Ti-ai curatat sertarul sau ai scos rufele din uscator pentru a gasi o gramada de sosete vechi, inutile, nepotrivite. In loc sa irositi materialul aruncand sosetele, folositi-le in schimb in proiecte de uz casnic, cum ar fi praful sau acoperirea petelor de curent in casa. Pentru a recicla sosetele acasa, spalati sosetele in rufe, montati-le cu mana, ceasca sau materialul absorbant de caldura si decorati-le dupa cum doriti.

Trageti soseta peste mana

Sosetele fuzzy functioneaza cel mai bine, deoarece textura preia praful si parul mai bine decat sosetele netede. Pur si simplu introduceti mana in soseta.

Umeziti soseta

In timp ce sosetele fuzzy pot ridica foarte mult cand sunt uscate, alte sosete nu. Rulati soseta sub robinet sau adaugati oja de mobilier. Nu aveti nevoie de mult, doar suficient pentru a acoperi exteriorul sosetei.

Stergeti praful de pe suprafete

Soseta este gata de utilizare. Mergeti si stergeti-l pe orice suprafata unde s-a adunat praful. Cand se pare ca soseta este prea plina de par si praf pentru a ridica mai mult, spalati-o peste un cos de gunoi sau intoarceti-o din interior spre exterior pentru a continua praful.

Spalati soseta

Aruncati soseta in spalatorie si uscator cu restul rufelor. Soseta dvs. va iesi proaspata si gata de utilizare din nou.

Umple soseta cu orez

Cele mai bune sosete pentru pachetele de caldura sunt cele lungi, fara gauri. Adaugati patru cani (946,4 ml) de orez alb non-instant sau alte alimente incalzibile, inclusiv boabe de porumb uscate si seminte de in, la sosete.

Cantitatea de umplutura pe care o utilizati poate fi ajustata. Mai putin, de exemplu, face ca pachetul de caldura sa fie mai moale si sa poata fi folosit pentru a va concentra pe zone mai mici de pe corp.

Legati un nod in partea de sus a sosetei

Infasurati capatul sosetei, astfel incat sa il puteti rasuci in nod. Acest lucru impiedica umplutura sa se verse si sa dea caldura.

Cuptorul cu microunde

Limitati timpul de microunde la un minut la rand si nu mai mult de trei minute. Soseta se poate incalzi prea mult si umplutura poate arde. Soseta ar trebui sa se simta calda la atingere, dar nu dureroasa. [3]

Pastrarea unei cani de apa in cuptorul cu microunde langa soseta va incetini procesul de incalzire.

Asezati soseta pe corp

Acum, cand soseta este calda, este utila pentru tratarea petelor reci, inflamate sau dureroase. Puneti soseta pe muschiul sau zona dureroasa sau apasati-l pe zona pe care doriti sa o tratati.

Masurati lungimea sosetei de care aveti nevoie

Daca aveti o dimensiune specifica de care aveti nevoie, cum ar fi pentru recipientul dvs. preferat de cafea, rupeti banda de masurare. Tine-l pana la ceasca. Masurati doar partea pe care doriti sa o acopere confortabilul, apoi adaugati un inch (2,54 cm). Masurati din varful sosetei.

Daca doriti ca confortabilul sa se adune putin, adaugati o lungime suplimentara la calcul.

Taiati varful sosetei

Cand ajungeti la capatul lungimii sosetei de care aveti nevoie, indepartati orice deasupra ei taind cu foarfeca. In acest moment, este posibil sa puteti folosi soseta ca un confortabil nedecorat.

Intoarceti soseta din interior spre exterior

Inverseaza soseta. Lucrul cu interiorul mai putin atractiv al sosetei va va lasa mai tarziu cu un aspect mai confortabil.

Indoiti soseta in jos

Gasiti sfarsitul care va fi varful confortabilului dvs. Luati partea superioara si pliati-o in jos, aproximativ 2,54 cm.

