Are computerul o valoare educativa? Pentru multi parinti, calculatorul este o alternativa acceptabila la educatia de tip traditional. Pentru altii, este un spectru amenintator, care ii bantuie pe copiii agresivi, nervosi si inculti. Fara indoiala, odraslele vedetelor au acces nelimitat la tehnica inalta. Dar parintii lor ce zic?

Corina Danila (foto) povesteste despre fiica ei de trei ani: Lucram la calculator amandoua. Isi scrie numele, Rianna Maria Romanita Mageanu, pentru ca stie foarte bine alfabetul cu majuscule. Acum lucram de zor la literele mici!. Rianna se mai joaca uneori pe computer si in compania tatalui ei, Norris Mageanu. Amandoi sunt de parere ca ii pun astfel copilului la indemana o unealta de invatare. In plus, bunica fetitei (cea dinspre tata) a descoperit Internetul, cautand de zor poezii pe care sa le invete nepotica ei. Stie deja sapte poezii – stalcite, de mori de dragul ei!, spune mandra Corina.

Dana Grecu, editor si prezentator al stirilor de la Antena 3, prefera sa-si initieze copiii in tainele naturii, mai degraba decat in misterele computerului. Am evitat pana acum. Noi nici nu avem un computer in casa. Daca fiul meu, David, o sa-si doreasca unul, o sa-i cumparam. Dar deocamdata are 4 ani si nu are aceasta curiozitate. Cel mult, ne imita pe noi La 6 luni, micuta Maria e mai interesata de gaze si de porumbei decat de tastatura calculatorului. Asta si pentru ca, spune mama ei, nu am o dorinta apriga sa ii stiu tastand la computer. Preferam sa iesim din casa, sa observam natura.

Horatiu Malaele, tata de baieti, spune ca e greu sa stii daca e bine cu sau fara calculator. Copiii nu prea mai citesc romane, dar nu stiu daca mai e nevoie, din moment ce citesc atat de mult pe Internet. Ioan Bogdan si Cristian, amandoi adolescenti, isi petrec cea mai mare a timpului pe Internet. Iar tatal e intelegator, recunoscand ca e cel mai bun prieten al lor.

Fiul lui Cristian Gretcu, din Divertis, isi datoreaza numele pasiunii tatalui sau pentru computere. RAM, adica Random Access Memory, este o modalitate de stocare de date, in timp ce Ram este un baiat simpatic de 12 ani, care joaca jocuri de strategie pe computer impreuna cu tatal lui de la varsta de sase ani. Cum Cristian este convins de necesitatea utilizarii calculatorului, nu vede niciun impediment in faptul ca fiul sau se distreaza in felul acesta. Totul e sa nu depaseasca masura!

Si Daniela Nane, mama unui baietel de sase ani, crede in puterea educativa a computerului. Actrita spune ca lui Codrin i-am luat computer relativ tarziu, am incercat sa-l tin cat mai mult timp departe de o astfel de activitate statica. Acum ar sta toata ziua sa joace jocuri de pe site-urile pentru copii, insa are un program de maximum doua ori pe zi. Nu-l las sa joace jocuri violente, are cateva care nu-i aduc niciun folos, insa in general are programe cu ajutorul carora invata limba engleza sau matematica prin joc.index / divertisment & vedete / detalii articol are computerul o valoare educativa?