In astrologia occidentala, cele douasprezece sectoare de exact treizeci de grade sunt cunoscute ca semne ale zodiacului sau astrologiei in care babilonienii au impartit calea pe care o parcurge Soarele in jurul Pamantului si care pana atunci fusese segmentata in opt parti.

Astfel, in jurul anului 500 i.Hr., la zodiac s-au adaugat ceea ce stim acum ca semne cardinale: Berbec, Rac, Capricorn si Balanta; iar odata cu acestea, tocmai au fost configurate segmentele care sunt folosite in prezent pentru interpretarea hartilor astrale in astrologia occidentala.

Cu toate acestea, contrazicand astrologia clasica, comunitatea astronomica subliniaza de ani de zile ca calculul duratei semnelor zodiacale este gresit, intrucat constelatiile zodiacale au dimensiuni diferite si asta inseamna ca trecerea Soarelui prin fiecare dintre ele are o durata diferita. Citeste mai multe despre Zodii si caracteristicile si trasaturile distinctive ale fiecarei zodii in parte aici.

Stiinta il are pe Ophiuchus

Prin urmare, comunitatea stiintifica sustine ca fiecare dintre semnele zodiacului ar trebui sa aiba o anumita durata si ca, in plus, diviziunile de pe zodiac (fasia prin care tranziteaza Soarele) au cel putin o noua constelatie numita Ophiucus si Prin urmare , semnul Ophiuchus s-ar putea adauga si celor pe care ii cunoastem pana acum.

Dar din moment ce astronomia si astrologia sunt domenii opuse, Ofiuco nu a fost bine primit de majoritatea iubitorilor de interpretare a stelelor. Astrologii au petrecut secole bazandu-si predictiile pe cele douasprezece semne traditionale legate de douasprezece constelatii, iar Ophiuchus pare sa nu aiba loc in harta natala.

Cele 12 zodii vestice si caracteristicile lor

Cele 12 zodii ale horoscopului vestic sunt Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti , si fiecaruia dintre ele i se atribuie caracteristici specifice care, conform traditiei si obiceiurilor, sunt transferate tuturor acelor persoane care se nasc in momentul anului in care guverneaza fiecare dintre ei.

Berbec

Persoanele cu zodia Berbec — toti cei nascuti intre 21 martie si 20 aprilie — sunt de obicei, conform astrologiei occidentale, entuziasti, energici, curajosi, de pionierat, independenti , nelinistiti, cu un caracter dispus sa conduca si chiar uneori pot fi oarecum incapatanat si chiar agresiv.

Taur

Persoanele a caror zodie este Taur — toti cei nascuti intre 21 aprilie si 20 mai — sunt, de obicei, definiti de astronomia occidentala ca fiind rabdatori, perseverenti, voinic , afectuosi, practici, respectuosi, iubitori de timp pentru ei insisi si cu o inima mare. Cu toate acestea, ca si taurul care ii simbolizeaza, ei pot deveni foarte capriciti atunci cand se enerveaza si sunt foarte rautaciosi.

  • Unii dintre cei mai faimosi Taur: Gigi Hadid, Charli D’Amelio, Megan Fox, Jon Kortajarena, Hugo Silva, Miguel Herran, Jessica Alba, Sam Smith, Travis Scott, Lizzo, Renee Zellweger si Janet Jackson, printre multi altii.

Zodia Gemeni

Gemenii — care s-au nascut intre 20 mai si 21 iunie — sunt definiti de astrologie drept inventivi, inteligenti, generosi, independenti, creativi, vitali, cu o mare capacitate de rezistenta, dornici de a invata si, mai ales, deschisi catre noi experiente. Dar din moment ce nu totul poate fi bine, iar datorita celor doua fete ale zodiei lor, ei pot suferi schimbari de dispozitie si pot cadea cu usurinta in contradictii continue.

