Cardul de debit virtual este o inventie inteligenta care va permite sa efectuati toate tranzactiile cu cardul online, eliminand nevoia de a transporta un card real. Esti curios cum sa folosesti cardurile de debit virtuale? Vrei sa stii despre tipurile de carduri de debit virtuale si despre beneficiile acestora? Daca da, ai noroc! Aceasta postare exploreaza toate acestea si multe altele!

Ce este un card de debit virtual?

Semnificatia unui card de debit virtual este ca este o versiune digitala a cardului dvs. de debit fizic, livrat de banca dvs. prin intermediul unei aplicatii mobile banking. Are aceleasi informatii ca si cardul dvs. fizic si poate fi folosit pentru a face tranzactii, face cumparaturi online si multe altele.
Ca si cardul dvs. obisnuit, acesta poate fi utilizat numai in unitatile care accepta transferuri cu cip si card. Cu toate acestea, un card de debit virtual este extrem de util daca sunteti ingrijorat de pierderea sau distrugerea cardului dvs. sau doriti sa il pastrati in siguranta de posibili infractori.

Cum functioneaza cardurile virtuale?

Cardurile de debit virtuale functioneaza la fel ca si cele fizice , cu un PIN secret si un OTP pentru confirmarea platii. Singurul contrast este ca nu trebuie sa le purtati, deoarece sunt accesibile pe telefon.

Exista diferite tipuri de carduri de debit virtuale?

Exista 2 tipuri de carduri de debit virtuale , in functie de cate ori pot fi utilizate. Acestea sunt dupa cum urmeaza:

 1. Card de unica folosinta

  Acesta poate fi folosit o singura data si expira dupa 48 de ore sau o singura tranzactie, oricare survine primul. Este ideal pentru tranzactii sigure de comert electronic. Trebuie sa autentificati OTP-ul dat numarului dvs. de telefon mobil inregistrat pentru a-l utiliza.

 2. Card cu utilizare multipla

  In majoritatea circumstantelor, il puteti accesa de pe telefon folosind aplicatia mobila a bancii. Acest lucru este util daca trebuie sa achizitionati inainte de sosirea cardului fizic. Aceste carduri pot fi activate instantaneu, iar limita este in general reglabila.

Care sunt beneficiile cardului de debit virtual?

Un card de debit virtual este o alegere inteligenta si convenabila pentru oricine doreste sa-si simplifice finantele si sa ramana protejat online. Iata cum:

 • Activare rapida
  Spre deosebire de procesul obositor si indelungat de achizitie a cardurilor de debit conventionale, cardurile de debit virtuale pot fi obtinute cu usurinta. Finalizati procesul de autentificare e-KYC bazat pe OTP in aplicatia mobile banking si cardul dvs. va fi autorizat imediat. Nu este nicio bataie de cap, nicio bataie de cap si nicio asteptare.
 • Siguranta
  Multi oameni se indoiesc – este sigur cardul de debit virtual! Ei bine, este incredibil de sigur, deoarece va protejeaza banii cu o parola pentru aplicatia mobila si o platforma digitala. Cardurile de debit virtuale, spre deosebire de cardurile de debit obisnuite, nu pot fi furate, pierdute sau copiate. Si daca apare ceva suspect, acesta poate fi dezactivat imediat pentru a preveni utilizarea neautorizata.
 • Avantaje si beneficii
  Indiferent daca faceti cumparaturi online, platiti facturi sau efectuati alte tranzactii online – va puteti bucura de diverse beneficii ale cardurilor de debit virtuale in ceea ce priveste avantajele, rambursarea banilor, reducerile si punctele de recompensa. Puteti chiar sa utilizati cardul de debit virtual pentru a efectua plati pe platforme de plata sustinute de guvern.
 • Blocarea este posibila oricand
  Daca simtiti ca cineva foloseste abuziv cardul dvs. de debit virtual, il puteti bloca imediat intrand in aplicatia mobila si selectand optiunea de blocare. Nu este nevoie sa sunati la banca sau la centrul de asistenta pentru clienti, ca in cazul unui card fizic.

Cum sa obtineti carduri de debit virtuale?

Obtinerea unui card de debit virtual este simpla. Trebuie doar sa urmati instructiunile prezentate mai jos. Retineti ca unele dintre ele pot diferi in functie de banca dvs.

 • Instalati aplicatia mobila a bancii dvs. si conectati-va folosind datele dvs. de acreditare.
 • Navigati la zona „Carduri” si apoi la optiunea „Carduri de debit virtuale”.
 • Selectati optiunea „Inregistrare card de debit virtual nou”.
 • Selectati contul la care doriti sa atasati cardul.
 • Selectati tipul de card dorit din optiunile disponibile.
 • Alegeti data si luna de valabilitate a cardului, daca banca dvs. permite acest lucru.
 • Bifati caseta pentru confirmare.
 • In cele din urma, pentru a obtine cardul de debit virtual, introduceti PIN-ul tranzactiei.

Obtineti cardul de debit virtual cu contul de economii Freo

Freo ofera un incredibil cont de economii digitale cu sold zero! Este o schimbare completa a jocului! Prin crearea unui cont, veti avea acces la o serie de avantaje, cum ar fi un card de debit virtual, la indemana.
In plus, puteti castiga pana la 7% dobanda din economiile dvs. !

Aflati mai multe despre – Contul de economii digital al Freo.

Cum se utilizeaza cardul de debit virtual?

Utilizarea unui card de debit virtual este simpla. Il puteti folosi pentru achizitii prin internet, achizitii prin telefon, achizitii de aplicatii si oriunde altundeva care necesita un numar de card virtual de 16 cifre. Pur si simplu introduceti detaliile cardului dvs. virtual si lasati procesorul de plati sa se ocupe de restul.

Este necesara o taxa pentru a obtine un card de debit virtual?

Este determinat de banca sau institutia financiara care emite cardul de debit virtual. Unele pot solicita o taxa, in timp ce altele o pot oferi gratuit.

Este sigur un card de debit virtual?

Cardurile de debit virtuale incorporeaza caracteristici precum un numar CVV, un numar de card din 16 cifre, numele titularului cardului, data de expirare si alte informatii de identificare. Aceste acreditari sunt disponibile numai pentru utilizator prin intermediul aplicatiei mobile banking, ceea ce face ca persoanele neautorizate sa nu poata accesa sau utiliza cardul. Drept urmare, cardurile de debit virtuale sunt adesea considerate sigure pentru tranzactiile online.

Cum pot obtine un card de debit virtual?

Cardurile de debit virtuale pot fi obtinute prin deschiderea unui cont bancar sau a unui cont NBFC. Puteti aplica pentru ele folosind site-ul web al bancii sau aplicatia mobila sau contactand personal banca.

Limitarea numarului de tranzactii pe un card de debit virtual este fezabila?

Da, in general, puteti stabili o limita de tranzactie pe un card de debit virtual.

Este practic sa pun capat cardului meu de debit virtual?

Daca simtiti ca cardul dvs. de debit virtual a fost folosit in mod ciudat sau neautorizat, puteti dezactiva imediat cardul utilizand aplicatia mobile banking.

Exista un CVV pe un card de debit virtual?

Da, un card de debit virtual are un CVV si include un PIN si o data de expirare.

Este posibil sa utilizati un card de debit virtual fara un smartphone?

Nu. Un card de debit virtual nu poate fi folosit fara un smartphone. Mai intai trebuie sa descarcati aplicatia de pe site-ul bancii pentru a utiliza cardul de debit virtual al bancii.