Septembrie bate la usa si este inevitabil sa incepi sa te gandesti sa te intorci la munca dupa vacanta. Sa te trezesti tarziu, sa nu ai orare, sa mananci ceva, sa nu te gandesti la nimic altceva decat sa te odihnesti … Pe scurt, lucrurile bune s-au terminat. Pentru ca intoarcerea la serviciu si rutina sa nu va deprime, va vom oferi o serie de sfaturi care va vor ajuta sa va intoarceti la munca dupa vacanta.

Cum sa va intoarceti la serviciu dupa vacanta si sa reluati rutina

  1. Intrati in rutina de somn cu cateva zile inainte

Cel mai rau lucru la intoarcerea la munca este sa te trezesti devreme. Nu va voi spune ca este usor sa va adaptati la auzul sunetului ceasului cu alarma din nou, dar veti fi putin mai bine daca veti relua treptat o rutina de programe.

Cu 4 zile inainte de a va intoarce la munca dupa vacanta, mergeti la culcare cu 15 minute inainte si treziti-va cu 15 minute mai devreme. Mariti timpul putin mai mult in fiecare zi, pana cand va culcati la o ora rezonabila si va ridicati cam la aceeasi ora ca de obicei.

  1. Odihniti-va

Veniti acasa din vacanta si sunteti mai obosit decat cand ati plecat. Sigur vi s-a intamplat candva. Prin urmare, expertii recomanda intoarcerea acasa cu cateva zile inainte de a incepe munca. Acest lucru va va ajuta sa va relaxati, sa va intoarceti intr-o rutina si sa organizati totul pentru cand trebuie sa va intoarceti la munca dupa vacanta.

  1. Evitati ca returul sa fie intr-o zi de luni

O alta recomandare care va va ajuta sa va intoarceti la serviciu dupa sarbatori este ca prima zi nu este o zi de luni. Ori de cate ori puteti, alegeti o miercuri sau joi mai bine. In acest fel, weekendul va fi aproape si nu va fi atat de greu sa va intoarceti in rutina.

  1. Pas cu pas

Nu lasati munca acumulata in timpul vacantei sa va depaseasca in prima zi de lucru. Cel mai bun lucru este sa o luati usor, ca perioada de adaptare. Organizati sarcini pe baza urgentei si stabiliti-va obiective zilnice. Cand a trecut o saptamana, cu siguranta ati recuperat deja ritmul muncii.

  1. Nu plecati acasa de la serviciu

Doar pentru ca v-ati intors la birou nu inseamna ca vara s-a terminat. Zilele sunt inca lungi si vremea este inca buna. Asadar, cand iesiti de la serviciu, intalniti-va la o bautura pe o terasa sau duceti copiii in parc. In aer liber va va face bine.

  1. Planificati activitati pentru urmatoarea vacanta

In loc sa ajungeti in vacanta si sa va ganditi cat de departe este urmatoarea dvs. vacanta, stabiliti-va obiective pe termen scurt. Ganditi-va la o excursie pentru urmatoarea vacanta sau planificati o escapada pentru urmatorul weekend lung.

In acelasi mod, este bine sa va inscrieti la acel curs pe care ati dorit intotdeauna sa-l faceti.