Se intampla destul de des sa nu aveti la indemana o surubelnita, dar trebuie sa scoateti urgent un surub. Desi utilizarea unei surubelnite este cea mai usoara si mai sigura modalitate de a scoate un surub, exista diferite metode care pot fi incercate daca nu puteti gasi o surubelnita sau nu puteti gasi tipul si dimensiunea corecta a surubelnitei.

Gasiti un cutit de unt de bucatarie

Cutitele pentru unt de bucatarie pot fi utilizate intr-un mod foarte asemanator cu monedele. Introduceti capatul cutitului pentru unt in canelura mai lunga si rotiti-o in sens invers acelor de ceasornic pentru a desuruba surubul.

Daca cutitul pentru unt este de calitate si rezistenta scazut sau surubul este foarte strans, atunci puteti indoa cutitul pentru unt, mai degraba decat desurubarea surubului. Fiti constienti de aceste daune potentiale.

Incercati o moneda

Incercati sa introduceti o moneda mica in canelura mai lunga si sa vedeti daca se va intoarce surubul. Dimes si penny sunt deosebit de utili pentru aceasta metoda. Acest lucru va functiona, de obicei, doar pentru suruburi de dimensiuni mai mari decat pentru cele foarte mici.

Introduceti moneda in canelura mai mare si rotiti-o in sens invers acelor de ceasornic.

Incercati clestele sau manerele menghinei

Acest lucru va functiona numai daca capul surubului este oarecum ridicat deasupra suprafetei inconjuratoare. Utilizati clestele sau manerele menghinei pentru a apuca partile laterale ale capului surubului si rotiti surubul in sens invers acelor de ceasornic pentru a-l rasuci.

Clestele pentru nas poate functiona mai bine decat clestele obisnuit.

Folositi miniatura

Miniatura dvs. va functiona numai daca surubul este destul de slabit in suprafata. Introduceti unghia in canelura mai lunga si rotiti-o in sens invers acelor de ceasornic. Daca surubul este relativ slab, atunci surubul ar trebui sa iasa usor, dar daca este strans, probabil ca aceasta metoda nu va functiona.

Folositi un CD vechi

Introduceti marginea unui CD vechi in canelura mai lunga si rotiti-o in sens invers acelor de ceasornic. Acest lucru poate deteriora si / sau rupe CD-ul, deci asigurati-va ca utilizati unul vechi pe care nu va deranjeaza sa il deteriorati.

Daca surubul este foarte strans, este posibil ca aceasta metoda sa nu functioneze prea bine.

Folositi un ferastrau pentru a crea un sant lung in surub, similar cu un surub cu cap plat

Daca capul cu surub este ridicat deasupra suprafetei, puteti utiliza un ferastrau pentru a crea o canelura similara cu cea a unui surub cu cap plat. Tineti ferastraul vertical si taiati incet capatul surubului pentru a crea o canelura.

Asigurati-va ca nu taiati suprafata lemnului sau orice alt element pe care este fixat surubul.

Scoateti surubul asa cum ati face cu un surub cu cap plat, cum ar fi cu o surubelnita cu cap plat sau cu un alt obiect plat, cum ar fi un card de credit.

Folositi o surubelnita cu cap plat

Daca nu gasiti surubelnita cu cap Phillips, dar puteti gasi o surubelnita cu cap plat, incercati sa utilizati un cap plat care are aproximativ aceeasi lungime ca si canelura mai lunga a surubului cu cap Phillips. Introduceti capul plat in canelura mai lunga si rotiti-o in sens invers acelor de ceasornic pentru a desuruba.

Acest lucru nu va functiona cu suruburi mai mici, dar ar trebui sa fie bine pentru dimensiuni normale si suruburi mai mari.

Aveti grija sa nu va deteriorati surubul, deoarece acum va exista mai putina suprafata in contact cu capul surubului.

Incercati o periuta de dinti din plastic

Luati o periuta de dinti din plastic si topiti usor capatul folosind o bricheta sau alta sursa de caldura. Odata ce plasticul este moale, il puteti introduce in capul surubului si lasati plasticul sa se intareasca inca o data. Odata ce este greu, incercati sa rotiti surubul in sens invers acelor de ceasornic pentru a-l desuruba.

Acest lucru va functiona de obicei numai cu suruburi care nu sunt prea stranse si relativ usor de invartit.

Aveti mare grija cand utilizati bricheta pentru a evita accidentele si asigurati-va ca topiti periuta de dinti incet, astfel incat sa puteti monitoriza topirea si sa preveniti dezordinea din topirea plasticului.

Utilizati aceasta metoda pentru a indeparta un surub cu cap plat, fara o surubelnita

Un surub cu cap plat are o singura canelura peste capul surubului. Daca nu aveti o surubelnita cu cap plat, puteti utiliza de obicei orice tip de suprafata plana pentru a desuruba surubul.

Folositi un card

Incercati sa utilizati un card, cum ar fi un card de credit din plastic, pentru a intoarce surubul. Introduceti marginea cardului in canelura lunga si rotiti-o in sens invers acelor de ceasornic pentru a desuruba surubul. Asigurati-va ca cardul este puternic si vechi, deoarece ar putea fi deteriorat in timpul procesului.

Incercati fila dintr-o cutie de soda

Scoateti clema dintr-o cutie de soda si introduceti-o in canelura de pe capul surubului cu cap plat. Rotiti capul in sens invers acelor de ceasornic pentru a desuruba surubul.