Pentru multe case, in special in mediul urban, principala problema este aceea a spatiului limitat. Spatiul disponibil in interiorul camerelor nu este niciodata suficient, foarte des asezam mobilierul in cativa metri patrati, inserand cat mai mult mobilier posibil, dar incercand intotdeauna sa pastram suficient spatiu pentru a ne putea misca.

O casa confortabila inseamna a face alegeri scrupuloase care ne permit sa profitam la maximum de fiecare spatiu minim disponibil pentru noi si sa putem desfasura toate activitatile necesare intr-un confort total.

Dormitoarele trebuie sa se poata adapta la noile nevoi care vor aparea de-a lungul anilor, datorita cresterii copiilor si a evolutiilor care vor avea loc in mediul lor, acest lucru va implica cu siguranta o transformare in ceea ce priveste mobilierul.

Versatilitatea si multitaskingul sunt cele doua cuvinte cheie pentru dormitoarele moderne, care trebuie sa se adapteze continuu la cresterea celor mici.

Mai jos veti gasi cateva idei care va vor ajuta sa amenajati dormitorul intr-un mod vesel si colorat, fara a sacrifica caracterul practic, mai ales daca camera este mica.

Cum sa mobilezi un dormitor mic pentru copiii tai intr-un mod practic si distractiv

Albastru pentru baiat, roz pentru fata … aceasta traditie invechita este interzisa! Dormitorul pentru copii trebuie sa fie un spatiu original care sa le stimuleze identitatea si creativitatea.

Mobilarea unui dormitor mic este intotdeauna o afacere buna, mai ales daca copiii dvs. trebuie sa-l imparta. De asemenea, culorile joaca un rol foarte important. Este important sa alegeti combinatii de culori care sa ii stimuleze pe amandoi.

Toti parintii isi doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor, incepand cu spatiul lor privat si extrem de personal, cel putin atat timp cat nu il impartasesc cu un frate sau o sora.

Mobilarea dormitorului copiilor inseamna a le oferi un mediu in care pot dormi, depozita lucrurile, se pot juca, studia, gazdui prietenii.

Cum poti gasi spatiu pentru orice, daca dormitorul este foarte mic?

Regula de baza este sa lasati un spatiu central liber pentru a se juca. Apoi asezati paturile de-a lungul peretilor, dedicand un colt al camerei zonei de studiu.

Exista diferite tipuri de paturi care economisesc spatiu. Primul dintre toate este patul supraetajat, chiar daca astazi sunt preferate paturile mansardate, care va permit sa creati un colt de studiu sub pat sau sa asezati un dulap in el.

Atunci cand mobilati un dormitor in care spatiile sunt limitate, este esential sa alegeti mobilier conceput special pentru a castiga spatiu pretios.

  • In primul rand, un pat multifunctional pentru economisirea spatiului: mansarda, supraetajat, retractabil. In toate cele trei solutii, suprafata podelei creste, facilitand miscarea si casa mai aerisita.
  • Un dulap suspendat: atunci cand dulapul foloseste peretele pe verticala, acesta poate lasa mai mult spatiu util pentru pat, birou sau pentru joaca.
  • Un birou pliabil, care trebuie deschis atunci cand faceti temele si apoi inchis cand nu este necesar.