile din TVR sunt cam de 8 ori mai mari decat in sectorul privat. Si așa sunt de 20 de ani: nu le-a facut nici Ponta, nici Basescu, nici Tariceanu. Ei doar au preluat sistemul creat de Ion Iliescu in 1990, l-au ținut in viața si l-au folosit in interesul partidului.

TVR are 3.400 de angajați si are datorii de circa 70 de milioane de euro, doar fata de bugetul de stat (datoriile fata de furnizori nu au fost facute publice). E cea mai buna dovada ca toate partidele, la gramada (inclusiv PNTCD), sunt de vina pentru distrugerea economiei romanești.

Dar de vina sunt si romanii, carora le-a convenit sistemul: cat timp ne dau salariile, lasa-i sa fure…ca suntem cu toții oameni….

Statul social este daramat chiar de catre cerșetorii lui!

Asta iarna, imbecilii de socialiști faceau socoteala: in sectorul privat nu sunt decat maximum 4 milioane de romani, restul depind de stat, așa ca statul social va fi votat la infinit. Si implicit, noi vom fi mereu la putere.

Un cretinism, bineințeles. Pentru ca o tara nu traiește cu voturi: traiește cu bani. Cei mai mari dușmani ai statului social nu sunt patronii (care produc bani), ci exact asistații voștri sociali (care consuma bani). Un stat social cu mulți asistați, cu mulți angajați, cu mulți pensionari, nu este un stat puternic: ci din contra, unul foarte fragil. E un stat in prag de faliment si cu razboiul civil la ușa. Daca obișnuiești un cerșetor cu pomana, ce te miri ca iți sare in cap, daca nu-i mai dai!

Iar dezastrul economic e abia la inceput. Socialismul da faliment peste tot: si in Uniunea Europeana, si in SUA.

USL are de ales: concediaza sute de mii…sau nu mai platește pensiile?

Cazul Oltchim e clar. Ștergerea datoriilor Oltchim inghite exact banii imprumutați pentru plata pensiilor. Timp de 20 de ani, Romania a fost plina de pomeni:

Vrem sa muncim! …dar nu sa ne omoram cu munca…si vrem si salarii mari! Nici o problema, va angajam la stat! Nu mai vrem sa muncim! Ne-am plictisit de atata munca, dar vrem bani! Nici o problema, am scazut varsta de pensionare! Nu ajunge? Scoateți un certificat medical si va dam pensie de stat. Vrem medicamente gratis! Nici o problema, platește statul! Vrem diplome, dar n-avem chef sa invațam! Nici o problema, va da statul diploma de BAC gratis, dupa care iți da si șomaj (chiar daca n-ai contribuit nici un leu).

Politrucii le-au dat romanilor bani nemeritați, cu o condiție: sa stea liniștiți, sa nu iasa in strada si sa mențina Statul social. Adica poporul roman a fost mituit sa se uite in alta parte, in timp ce partidele jefuiau fara grija. Dar de unde s-a furat? Daca firmele de stat mergeau in faliment, de unde se mai storceau bani? De la fraierii care munceau cu adevarat si plateau cu adevarat taxe: adica de la firmele private.

Dar acum s-a ispravit: n-a mai ramas nimic de furat, deci nici “boborul” nu-si mai primește mita.

Cine are dreptate: guvernul sau muncitorii din strada?

Bineințeles, amandoi! Muncitorii au dreptate ca se fura de la Oltchim (si de la Posta, si de la TVR, si de la CFR – si de peste tot). Iar guvernul are dreptate ca muncitorii trebuie concediați: pur si simplu nu mai sunt comenzi pentru ei. Iar fara vanzari, orice economie se prabușește.

Romanii invața cu acum, cu forța, regula de baza a capitalismului: fara profit, nu exista salarii. Fara salarii, nu exista nici pensii. Cat despre ajutoarele sociale, medicamentele gratuite pentru saraci…hahahaha! Puteți sa uitați de astea!

A, sunteți “optimiști”? Nu credeți ca nu mai sunt bani? Nu credeți ca se prabușește statul roman? Nici o problema, micuților: ia duceți-va la Oltchim si spuneți-le muncitorilor sa fie și ei optimiști. Sunt sigur ca or sa va primeasca cum meritați!

Bataia dintre socialiști si clasa muncitoare este o placere!

Inchipuiți-va ca aveți doi dușmani de moarte si ca incep sa se bata intre ei. Nu in gluma, ci pe viața si pe moarte: cu pumnii, cu picioarele, cu cuțitele.

Inchipuiți-va ca le vedeți fețele pline de sange, ca le auziți urletele de furie și de durere. Pai ce, ești fraier sa-i desparți? Din contra, ii incaieri si mai tare!

Pentru ca oricine pierde, tu caștigi.