Tuturor li s-a intamplat sa intalneasca o fata speciala la o petrecere sau undeva si chiar vor sa o invite in oras. Presupunand ca si ea este interesata, el ii da numarul sau pentru a se intalni la o iesire viitoare si a se cunoaste mai bine. Ce urmeaza? Cum comunici cu acea persoana? Cat timp ar trebui sa astepti pentru a comunica cu ea?

Cu cateva secole in urma, initierea contactului ar fi fost usoara; inainte de a-ti inmana cartea de vizita si ai sperat ca va da un semn de interes trimitand o carte in schimb. Dar asta nu mai functioneaza; Acum, trebuie sa-ti arati interesul cu un apel sau un WhatsApp , dar care este mai eficient?

Fezabilitatea, comoditatea si atitudinile noastre generale fata de mesajele text s-au schimbat, in special in randul tinerilor. Pentru multi, ceea ce era anterior inadecvat a devenit de preferat. Dar, in timp ce apelurile telefonice sunt o institutie pe cale de moarte, este inca latenta. Desigur, folosirea altor mijloace de comunicare precum Facebook, Twitter etc., te va face sa intri intr-un limb de barbati nesiguri care nu indraznesc sa ceara o intalnire intr-un mod mai direct.

Avantajele si dezavantajele trimiterii de mesaje text vs. apelurile:

Apelarea este modalitatea sigura si matura de a face asta , nu conteaza daca te simti incomod, fata o va aprecia, desi altii spun ca cel mai bine este sa trimiti un mesaj care este aproape intotdeauna sec si confuz. Aceasta impartire reflecta varietatea de opinii descoperite de un sondaj Match.com din 2013. Cand ati pus urmatoarea intrebare: „Daca ati cere pe cineva sa iasa la o prima intalnire, ce metoda de comunicare ati folosi cel mai probabil pentru a va contacta ?” Raspunsurile au fost impartite dupa cum urmeaza: Dupa cum puteti vedea, exista o mare diferenta de varsta; Cei sub 30 de ani au de 4 ori mai multe sanse sa ceara pe cineva prin mesaj text, comparativ cu cei de peste 30 de ani, care prefera sa sune.

Pe scurt, in timp ce acceptabilitatea mesajelor text pentru intalniri este in crestere – in special in randul tinerilor – nu exista inca un consens universal asupra optiunii de a alege.

Avantajele apelului: arata curaj si maturitate. Acest lucru are perfect sens avand in vedere istoria noastra antropologica; Apelarea este mult mai stresanta si necesita mult mai mult curaj decat trimiterea de mesaje text si, de mii de ani, si in toata lumea, barbatii trebuiau sa faca prima miscare si sa-si asume riscuri atunci cand era vorba de imperechere si curte. Asa ca atunci cand intrebi o femeie la telefon, barbatul devine mai atragator, masculin, mai magulitor si mai personal.

Cei care prefera sa trimita mesaje vorbesc despre cineva care nu s-a deranjat sa sune sau, mai bine zis, ca este mai confortabil. Daca ai intalnit persoana respectiva la o petrecere sau la un bar, te asiguram ca acea fata va dori sa-ti aminteasca vocea in loc sa vada un mic mesaj. Acest lucru va va oferi o idee mai buna despre personalitatea dvs. / bunele intentii si despre altele.

Contra apelurilor: pot fi inconfortabile. De inteles, apelurile telefonice pun ambele parti in actiune; trebuie sa raspunzi in timp real, iar uneori creierul scuipa lucruri stupide care te pot face mai tarziu sa agonizezi.

Avand in vedere ca mesajele text ii permit destinatarului sa raspunda in timpul sau, un apel telefonic acum poate parea prea intruziv si agresiv, poate fi inteles gresit.

Apelurile au devenit atat de rare incat atunci cand suna un telefon il asociem cu o urgenta sau ceva gresit, nu cu un pretendent care vrea sa te invite sa iesi.

Avantajele trimiterii de mesaje text: sunt mai usoare si provoaca mai putin anxietate. Permite ambelor parti sa se simta confortabil. Trimiterea mesajelor nu este doar mai usoara pentru expeditor, ci si pentru destinatar.

In loc sa fie nevoite sa raspunda in timp real, mesajele text le permit femeilor sa isi gandeasca cuvintele si sa raspunda la timp, fara presiune. Textele sunt mai usor de trimis, gestul pare mai putin special si magulitor.

Dezavantajele mesajelor: Cu mesajele text, umorul, sarcasmul si anumite expresii si semne de punctuatie pot fi interpretate gresit, ceea ce duce la neintelegeri. Dupa cum puteti vedea, exista doua fete ale monedei. Poate fi usor sa respingi mesajele text ca impersonale? Dar fiecare se adapteaza la ceea ce li se potriveste cel mai bine.