Investitia este un joc de decizii informate si de timp. Puteti crea bogatie daca aveti informatiile necesare si investiti la momentul potrivit. Dar a face alegeri inteligente de investitii este mai usor de spus decat de facut. Volatilitatea pietei si evenimentele imprevizibile pot face chiar si cele mai profitabile investitii sa cada.

Trucul este sa pui intrebarile potrivite si sa ramai relevant pentru scenariul actual al pietei. Care sunt cele mai bune moduri de a investi bani? Cat de mult risc imi pot permite sa imi asum? Unde ar trebui sa investesc bani? Care este obiectivul meu in a face o investitie?

8 sfaturi pentru investitii inteligente

Investitiile inteligente ar putea parea ca stiinta racheta, dar chiar nu este. Tot ce trebuie sa faci este sa iei decizii informate cu privire la banii tai si sa alegi planul de investitii potrivit.
Care sunt cele mai bune modalitati de a va investi banii? Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa alegeti cele mai bune cai de investitii pentru banii dvs.:

 1. Incepeti sa investiti devreme

  Sa incepi devreme este sfatul cel mai simplu, dar cel mai profund pe care il poti urma. Investitia devreme va permite banilor sa creasca exponential cu dobanda compusa. Chiar daca incepeti cu o suma mica, inceperea devreme va va ajuta sa atingeti securitatea financiara si sa va creati bogatie in viitor.

 2. Investeste in mod constant

  Nu exista scurtaturi catre bogatie; cea mai buna modalitate de a crea bogatie este sa investesti o suma mica in mod constant. Decideti o suma mica pe care o puteti investi lunar sau trimestrial si mentineti disciplina financiara. Cu cat ramai mai mult investit – cu atat te poti astepta la randamente mai bune.

 3. Nu mergeti numai dupa cea mai mare revenire

  Este intotdeauna tentant sa optezi pentru oportunitati de investitii care ofera randamente mari intr-un timp scurt. Cu toate acestea, nu este intotdeauna cea mai buna strategie de a urmari profituri mari pentru a va atinge obiectivele de investitii. De obicei, caile de investitii cu randamente ridicate prezinta si riscuri mari. Alegeti o investitie cu randament ridicat doar daca va permiteti riscul.

 4. Diversifica

  Dupa cum spune vechea zicala de investitii, „nu va puneti toate ouale intr-un singur cos”. Investitiile inteligente fac intotdeauna parte dintr-un portofoliu divers. Ajuta la atenuarea riscurilor si la obtinerea unui randament favorabil al investitiei dvs. Obiectivul este sa va protejati banii daca un singur produs nu ofera randamentul asteptat. Un portofoliu divers va protejeaza, de asemenea, banii de volatilitatea pietei.

 5. Cautati o optiune de economii

  Inca din primele zile de castig, este esential sa incepeti sa investiti inteligent intr-o optiune de economisire a impozitelor. Indiferent daca va incadrati sau nu in categoria de impozitare, includeti un economisitor de taxe in portofoliu.

  Iata cateva optiuni de economisire de luat in considerare –

  • Contul de economii Freo
   Contul de economii digital cu sold zero al Freo va ofera toate beneficiile unui cont de economii traditional si multe altele. Puteti castiga dobanda de pana la 7% din economiile si beneficiile dvs. si puteti accesa alte produse Freo, cum ar fi Freo Pay – un magazin acum, aplicatia platiti mai tarziu si MoneyTap – prima linie de credit bazata pe aplicatii din India. De asemenea, primesti un card virtual care este foarte convenabil si o multime de functii noi vor veni in curand.
  • Schema Nationala de Pensii (SNP)
   SNP este deschisa tuturor investitorilor si este obligatorie pentru toti angajatii guvernamentali. NPS functioneaza ca un plan de pensie; puteti depune chiar si Rs.500 pe luna sau Rs.6000 pe an pentru economii de impozite.
  • Fondul public de previziune (PPF)
   Fondul public de asigurari, sau PPF, este una dintre cele mai lipsite de riscuri de investitii din India. Sustinut de guvernul Indiei, ofera beneficii fiscale sub 80C din legea privind impozitul pe venit si o rata a dobanzii atractiva. Cu toate acestea, vine cu o perioada de blocare de 15 ani, asa ca s-ar putea sa nu fie potrivit pentru investitorii pe termen scurt.
  • Scheme de economii legate de actiuni (ELSS)
   ELSS este o optiune buna de investitii cu risc scazut si rentabilitate ridicata. Este un fond diversificat de actiuni in care cea mai mare parte a corpului de fonduri este investita in actiuni sau instrumente legate de actiuni.

Creati-va propriul plan de investitii

Cercetati diferitele optiuni de investitii disponibile si creati-va propriul plan de investitii. Gandeste-te la cati ani ai pana la pensie si investeste in construirea unui corpus. Uneori, o buna cercetare si planificare pot duce la idei inteligente de investitii. Aveti rabdare cu investitiile dvs., deoarece acestea necesita timp pentru a produce rezultate sanatoase.

Investeste-ti rambursarea taxelor

Este posibil sa va atingeti obiectivul de economii in anul respectiv. Dar atunci cand primiti o rambursare a impozitului, puteti adauga acesti bani la economiile anuale pentru a va stimula investitiile. O rambursare consistenta a taxelor se va adauga substantial la valoarea investitiei dvs. anuale.

Urmariti-va investitiile

Urmariti indeaproape investitiile dvs. si analizati performanta acestora in timp. Listarea investitiilor dvs. intr-o foaie de calcul si examinarea lor va va ajuta sa intelegeti care cai va ofera o rentabilitate mai buna si care esueaza. Apoi, veti fi bine informat sa va corectati pe masura ce mergeti.

Gestionarea finantelor tale personale inseamna a tine cont de veniturile, cheltuielile, economiile si investitiile tale. Urmarirea economiilor si investitiilor dvs. este un aspect esential al unui plan de investitii inteligent. Faceti un raport lunar de cheltuieli pentru a descoperi noi oportunitati de economisire a banilor. Va va ajuta sa va imbunatatiti strategiile de economisire si sa va mentineti lichiditatea necesara.

Indiferent unde te afli in viata sau cati ani ai, nu exista un moment gresit pentru a incepe sa investesti. Planifica-ti viitorul financiar si foloseste aceste sfaturi inteligente de investitii pentru a construi un portofoliu de investitii performant.