Majoritatea bloggerilor petrec mult timp creand continut despre care cred ca va fi util cititorilor lor. Intre scrierea, revizuirea si publicarea unei postari, poate dura 1-2 ore sau chiar cateva zile. De fapt, multe postari de calitate nu primesc atentia pe care o merita pentru ca nu se tine cont de modul in care majoritatea vizitatorilor interactioneaza cu continutul.

Datorita Twitter, avem acces rapid la mii de continut in fiecare ora a zilei. Desi exista acces la un numar foarte mare de cititori prin acest canal, nu este atat de usor sa le atragi atentia. Postarea noastra concureaza cu multe altele in acelasi timp. Este imposibil sa citim in detaliu toate postarile pe care ni le par interesante. De fapt, poate fi considerat deja un mic succes daca am atins atentia utilizatorului printr-un clic.

Cum atrageti atentia utilizatorilor?

In aceasta postare ma concentrez foarte mult pe Twitter pentru ca este ceea ce stiu cel mai bine. Cu toate acestea, majoritatea sfaturilor pot fi aplicate si altor retele sau medii. Pentru a atrage atentia initiala si a atrage traficul, urmatoarele puncte sunt importante.

Creati titluri memorabile – Am scris deja de mai multe ori despre importanta titlurilor si despre cum sa creati titluri Twitter care sa atraga atentia utilizatorului. 80% din succesul unei postari se afla in antetul acesteia.

Postati in cele mai bune momente : cunoasterea „prime time” a blogului si a Twitter va permite sa obtineti mai multa acoperire. Cele mai bune rezultate sunt obtinute prin publicarea si lansarea de tweet-uri si postari intre 23 si 24 de ore.

Lansati 2-3 tweet-uri pentru aceeasi postare : mai ales daca aveti o audienta peste iaz, este logic sa lansati mai multe tweet-uri pentru a prinde „prime time” al diferitelor intervale de timp. De asemenea, daca te adresezi exclusiv unui public din Spania, o poti face de mai multe ori. In general, dublezi foarte putina audienta, deoarece toti avem programe diferite. Pentru a o evita aproape complet, puteti varia titlurile si astfel sa nu provocati impresia de repetare.

Cum sa-ti impiedici vizitatorii sa scape?

Atragerea atentiei este vitala, dar poate fi doar primul pas. O interactiune cu continutul tau care consta doar in scanarea scurta a postarii nu genereaza un ROI pozitiv. Aveti mai putin de 1 secunda pentru a impiedica utilizatorul sa scape. Iata cateva sfaturi pentru a profita la maximum de ele.

Structura postarii dvs .: vizitatorul are nevoie de ancore diferite pentru a ramane mai mult timp pe site-ul dvs. Desi poate parea o contradictie, trebuie sa creati o structura care poate fi scanata. Folosirea subtitlurilor, bold, liste si/sau ghilimele permit o orientare rapida si trebuie sa transmita mesajele cheie in secunda pe care o avem. Fara aceasta structura, rata de respingere este si mai mare, deoarece vizitatorul este descurajat sa petreaca timpul cu un bloc de posturi gras, cu litere mici si fara paragrafe. Nu o sa risti sa-ti pierzi timpul cu un articol care s-ar putea sa nu-ti faca bine.

Designul si utilizarea imaginilor – Designul blogului dvs. in general este cheia pentru a crea o prima impresie buna. Retineti ca „imaginea” pe care o dati transmite profesionalism si ofera o reflectare imediata a calitatii continutului dvs. (desi aceasta este doar in perceptia cititorului). Fotografiile si imaginile fac, de asemenea, parte din prima captura de ecran a blogului si a postarii tale. In acelasi timp sunt o ancora importanta pentru a „prinde” utilizatorul vazut care transmite un element de informatie despre articolul tau intr-un mod vizual.

Cresteti numarul de abonati la blog: trucul este sa cautati „locuri” in care cititorul dvs. este mai calm sa interactioneze cu continutul dvs. Desi unii dintre noi primim mai mult de 100 de e-mailuri pe zi, casuta de e-mail este un loc mult mai putin zgomotos decat poate fi Twitter. Nu exista atat de multe distrageri. In plus, daca un e-mail care contine cea mai recenta postare de blog nu este citit, dar nu este sters imediat, exista mai multe ori pe zi pentru o citire completa a postarii. Formatul de e-mail ajuta alti factori precum designul si structura sa aiba mai putina importanta. Primirea unui e-mail de la un nou abonat este ca permisiunea de a-si vizita casa si de a face parte din locurile lor cele mai „intime”.

Daca sunteti o companie, trecerea de la o interactiune „scanare” la o interactiune „urmarire” printr-un abonament va permite sa cresteti rentabilitatea investitiei activitatilor dvs. de marketing de continut. Daca sunteti blogger, va va ajuta sa va cresteti audienta si traficul catre blogul dvs.