Ochelarii de vedere sunt esențiali pentru persoanele cu dificultăți de vedere, dar nu reprezintă doar un dispozitiv medical. Aceștia pot fi un accesoriu care să îți schimbe complet ținutele sau felul în care arăți. De aceea, ar trebui să ai grijă la felul în care alegi ramele pentru ochelarii de vedere. Dacă nu știi cum să începi căutarea ochelarilor perfecți, poți consulta câteva sfaturi care să te ghideze în alegerea ramelor potrivite.

1. Forma feței este un criteriu vital

Trebuie să subliniem importanța de a alege ramele ochelarilor în funcție de forma feței. În conformitate cu principiile de bază ale esteticii, ramele ochelarilor ar trebui să contrasteze cu forma feței. Astfel, dacă ai o față rotundă, este recomandat să optezi pentru rame pătrate sau dreptunghiulare. Acestea vor îți vor defini mai bine fața, echilibrând rotunjimea acesteia. Pentru o față pătrată, ramele rotunde sau ovale vor atenua trăsăturile puternice. Dacă fața ta este în formă de inimă, cu fruntea largă și bărbia îngustă, îți recomandăm ramele cat eye.

2. Alege un material confortabil

Pentru un confort optim, ar trebui să alegi cu grijă materialul pentru ramele. Diferitele tipuri de materiale disponibile pe piață includ plastic, metal, titan, oțel inoxidabil și multe altele. Fiecare dintre aceste materiale are propriile avantaje și dezavantaje. De exemplu, plasticul este un material ușor și confortabil, dar poate fi ușor de deteriorat. Metalul, pe de altă parte, este durabil și rigid, dar poate fi greu și inconfortabil de purtat pe termen lung. Titanul, de exemplu, este cunoscut pentru durabilitatea sa, fiind o alegere populară pentru mulți purtători de ochelari.

Un alt aspect vital de luat în considerare este durabilitatea și greutatea materialului. Cele grele pot provoca disconfort pe termen lung, în timp ce materialele mai ușoare, precum titanul, pot fi atât de confortabile încât ai putea uita că porți ochelari. De asemenea, materialele durabile, precum oțelul inoxidabil, pot rezista la uzură și la deteriorare mult mai bine decât altele.

3. Ține cont și de preferințele tale, dar și de tendințele în modă

Moda în domeniul ochelarilor de vedere este una în continuă schimbare. În fiecare sezon apar noi modele, materiale și culori, iar tendințele se modifică de la an la an. Acestea pot include forme retro, precum cele în stil cat-eye sau aviator, dar și rame cu imprimeuri sau în culori vii. Cu toate acestea, alegerea unei perechi de ochelari nu trebuie să fie dictată în totalitate de tendințele în modă. Este esențial să găsești un echilibru între ceea ce este la modă și ceea ce te reprezintă. 

Ochelarii de vedere nu sunt doar un accesoriu, ci o extensie a personalității tale. Dacă stilul tău este unul clasic, o ramă simplă, elegantă, de culoare neagră sau maro, ar putea fi alegerea potrivită. Pe de altă parte, dacă ești o persoană îndrăzneață, care își exprimă personalitatea prin haine și accesorii, o ramă colorată sau cu un design neconvențional ar putea fi o opțiune bună. De exemplu, poți alege o pereche de ochelari de vedere fără ramă pentru un look casual, dar stilat.

4. Alege un producător de încredere, pentru a-ți asigura calitatea

Designerii și producătorii renumiți de rame de ochelari au vaste cunoștințe și abilități necesare pentru a oferi produse de calitate superioară. De-a lungul timpului, aceștia au avut ocazia să se adapteze la diferite tendințe și cerințe ale pieței, să își perfecționeze tehnicile de fabricație și să înțeleagă mai bine nevoile clienților.

Ramele de ochelari nu sunt doar un accesoriu de modă, ci și un dispozitiv care trebuie să fie confortabil și rezistent. Un producător cu o bună reputație în domeniu este mai probabil să producă rame care îndeplinesc aceste criterii. Cumpără rame doar de la distribuitori autorizați, deoarece așa te poți asigura că sunt originale.

5. Optează pentru o culoare care să te reprezinte

Alegerea culorii ramei ochelarilor de vedere nu este doar o chestiune estetică, ci și o decizie care poate avea un impact semnificativ asupra aspectului general al feței. Importanța culorii nu trebuie subestimată, deoarece ea poate influența modul în care suntem percepuți de ceilalți. De aceea, este esențial să alegi o culoare care să fie potrivită tonului pielii tale, culorii părului și a ochilor.

Stilul personal este un alt factor determinant în alegerea culorii ramei ochelarilor. Dacă preferi un stil conservator, culorile neutre precum negru, maro sau gri pot fi ideale pentru tine. Pe de altă parte, dacă ai un stil mai îndrăzneț și îți place să experimentezi, poți opta pentru culori mai vibrante.

Alegerea ramelor ochelarilor de vedere nu trebuie să fie o sarcină chiar atât de dificilă. Ține cont de sfaturile noastre și, astfel, vei putea să faci o alegere de care să fii mulțumit și care să ți se potrivească. Dacă te pregătești pentru prima pereche de ochelari, ar trebui să faci mai întâi un control. Daca ai nevoie de un  consult de ochi în Arad, poți merge în showroom-ul Lensa!