Acțiunile Apple au atins maximul istoric.

Cine a cumparat luna trecuta o acțiune Apple este de azi mai bogat cu 100 de dolari. Acțiunile Apple au sarit in patru saptamani de la 500, la 600 de dolari. E cea mai mare creștere din istoria companiei: si asta in plina criza, cand mulți giganți se prabușesc! (vezi știrea aici).

Pentru comparație, cine a avut incredere in statul social si a cumparat obligațiunile Greciei, s-a trezit saptamana trecuta ca a pierdut…75% din bani. Hahahaha….

Steve Jobs: un capitalist genial si nemilos.

Va mai amintiți ca luna trecuta, televiziunea americana ABC News a transmis un reportaj despre exploatarea crunta (dupa parerea lor!) a muncitorilor chinezi in fabricile Apple din Shenzen? Am scris despre asta pe larg, in articolul Mandriți-va cu cați angajați ați impins la moarte!. In rezumat:

Programul minim este de 12 ore pe zi, dar de obicei se lucreaza 15-16 ore pe zi; Salariul este de 150 de dolari pe luna, de 10 ori mai mult decat caștiga un chinez obișnuit; Apple pune la munca si copiii de 13 ani; Angajații mananca si sa dorm in campusurile fabricilor, ca sa poata fi folosiți non-stop; Apple nu platește pensie, nu exista concediu medical si asigurare in caz de accident. Din cauza oboselii au avut loc mai multe accidente in ultimii 3 ani: invalizii au fost aruncați imediat in strada fara nici un ban; Apple a instalat plase anti-sinucidere la ferestre, pentru ca 18 angajați s-au aruncat pe geam in ultimul an; Salariații care au incercat sa-si “apere drepturile” si sa organizeze un sindicat, au fost concediați pe loc. Apple a dat numele lor politiei chineze, care i-a arestat si i-a executat prin impușcare, in vazul tuturor; Zeci de mii de oameni așteapta zi si noapte in fata porților fabricilor Apple, in speranța ca se elibereaza un post.

Tot acest sistem a fost creat si aprobat chiar de catre Steve Jobs, care era un fan al externalizarii producției, al firmelor offshore, si un dușman neimpacat al taxelor (impreuna cu Google si Cisco, el a creat o asociație a patronilor offshore, asociație care controleaza peste 1000 de miliarde de dolari).

Jay Elliot (un fost vicepreședinte de la Apple), povestește in cartea lui despre Steve Jobs ca acesta iși umilea si brutaliza frecvent angajații in public si chiar se mandrea cu asta. Pana si reportajul de la Shenzen a fost facut la inițiativa companiei Apple, care a contactat chiar ea ABC News.

Mesajul de companiei Apple este limpede: asta inseamna globalizare! Așa se fac banii! De asta nu angajam muncitori americani. O firma nu e societate de binefacere.

Apple le-a dat socialiștilor un pumn in gura!

Cand au auzit de “cruzimile” Apple, socialiștii din toata lumea au sarit in sus! Ba chiar, in America, au organizat un soi de protest pe internet: sa boicotam, cica, produsele marșavilor exploatatori capitaliști de la Apple. Rezultatul? Dupa ce i-a scuipat in fata pe baieții aștia cu drepturile muncitorilor, Apple a facut cele mai mari vanzari din istorie.

“Noul iPad apare vineri in zece tari, inclusiv SUA, Canada, Singapore, Franta si Marea Britanie. Magazinele din Munchen, Paris, Londra, Singapore sau Hong Kong s-au pregatit sa faca fata multimilor adunate peste noapte in asteptarea lansarii”. (vezi Reuters).

De la inceputul crizei, socialiștii au caștigat doar bastoane de cauciuc peste bot. Cerșetorii au pierdut toate luptele si toate “protestele”. Si-au batut joc de ei si Angela Merkel in Germania, si David Cameron in Marea Britanie. Dar mai ales iși bat joc de ei, zi si noapte, intreprinzatorii puternici si deștepți. Ca Steve Jobs.

In Romania, exista un proverb pentru pațania socialiștilor: si fututa, si cu banii luați!

Capitalismul salbatic nu mai este viitorul: este deja prezent.

Ca sa fie clar: eu nu consider ca Apple iși tortureaza angajații. Consider ca felul in care sunt tratați muncitorii chinezi este foarte normal (ba chiar generos) si ca exact la fel trebuie tratați si muncitorii romani.

Cu o excepție: salariul romanilor trebuie sa fie, desigur, mai mic. In primul rand, pentru ca Apple e o companie mare, e normal sa plateasca așa de mult. In al doilea rand, nivelul de trai din Romania trebuie sa scada sub cel din China – pentru simplul motiv ca Romania vinde mult mai puține marfuri decat China.

Firmele n-au nevoie de Cod Fiscal, de zecile de mii de frecționiști de la Inspecția Muncii. Legile care apara angajații trebuie desființate, ca sa avem o economie prospera – si va asigur ca vor fi. Pentru ca Statul social, care garanta odinioara aceste “drepturi”, este in faliment (Romania e la doar cateva luni distanta de Grecia). Și e in faliment tocmai din cauza cheltuielilor sociale demente (49 de miliarde de euro pe an). Pur si simplu, statul consuma cam de 3 ori mai mult decat produce. Iar firmele private ii dau lovitura de moarte, prin neplata taxelor si mutarea in paradisuri fiscale (dupa datele Ministerului Muncii, evaziunea fiscala a depașit 90%).

Statul e obligat sa-si concedieze bugetarii, care la randul lor vor fi obligați sa mearga in sectorul privat – sau sa crape de foame.

Ai un angajat sindicalist? Omoara-l!

Așa ca violenta impotriva angajaților care iși cer…”drepturile” (hahaha!)…este absolut necesara. Nu din sadism (cu toate ca e greu sa nu oftezi de placere, cand calci in picioare un comunist). Ci dintr-un calcul rece: cerșetorii si-au luat-o in cap, timp de vreo 50 de ani. Trebuie sa invețe din nou cine-i stapanul si cine le pune paine pe masa. Adica trebuie dresați: iar asta se face prin exemple publice; pe fața, nu in secret.

Știți cainele lui Pavlov, care se lipea de pamant și se pișa pe el de frica, de cate ori vedea un bici? Exact asta se intampla in prezent cu clasa muncitoare. Li se imprima in creier un reflex condiționat simplu: ii umpli de sange acum, iar pe viitor nu mai trebuie sa te obosești.

Va fi destul sa le arați biciul, ca sa-si lipeasca burțile de pamant, intr-o balta de urina.