Băile mici au nevoie de atenție specială pentru a obține un design de interior atractiv și a te bucura din plin de funcționalitatea acestora. Alegerea obiectelor sanitare și a culorilor ocupă un loc extrem de important mai ales când este vorba despre un spațiu restrâns.

În acest context, e nevoie să te folosești de anumite trucuri pentru a crea iluzia de spațialitate și luminozitate în același timp.

Trucuri și idei de referință

Un ajutor ideal în identificarea unor culori pentru baie este preferința proprie și cunoașterea importanței fiecărei nuanțe în parte. Așadar, integrarea nuanțelor de alb, bleu, verde sau bej te ajută să obții o încăpere mai generoasă din punct de vedere vizual. Mai mult decât atât, vei adaugă un plus de valoare băii tale, prin rafinament și bun gust. 

Pentru a te bucura de o încăpere aerisită, este nevoie să folosești în mod cât mai util fiecare zonă din baia ta. Utilizează piese de mobilier suspendate, integrează mai multe surse de lumină, o oglindă mare și  folosește-ți cât mai mult creativitatea pentru decorarea acestui spațiu.


Sfaturi practice pentru designul de interior

1.    Folosirea unui duș încastrat

Nu mai este o noutate faptul că obiectele sanitare moderne se caracterizează prin elegantă și stil. Un set de dus incastrat adaugă o notă luxuriantă încă de la primul contact vizual. Acesta transformă în mod evident întregul aspect al băii și completează în mod util decorul.

Se montează din tavan și se integrează în mod armonios în plafon, creând ideea de spațiu deschis și luminos.  Designul său inovator creează o senzație de răsfăț și rafinament. Având toate componentele ascunse în perete sau tavan se potrivește perfect în stilul minimalist și nu numai.

Sistemul vine cu o baterie încastrată echipată cu termostat, ceea ce îți permite să setezi cu ușurință temperatura dorită a apei. Termostatul menține constantă temperatura apei în timpul dușului, astfel nu vei fi surprins de schimbări neplăcute ale temperaturii. Funcția termostatului este esențială pentru siguranța și confortul dorit. 

2.    Integrează oglinzi de mai multe forme și mărimi

Oglinzile se remarcă printr-un rol funcțional bine definit, de aceea trebuie să le acorzi atenția binemeritată. Acestea ajută la integrarea celorlalte accesorii existente într-un cadru perfect amplificând în același timp, percepția spațiului.

Oglinda este un obiect nelipsit din baie care trebuie să se regăsească în apropierea lavoarului. Totodată, în băile care au un spațiu generos acestea pot ocupa o suprafață mai mare și pot fi amplasate chiar pe un  perete întreg.

3.    Folosește mai multe surse de lumină

Utilizarea luminilor accentuează calitatea spațială și pune în evidență textura finisajelor. Sursele de lumina trebuie să fie amplasate în zone cheie pentru a spori intensitatea percepției asupra luminozității spațiului.

Aplică cu încredere aceste trucuri în baie și vei observa ca vei fi plăcut surprins de rezultatul obtinut.