Rac

In mod traditional, astrologia occidentala atribuie semnului zodiacal Rac — cel care se intinde intre 22 iunie si 21 iulie — caracteristici precum loialitatea, simpatia, senzualitatea, intuitia, creativitatea, prudenta, nevoia de a proteja familia si prietenii si sensibilitatea. Dar, de asemenea, oamenii din aceasta zodie pot fi gelosi, nesiguri, neincrezatori, foarte lacomi si chiar introvertiti.

Leu

Oamenii nascuti in Leu —intre 22 iulie si 23 august— au de obicei, conform astrologiei, un caracter credincios, amabil, optimist, generos si deschis. Sunt ambitiosi, curajosi, independenti si increzatori in sine. Pe de alta parte, ca punct negativ, Leii sunt idealisti, inteligenti, incapatanati, putin aroganti, mandri si pot avea o dispozitie proasta.

  • Cateva vedete care au horoscopul Leu: Jennifer Lopez, Eva Amaral, Isabel Pantoja, Madonna, Ursula Corbero, Matt LeBlanc si Fernando Alonso.

Fecioara

Fecioarele — care s-au nascut intre 24 august si 23 septembrie —, conform astronomiei occidentale, sunt serioase, precaute, disciplinate, meticuloase, analitice, modeste, timide, muncitoare si au un mare simt al responsabilitatii si al prieteniei.

Balanta

Balanta – nascuta intre 24 septembrie si 23 octombrie – se defineste de obicei ca idealisti, sociali si diplomatici . Sunt oameni calmi, amabili, echilibrati, care incearca sa ramana neutri atunci cand apar conflicte. Cu toate acestea, Balante urasc sa fie contrazise, ​​desi uneori nu sunt capabile sa ii infrunte pe ceilalti.

Scorpionul

Scorpionii — zodie care se desfasoara in perioada 24 octombrie – 22 noiembrie — sunt definiti, conform zodiacului occidental, drept oameni cu mare curtoazie, observatori, buni consilieri si cu mare vointa si capacitate de ratiune. Dar sunt si invidiosi, posesivi, impulsivi si neincrezatori.

  • Cativa Scorpioni celebri: Ana Milan, Rosario Flores, Belen Esteban, Rita Ora, Winona Ryder, Leonardo DiCaprio si Meg Ryan.

Sagetator

Oamenii nascuti in Sagetator —intre 23 noiembrie si 21 decembrie— tind sa fie draguti, sinceri, cinstiti, optimisti si oarecum intelectuali. Acest semn se caracterizeaza prin empatie, intelegere si nevoia de a trai aventuri si de a te simti liber. Cu toate acestea, Sagetatorul poate fi si nerabdator.

  • Cateva celebritati din Sagetator: Miley Cyrus, Brad Pitt, Taylor Swift, Alexander Sanz, Antonio Orozco, Britney Spears si Christina Aguilera.

Capricornul

Toti acei oameni nascuti in perioada Craciunului —intre 22 decembrie si 20 ianuarie— sunt Capricorni. Acest semn este foarte stabil, astfel incat caracteristicile sale sunt munca grea, fiabilitatea, prudenta, caracterul practic, ambitia si dreptatea. Pe partea rea, melancolia si pesimismul pot fi cei doi mari dusmani ai tai pentru a obtine fericirea.

Acvariu

Personalitatea Varsatorului — nascut intre 21 ianuarie si 19 februarie —, conform astrologiei occidentale, este de obicei foarte deschisa. Sunt simpatici, amuzanti, originali, idealisti, logici, cu simtul umorului, visatori, imaginativi , cinstiti, loiali, toleranti si fara prejudecati.

Peste

In cele din urma, zodiei Pesti — care se intinde intre 20 februarie si 20 martie — i se atribuie caracteristici precum creativitate, imaginatie, sensibilitate, bunatate, intuitie, empatie, rabdare si usurinta de a visa. In plus, Pestii sunt de obicei oameni calmi, care evita sa intre in necazuri si chiar le este greu sa se razvrateasca impotriva unor nedreptati.