O familie din Calinesti il reclama pe primarul Gavrilescu ca a racordat la reteaua de apa gospodariile unor angajati ai primariei, folosindu-se de conducta lor • Societatea Apa Arges este la fel de vinovata, pentru ca a pus in opera bransarea ilegala a vecinilor familiei Dutu, in septembrie 2009.

Folositi de primarPrimarul Nicolae Gavrilescu, impreuna cu SC Apa Arges SA, si-au dat mana si au pacalit o familie din Calinesti. Incalcandu-le proprietatea, edilul a avizat bransarea ilegala a vecinilor sotilor Dutu la reteua de apa, desi acestia montasera pe banii si cu efortul lor, pentru gospodaria proprie, o conducta de alimentare cu apa ce traversa DN7. Nicolae si Ioana Dutu au decis in anul 2000, fiind amandoi pensionari, sa se mute din Pitesti, unde au stat o viata, la Calinesti.

Renovand o casa din temelii, cei doi s-au gandit sa isi asigure un minim de confort prin racordarea la reteuea de apa potabila. Nu si-au imaginat insa ca investitia din buzunarul propriu va ajunge sa fie folosita de primarul Gavrilescu pentru a-i racorda la retea pe un pret de nimic pe cativa angajati ai primariilor Calinesti si Topoloveni. Nestiind ca vor fi folositi, in 2008 lucrarea era gata, dar dupa foarte multa alergatura, pentru ca sotii Dutu au trebuit sa traga o conducta pe sub DN7- care trece pe langa casa lor, de pe strada Turculesti.

Numai obtinerea aprobarilor le-a luat aproape un an, iar cheltuiala cu proiectul, executat de Apa Arges si lucrarea propriu-zisa a fost de aproximativ 4.000 lei. Ioana Dutu isi aminteste ca imediat ce au facut alimentarea cu apa a gospodariei proprii, fara ajutorul primariei, care ii refuzase, primarul Nicolae Gavrilescu s-a gandit sa ii branseze si pe cativa vecini. Intamplator sau nu, vecinii erau angajati ori ai primariei Calinesti, ori ai primariei Topoloveni. Astfel, Ion si Dorina Buca lucreaza la primaria Topoloveni, iar vecinul Alecu, cu casa in constructie, e functionar la primaria Calinesti.

Abuz semnalat si de PrefecturaDupa bani cheltuiti si foarte multa munca, sotilor Dutu nu le-a venit sa creada ca primarul Gavrielscu si-a facut planuri cu ceea ce ei singuri realizasera. Ioana Dutu spune ca atat a asteptat primarul, ca a si dat aprobari la vecini, fara sa ii intrebe pe adevaratii proprietari ai conductei daca sunt de acord sau nu sa se branseze. “Impreuna cu cei de la Apa Arges, primarul i-a bransat abuziv iar pe noi ne-a ignorat total”, spune Ioana Dutu.

Reclamatiile facute ulterior, pe la toate institutiile competente, le-au dat dreptate sotilor Dutu, dar degeaba. Chiar si fostul prefect Marcel Proca a trimis o adresa primariei prin care ii cerea primarului Gavrtielscu sa ia masurile care se impun pentru a intra in legalitate. Sechestrati in fata caseiPe 25 septembrie 2009, cand a avut loc bransarea vecinilor, sotii Duti nu au putut opri echipa de la Apa Arges, oamenii fiind practic sechestrati pe podul din fata casei lor. Politia nu a vrut sa intervina pentru ei, de frica primarului. Ioana Dutu isi aminteste: “Cand s-au bransat, de trei ori am dat telefon la Politie si un singur echipaj a venit, dar ne-a spus ca nu se baga, ca nu ii lasa primarul. Vecinii ne-au injurat tot pe noi, ca facem scandal, desi eram practic secherstrati pe podul din fata casei noastre. Vecinul Buca a si luat amenda de la politie, de 200 de lei.

Primarul- primul gospodar al comunei, ne-a incaierat cu vecinii.” Maistrul Marius Coman, de la Apa Arges, este acuzat ca a pus in practica abuzul, ignorand protestele sotilor Dutu: “Vecinii au fost legati abuziv de conducta de o echipa a SC Apa Arges, in frunte cu maistrul Marius Coman”. Mai mult, primarul este acuzat ca s-a folosit de banii oamenilor pentru a aduce alimentarea cu apa in gospodarii, investitiile primariei avand alta tinta: “Cand s-a bagat apa in comuna Calinesti, bazinul era pe partea noastra, dar dl. primar a deviat conducta pe partea cealalta pentru facilitatile dansului: pescarie, restaurant, Lukoil.

Iar noi am platit ca prostii.” In 2008, cand sotii Dutu s-au consultat cu vecinii pentru a participa toti la investitie, acestia au raspuns ca au puturi si ca nu le trebuie, dar cand primarul a venit cu oferta imbatabila, de 1000 lei pentru cei care vor sa se alimenteze prin conducta deja instalata, si-au schimbat rapid optiunea. Sotii Dutu spera insa sa isi recupereze ceva bani din investitie, reclamand abuzul la care au fost supusi de primar atat la Prefectura, Consiliul Judetean cat si la Avocatul Poporului. Sursa: ziarobiectiv.ro