Doua cuvinte sunt la moda de ceva vreme: trezirea spirituala. Pentru multi oameni este o chemare a fiintei interioare de a o scoate la lumina, pentru multi altii este un moment de confuzie in care eul material si eul spiritual intra in legatura .

Va invatam mai jos ce este trezirea spirituala si cum sa o detectati.

Ce este trezirea spirituala?

Calea catre descoperirea sufletului nu este intotdeauna un proces voluntar, deoarece uneori are loc intamplator si spontan, intr-o perioada de confuzie personala si cautare inconstienta a transcendentalului. In acest caz   , se produce un fel de chemare spirituala care va invita sa va conectati sinele material cu eul spiritual.

La randul sau, atunci cand cautarea spiritualului se face in mod constient si voluntar, procesul nu este intotdeauna placut si satisfacator. In multe cazuri, se intampla ca atunci cand paraseste confortul de a fi material si acceseaza o noua dimensiune spirituala , individul sa se simta deplasat, confuz si neajutorat .

Trezirea spirituala, acel proces in care fiinta materiala este abandonata pentru a se conecta cu fiinta interioara, implica   o schimbare profunda la toate nivelurile: fizic, mental, emotional, social . Cand aceasta schimbare are loc brusc sau neasteptat, este normal sa te simti depasit de indoieli si intrebari precum cine sunt, ce este viata, unde ma duc…

Cu toate acestea, nu totul este rau. Confuzia este rezultatul unei transformari pe care daca stim sa o canalizam corespunzator prin meditatie si iubire ne poate aduce intelepciune, sa cunoastem misterul vietii si pace, sa ne dezvoltam in mediul nostru intr-un plan de smerenie si crestere personala. .

5 simptome ale trezirii spirituale

Trezirea spirituala este un moment unic si grozav in viata unei persoane. In unele ocazii, acea chemare produce o asemenea confuzie, incat abia daca o observam. Cum putem identifica clar trezirea spirituala?

1. Criza vitala pentru conexiune

Trezirea spirituala vine de obicei ca o consecinta a unor schimbari in viata care apar adesea, initial, ca negative. Interpretarea schimbarilor din viata ca un fapt negativ prin stres si anxietate este o greseala: daca le accepti cu optimism, iti vei pregati corpul si mintea pentru trezirea spirituala.

Chemarea la un mod de viata spiritual inseamna renuntarea la sinele tau material , ceea ce inseamna a lasa in urma obiceiurile si obiceiurile care au devenit ceea ce esti. Prin urmare, renuntand la sinele tau material, se deschide in mod logic un timp de criza personala.

2. Aparitia de noi preocupari

In ciuda acelei crize initiale, chemarea spirituala este un eveniment unic si minunat care iti schimba radical perspectiva asupra vietii. Pe de o parte, te elibereaza de lucruri inutile , iar pe de alta parte, iti pregateste mintea pentru a fi deschisa la noi experiente.

Unul dintre cele mai evidente simptome ale acestei transformari este   aparitia unor noi intrebari care cu siguranta nu te asaltasera pana acum: Cine sunt eu? De unde vin? Ce este adevarul? Unde ma duc? De ce am nevoie? Ati intrat intr-o faza de cautare a raspunsurilor la noi preocupari.

3. Dezvoltarea unui dialog intern

Vei sti ca experimentezi o trezire spirituala pentru ca vorbesti mai mult cu tine insuti. Unul dintre simptomele acelui apel este dezvoltarea unui dialog intens si productiv cu tine insuti in care iti pui intrebari, explorezi nevoi, ridici preocupari si speculezi raspunsuri .

Acesta este inceputul caii catre intelepciune. Acest nou tip de comunicare are loc inconstient . Aproape fara sa observi, ai descoperit ca raspunsul nu este in exterior, ci in interiorul tau, iar asta implica o abordare a conexiunii cu sinele tau spiritual.

4. Sentimentul de singuratate

Nu trebuie sa fii singur pentru a te simti singur. In timpul acelei treziri spirituale, iti vei da seama ca chiar si atunci cand esti inconjurat de oameni, te simti singur . Uneori poate provoca anxietate, iar asta se datoreaza doar unei obligatii absurde de a trai continuu in societate.

Calea catre spirit este o cale a singuratatii si de multe ori a neintelegerii. Si pentru a va conecta cu sinele vostru spiritual, este adesea esential sa va deconectati de restul societatii . Prin urmare, intr-un mod aproape inconstient, vei incepe sa simti nevoia de a te desparti de multime. Este unul dintre simptomele trezirii spirituale.

5. Simptome fizice ale trezirii spirituale: vibratie energetica deasupra capului

Marii intelepti au descoperit ca corpul nostru este plin de energie si ca sapte puncte sunt distribuite de-a lungul axei noastre verticale care sunt ca niste portaluri energetice: chakrele. Ei bine, ultima chakra este situata deasupra capului, in afara corpului tau, si este cea care leaga fiinta ta cu universul.

In trezirea spirituala este foarte frecvent sa apara o senzatie de furnicaturi sau de intepaturi pe partea superioara a craniului, uneori pur si simplu o senzatie de presiune. Este vibratia energetica care sa deschis in cea de-a saptea chakra : trezirea spirituala.

Trezirea spirituala: experiente si evaluari

Majoritatea oamenilor care au experimentat trezirea spirituala o descriu exact ca   momentul in care ne trezim dupa un somn lung: dezorientare . Aceasta faza initiala de criza variaza de la o persoana la alta, dar poate dura cateva saptamani si luni.

In aceasta perioada, este foarte important sa te conectezi cu oameni care traiesc acelasi lucru, sa te lasi ajutat de un ghid spiritual si sa te prezinti in cele mai importante tehnici de meditatie si relaxare . In aceasta faza, multe experiente individuale de trezire sunt conduse prin retragere spirituala, yoga sau reiki. Chiar si tehnici precum tapping-ul pot fi de mare ajutor pentru a face fata mai bine simptomelor fizice ale trezirii spirituale.

In multe dintre marturiile oamenilor care au experimentat trezirea spirituala, infloresc noi interese, noi perspective si noi intrebari.  Lucrurile capata o alta dimensiune , prioritatile se schimba, iar reajustarile apar in viata de familie, relatii, la locul de munca… si in relatiile cu ceilalti in general.

Dar toate experientele trezirii spirituale indica senzatia de eliberare ca fiind ceva relevant. De eliberare de greutatile trecutului si de angoasa viitorului   in favoarea schimbarii prezentului si de eliberare de tot ceea ce nu mai aveti nevoie. Pe scurt, o adevarata revelatie.