Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a votat joi noua componenta a Consiliului Director, dupa ce mandatele presedintelui si cele ale unor membri au expirat. Sergiu Oprescu, fostul presedinte al Consiliului Director, care atinsese limita maxima de doua mandate, a fost inlocuit de Bogdan Neacsu, executivul CEC Bank. Gabriela Nistor, vicepresedinta BT a fost aleasa vicepresedinte al Consiliului Director al ARB, iar ceilalti membri ai conducerii ARB sunt Cornel Stanescu (vice la Vista Bank), Mihaela Bitu (CEO ING Bank), Ion Stan (vice la Alpha Bank), Mioara Popescu (presedinte Ideea Bank) si Cristian Agalopol (Citi Bank). Consiliul Director este organul deliberativ si decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

Dl. Radu Gratian Ghetea ocupa functia de Presedinte de onoare al Asociatiei Romane a Bancilor. Conducerea executiva este asigurata de Presedintele Executiv, dl. Florin Danescu.

Asociatia Romana a Bancilor reprezinta piata bancara din Romania si s-a extins prin includerea a noua membri afiliati, companii non-bancare, punand astfel bazele unui parteneriat ce isi propune sa contribuie la consolidarea unui mediu de afaceri predictibil, transparent si de incredere in Romania.

Asociatia Romana a Bancilor este membra a Federatiei Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica – Reteaua Internationala de Educatie Financiara, a Consiliului European al Platilor, a Federatiei Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European si a 26 organisme nationale lucrative privind dezvoltarea si perfectionarea cadrului economic.