Mihaela Radulescu pare o abonata perfecta la orice inseamna opera de caritate. Fie ca e bal, teledon, concert sau o simpla actiune, pune umarul fara sa comenteze.

Dimineata pot fi la groapa de gunoi, alaturi de oamenii care initiaza campanii de sensibilizare a opiniei publice, iar seara ajung la un concert de caritate. Consider ca rochia de gala nu ma poate impiedica sa fiu cu sufletul alaturi de oamenii aflati in suferinta, copiii orfani sau batrnii fara familii.

Si daca nu as fi convinsa de eficienta unui astfel de demers nu as intra in joc. E un joc insa al intrajutorarii, cu un scop foarte clar. Accept intotdeauna propunerile companiilor serioase, care-si urmaresc pana la final actiunile caritabile.

Un alt impatimit al actiunilor in beneficiul celor mai putin favorizati de soarta este Catalin Botezatu. El spune ca oamenii au nevoie de oameni pentru ca fiecare, la randul nostru, am fost ajutati intr-un moment greu. Nu doar din acest motiv incerc sa fac bine, adica nu din considerente de efect bumerang. Am vazut copii abandonati, batrani fara casa. Nu pot ajuta pe toata lumea si, in general, cu o floare nu se face primavara, dar cred cu putere in acumularea de forte pozitive. Sunt eu, vine si X, se alatura si Y si astfel se strang sume considerabile.

Iar daca organizatorii reusesc sa comunice prin intermediul persoanelor cunoscute de public, se ajunge la donatii masive, care chiar ii pot sprijini cu adevarat pe cei aflati in nevoie. Botezatu pare ferm convins de faptul ca vedetele care se respecta nu fac donatii pentru propria imagine, ci din compasiune pentru ceilalti.

Sportivii sunt si ei sensibili la donatii, spune Ion Tiriac. Omul de afaceri nu considera ca sunt necesare prea multe eforturi de publicitate, doar in masura in care prin aceste mijloace se ajunge mai repede si mai bine la cei care au de unde contribui cu ceva. Si admira neconditionat gesturile caritabile ale oricui.

Ionut Lupescu nu merge aproape deloc la intrunirile mondene. Singurele la care se duce sunt evenimentele caritabile. Exista un singur motiv – vreau sa ajut cu adevarat si niciodata n-am sa pot spune nu atunci cand cineva imi solicita sprijinul. Stiu ce inseamna sa fii sarac, stiu ce sunt lipsurile, iar daca acum sunt un om realizat consider ca pot ajuta si pe altii. Nici Ionut Lupescu nu crede ca aceste campanii umanitare sunt unele de imagine, cu amendamentul ca trebuie organizate serios, pe principii clare. Restul vine de la sine.

Pentru atleta olimpica Gabriela Szabo, a ajuta oamenii cu nevoi speciale a devenit o obisnuinta. Sportiva tace si face. Doneaza si in nume propriu, dar se implica si in campanii concrete. Alege cu grija caminele de batrani sau orfelinatele in care stie sigur ca sprijinul ei financiar ajunge unde trebuie.

Gabriela spune ca atunci cand poti oferi generozitate, nicio suma nu e prea mare. Mi se par bine-venite balurile de caritate, daca am timp merg personal la ele si particip la licitatii. In general, ma nimeresc la aceeasi masa cu domnul Tiriac si ne intrecem. Mai mereu castiga dumnealui.

Dar nu ma las mai prejos, imi place sa ajut oameni si cred cu sinceritate ca, acolo unde se strng mai multi inimosi, orice miracol este posibil.Vedetele autentice au gasit raspunsul la aceasta intrebare. Daca folosesti cu eficienta numele celebritatilor, poti obtine fonduri caritabile