Din ce in ce mai multe persoane apeleaza la aparatele ortodontice, pentru a-si corecta un defect al danturii. Cu totii vrem sa avem un zambet frumos si dinti perfecti, insa nu toti ne nastem cu acest “dar”. Sa aflam mai multe despre aparatele ortodontice!

Exista pe piata o multime de aparate dentare, in functie de materialul din care sunt facute. Sunt aparate dentare invizibile, care nu-l deranjeaza in niciun fel pe pacient, iar cei din jurul sau nici macar nu isi pot da seama ca acesta poarta un aparat dentar.

Iata cateva dintre beneficiile aparatului dentar:

  • indreapta dintii si asigura o muscatura buna;
  • cele mai bune efecte se obtin la copiii sau la tinerii care sunt inca in perioada de crestere;
  • pastreaza dintii sanatosi mai mult timp.

Cu cat pacientul este mai inaintat in varsta, cu atat rezultatele vor fi mai greu de obtinut si va necesita un timp mai indelungat de purtare a aparatului.

Medicul stomatolog este cel care te va examina si iti va recomanda cel mai bun tip de aparat dentar. Tot el iti va explica exact cum decurge tot procesul, cum se ingrijesc aparatele dentare si la ce trebuie sa ai grija.

Trebuie sa ai mare grija la igiena orala atunci cand porti aparat dentar, deoarece o igiena necorespunzatoare va duce la depunerea placii bacteriene sau a tartrului dentar, favorizand in acel fel aparitia cariilor si a afectiunilor gingivale.

Chiar daca este neplacut pentru acestia, copiii trebuie dusi la medicul stomatolog regulat, pentru controale si pentru a evita problemele dentare. Cu cat sunt tratate aceste probleme mai repede, cu atat sansele ca dintele sa ramana sanatos pentru mai mult timp cresc.

In plus, exista si periute de dinti special create pentru persoanele care poarta aparat dentar, care faciliteaza curatarea zonelor greu accesibile.