Coaseti tivul

Folositi un ac de cusut pentru a fixa partea inferioara a partii pliate de restul sosetei de sub ea. Daca nu doriti sa coaseti, puteti, de asemenea, sa asezati banda de lipire intre partile sosetei si sa le calcati impreuna sau sa folositi clei de tesatura.

Adezivul pentru tesaturi necesita plasarea unui obiect greu, cum ar fi o carte, deasupra sosetei si lasarea adezivului sa stea timp de o ora.

Intoarceti soseta pe dinauntru

Inversati din nou soseta. De data aceasta semnele de cusut sau alt adeziv vor fi pe interiorul confortabilului, unde nu il mai puteti vedea. Pentru majoritatea recipientelor pentru bauturi, confortabilul va fi gata de utilizare.

Decupeaza un maner

In cazul in care pregatesti o cana de cafea, gaseste partea pe care vrei sa o folosesti pentru un maner. Cu foarfeca, taiati o fanta verticala in mijlocul sosetei. Indepartati si capetele sfasiate.

Este o idee buna sa aplicati un pic de clei de tesatura in jurul marginilor gaurii, pentru a proteja firele de deteriorare.

Adaugati boabe de porumb la o soseta

Se toarna ceasca (236,6 ml) de samburi uscate sau alte produse alimentare absorbante de caldura, cum ar fi fasolea uscata sau mazarea, in soseta. Lasa-l sa se aseze in partea de jos.

Asezati plapuma in soseta

Adaugati o cantitate egala de umplutura pufoasa ca si produsele alimentare. Bataia de cuvertura este o umplutura absorbanta de caldura gasita in magazinele de artizanat. Puteti inlocui o alta umplutura, cum ar fi cea dintr-o perna veche.

Straturi alternative

Apoi, adaugati o alta ceasca de miez de porumb, apoi urmati-o cu o alta ceasca de batut de pila. Alternati aceste straturi pana cand soseta este umpluta pana la varf.

Umpleti inca o soseta

Acest lucru este optional, dar se poate face pentru a acoperi o fisura mare, cum ar fi partea inferioara a usii. S-ar putea sa fie nevoie sa creati inca unul sau doua dispozitive de protectie la tiraj, in functie de lungimea sosetei. Repetati pasii pentru a umple aceste sosete cu jumatate de boabe de porumb, jumatate umplute.

Trageti capetele sosetei unul peste altul

Asezati capatul deschis al unuia dintre sosete langa capatul inferior al altuia, daca le combinati intr-un protector de tiraj mai mare. Trageti capatul deschis peste partea de jos a sosetei urmatoare. Repetati acest lucru cu alte sosete pe care doriti sa le adaugati.

Coaseti sosetele impreuna

Unde se intalnesc sosetele, luati ac si fir. Coaseti tivul sosetei exterioare pe cel pe care il acopera. Alternativ, aplicati clei de tesatura si lasati-l sa se odihneasca timp de o ora. Decorati sosetele dupa cum doriti, cum ar fi cusand ochii si o limba pentru a forma un sarpe.

Asezati o minge de tenis in interiorul sosetei

Impingeti mingea cainelui in jos pana la varful sosetei. Alte obiecte care pot fi puse in interiorul sosetei in loc de o bila includ dulciuri sau o sticla de apa goala din plastic. Cainele se va bucura de oricare dintre aceste obiecte, dar soseta le va face sa dureze mai mult decat jucariile cumparate din magazin.

Legati un nod deasupra mingii

Infasurati soseta in jurul sau pentru a forma un nod. Faceti acest lucru deasupra mingii, astfel incat cainele sa aiba mai usor sa ridice jucaria si sa nu mestece capetele imediat.

Daca doriti ca cainele sa scoata obiectul imediat, cum ar fi cu o delicatese, nu legati soseta. Adunati soseta intr-o minge.