Cu mana sau intr-o masina de spalat, cu detergent lichid sau praf. Aflati despre toate optiunile si cele mai moderne aparate pentru a va lasa hainele impecabile.

Toate treburile gospodaresti au tehnici si trucurile lor care fac sarcina mai eficienta. Va spunem cele mai bune sfaturi pentru spalarea hainelor si impartasirea secretelor pentru a indeparta petele cele mai dificile si a avea grija de hainele delicate.

Exista trei chei pentru realizarea unei spalari perfecte: alegerea produselor de calitate, cunoasterea unor resurse de casa care sunt uneori magice si aplicarea tehnicii corespunzatoare in functie de pata, tipul de tesatura si metoda pe care o veti folosi, deoarece nu este aceeasi ca mana decat in ​​masina de spalat.

Cum sa speli hainele

Pentru a indeparta petele si a va lasa hainele impecabile, impartasim cateva sfaturi pentru spalarea hainelor intr-un mod practic si simplu. In cativa pasi, pentru a le lasa stralucitoare si cu culorile lor intacte.

Cum se separa rufele

Separarea hainelor este primul si cel mai important pas pentru a evita greselile care pot deteriora hainele: clasificati-o dupa culoarea, nivelul de murdarie si tipul de tesatura. Nu uitati sa cititi etichetele, care, de obicei, specifica modul de spalare si daca poate fi calcat sau nu.

In primul rand, separati hainele in diferite culori: alb pe o parte, negru pe cealalta si, intr-o alta gramada, toate celelalte culori. Daca banuiesti (sau ai verificat deja) ca unele se estompeaza, este recomandabil sa-l speli singur.
Pe de alta parte, va recomandam sa separati lenjeria (cearsafuri, prosoape si prosoape) si sa o spalati separat. De multe ori emana fibre care pot adera la imbracaminte si costa putin sa le indepartezi.

In cele din urma, separati hainele de tesaturile delicate pentru a face o spalare de mana. Daca doriti sa optati pentru masina de spalat, alegeti programul pentru spalare manuala sau pentru acest tip de imbracaminte care sa aiba grija de imbracaminte.

Un alt punct important este separarea hainelor dupa nivelul de murdarie: ceea ce nu este foarte murdar poate fi rezolvat cu un program economic care economiseste energie si apa. Pe de alta parte, ceea ce are mai multa murdarie va necesita un program mai lung, astfel incat acestea sa fie impecabile.

Cum sa alegi detergentul pentru a spala hainele

Primul punct important este sa alegeti detergentul sau detergentul potrivit. Este esential sa fie de buna calitate sa ai grija de hainele tale. Puteti alege detergentul lichid potrivit pentru spalarea automata sau pentru spalarea mainilor sau a detergentului.

Exista diferite tipuri de detergenti:

 • detergent lichid cu spuma scazuta sau spalare de mana.
 • detergent lichid specific pentru imbracaminte alba, neagra sau colorata in general.
 • detergent lichid de inalbire.
 • detergent lichid cu dedurizant.
 • detergent mic sau spalare de mana.
 • detergent praf cu dedurizant.
 • detergent in paine de in alb.

Detergentii de buna calitate nu lasa reziduuri pe haine si nu deterioreaza fibra hainelor si nici nu lasa reziduuri in masina de spalat.

Amintiti-va sa dozati intotdeauna cantitatea de detergent bine asa cum indica eticheta, daca folositi mult detergent, riscati sa nu se clateasca bine si, in consecinta, hainele vor deveni rigide si dure. Si daca utilizati putin detergent nu veti obtine o spalare perfecta.

Cum se spala hainele albe

Dupa ce ati despartit hainele albe, vedeti daca vreo haina are o pata incapatanata. In acest caz, aveti mai multe optiuni pentru a rezolva acest punct inainte de a-l spala cu celelalte haine.

Rulati detergentul alb peste pata si lasati-l sa stea cateva minute.
Turnati detergent lichid direct pe pata si lasati-l timp de 10 minute. Apoi il pui la spalat in masina de spalat.
O alta optiune este sa utilizati direct un produs de indepartare a petelor si sa il aplicati pe pata urmand indicatiile de pe eticheta produsului. Apoi spalati-l cu mana sau intr-o masina de spalat cu detergentul obisnuit. Si, daca doriti sa optimizati spalarea, folositi detergentul lichid pentru hainele albe.

Cum sa albiti hainele

Pentru albirea hainelor puteti utiliza substantele chimice pe care le ofera piata. Majoritatea contin clor si alte componente care, utilizate in mod corect (asa cum este indicat de eticheta sa), dau rezultate fabuloase.

Daca preferati mai multe optiuni „naturale”, puteti recurge la produse de casa cu costuri reduse si eficienta buna. Numim unele care va pot fi utile:

 • Bicarbonat de sodiu.
 • Suc de lamaie.
 • Otet alb.
 • Peroxid.
 • Lapte.

Cum se indeparteaza petele incapatanate

Inainte de a incepe spalarea, efectuati un proces simplu de indepartare a petelor incapatanate urmand cativa pasi simpli:

 • Udati hainele cu pata pe ele.
 • Aplicati solutia direct pe pata.
 • Frecati putin, astfel incat produsul sa patrunda in fibra tesaturii.
 • Dupa un timp, puteti pune imbracamintea sa se spele ca de obicei.