Organizarea locuintei pare un proces relativ simplu la nivel teoretic, dara tunci cand vine vorba de pus in practica, majoritatea oamenilor sunt in pana de idei si pur si simplu nu mai stiu ce anume sa faca. Daca te afli intr-o situatie similara, atunci iti vom oferi 5 idei extrem de practice pentru organizarea locuintei.

Asadar, iata ce trebuie sa faci pentru a crea un spatiu nu doar foarte utili, dar si foarte aerisit totodata.

1. Nu supraincarca biblioteca

In cazul in care ai in locuinta ta o biblioteca, atunci asigura-te ca aceasta nu este supraincarcata. Solutia ideala pentru tine este sa asezi cartile in grupuri mici pe care sa le asociezi cu anumite elemente de decor. Daca detii foarte multe carti, atunci acestea ar trebui sa fie frumos ordonate si grupate, pentru ca vizual, intreaga incapere sa nu para supraincarcata.

O idee excelenta ar fi sa combini sirurile orizontale de carti cu grupuri verticale, si sa lasi intotdeauna spatii libere. Pe de alta parte, daca nu ai foarte multe carti, ci doar cateva, atunci acestea ar trebui asezate cat mai echilibrat si combinate cu cateva elemente de decor. Mai mult decat atat, daca bugetul iti permite, poti achizitiona o noua piesa de mobilier care sa iti ofere spatiul necesar pentru depozitarea cartilor intr-un mod cat mai organizat si aerisit.

Pe 1001CASE vei gasi o serie de piese de mobilier de acest gen, care cu siguranta se vor potrivi excelent cu decorul locuintei tale.

2. Mizeaza pe usile glisante 

Usile glisante sunt excelente pentru a organiza foarte bine orice locuinta, si merita cu siguranta sa investesti in ele, mai ales daca spatiul este destul de mic. Usile glisante sunt intotdeauna o solutie perfecta si pentru dulap, iar o alegere si mai buna ar fi sa alegi niste usi glisante care au si oglinda, pentru ca astfel vei putea sa compensezi volumul dulapului, si implicit si intreg spatiul. In plus, un dulap cu usi glisante esti si mult mai simplu de accesat.

Prin urmare, nu ezita si pune in practica aceasta idee pentru a organiza foarte bine intreaga locuinta.                                       

3. Ordinea si rafturile sunt foarte importante 

In orice locuinta, fiecare obiect trebuie sa isi aiba locul lui. Ordine intr-o casa nu se face, ci se mentine, si exact dupa acest principiu trebuie sa te ghidezi si tu. Stabileste un anumit loc pentru fiecare obiect in parte. Atat rafturile cat si cutiile de depozitare te pot ajuta sa iti organizezi extrem de usor si frumos intreaga casa. Cu cat casa este mai ordonata cu atat va fi mai aerisita si te va face  sa te simti mai bine.

4. Simplifica la maxim  

Multi dintre noi avem in casa obiecte pe care nu le folosim si pe care cu siguranta nu le vom mai folosi vreodata. De aceea, pentru a crea un spatiu cat mai organizat, este esential sa scapi de toate lucrurile inutile. Doneaza-le sau pur si simplu fa-le cadou celor apropiati. Ideea este sa nu mai tii in locuinta obiecte care nu isi au rostul si care doar incarca intreaga atmosfera.

 5. Grupeaza cat mai bine elementele din casa ta                                       

Ei bine, si acest detaliu este unul foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti ca locuinta ta sa fie extrem de organizata. Gruparea inseamna sa tii fiecare categorie de obiecte intr-un anumit loc, fara sa le amesteci intre ele. Astfel, nu doar ca vei putea gasi mult mai repede ceea ce ai nevoie, dar vei si crea un spatiu foarte ordonat. Nu uita ca simetria si organizarea locuintei sunt complementare.

Simetria este nu doar ordonata ci si foarte placuta ochiului, in timp ce o amenajare simetrica este intotdeauna foarte eleganta.