Ea vrea ca muzica sa fie interpretata asa cum intentioneaza artistii. Spotify a eliminat butonul de shuffle ca optiune implicita din paginile albumului aplicatiei sale, fortand ca melodiile sa fie redate in ordinea dorita de artist, dupa ce Adele a cerut ca melodiile de pe noul ei album sa fie redate in ordinea dorita de ea.

„Aceasta a fost singura cerere pe care am avut-o in industria noastra in continua schimbare!” cantareata castigatoare a unui Grammy a postat pe Twitter sambata. „Nu cream albume cu atata grija si gandite in lista noastra de melodii fara niciun motiv. Arta noastra spune o poveste, iar povestile noastre ar trebui sa fie ascultate asa cum ne-am propus.”

Spotify se pare ca a primit mesajul, raspunzand la tweet-ul lui Adele cu „Orice pentru tine”.

In timp ce butonul de amestecare nu mai aparea pe pagina albumului, optiunea ramane vizibila atunci cand un utilizator da clic pentru a vedea o melodie de album. Spotify nu a raspuns imediat la o solicitare de comentariu.

Primul album al lui Adele in sase ani, 30, a fost lansat vineri pe Spotify.

Pe masura ce cultura mainstream s-a mutat la streaming ca fiind cea mai comuna modalitate de a obtine acces la muzica, Spotify a devenit serviciul dominant la nivel mondial. Compania a raportat in octombrie ca numarul total de ascultatori lunari a crescut cu 19%, la 381 de milioane in al treilea trimestru.

Afland ca Spotify a facut schimbarea dupa lansarea noului ei album 30, Adele a comentat pe Twitter: „Aceasta a fost singura cerere pe care am avut-o in industria noastra de divertisment in continua schimbare! Nu cream albume cu atata grija si gandit in lista noastra de melodii fara niciun motiv. Arta noastra spune o poveste, iar povestile noastre trebuie ascultate asa cum ne-am propus. Multumesc Spotify pentru ca ai ascultat.”

30 se dovedeste deja a fi un succes masiv, fiecare dintre melodiile sale aparand in prezent in top 50 global al Spotify – desi nu in ordinea albumului, ar trebui sa subliniem.