Este greu sa gasesti un copil care nu viseaza sa aiba un animal de companie. Copilaria nu este completa fara un insotitor de animale de incredere alaturi. Exista, de asemenea, o multime de parinti pentru a iubi si animalele de companie. Va pot invata copiii responsabilitatea si studiile au descoperit chiar ca copiii cu animale de companie au sisteme imunitare mai puternice decat cei fara.

Cu toate acestea, alegerea animalului de companie perfect pentru copilul tau poate fi dificila. Cainii si pisicile sunt cele mai frecvente, dar exista si alte specii care trebuie luate in considerare. Pentru a va ajuta sa restrangeti terenul de joc, am creat aceasta lista cu cele mai bune animale de companie pentru copii. Va recomandam sa luati in considerare situatia de viata si varsta copilului dvs. pentru a determina care animal de companie este cel mai potrivit pentru familia dvs.

1. Caine

Cainii sunt probabil cel mai bun animal de companie pentru copii – si exista un motiv pentru asta. Majoritatea cainilor de talie medie sunt suficient de mari pentru a evita ranirea copilului dvs. Caninii traiesc cu usurinta pana la un deceniu, asa ca nu trebuie sa va faceti griji pentru a avea acea conversatie inconfortabila cu copilul. Aceasta specie este, de asemenea, dresabila si poate merge de obicei oriunde poate copilul dvs., astfel incat acestia sa-i faca tovarasi buni de zi cu zi.

Cu toate acestea, cainii au nevoie de ingrijire destul de mare. Vor avea nevoie de jucarii mestecati pentru a le impiedica de mestecat pe mobila si de inalta calitate , guler de caine ca aceasta unul . Copiii nu ar trebui sa fie asteptati sa aiba grija de un animal de companie singur – cei mai multi dintre ei vor avea nevoie de ajutor in aceasta ingrijire de zi cu zi.

2. Pisica

Pisicile sunt, de asemenea, un animal de companie destul de comun pentru copii. Sunt suficient de mari pentru a evita sa fie ranite e un copil, de asemenea, insotitori minunati.Cu toate acestea, pisicile nu necesita de obicei atata intretinere ca si cainii. Nu trebuie sa fie plimbate sau spalate, iar pisicile sunt, de obicei, mai mult decat bine, fiind lasate in pace.

Totusi, pisicile nu sunt perfecte pentru toata lumea. Pisicile nu pot tine pasul cu un copil energic la fel de usor cum poate un caine si nu sunt de obicei animale de companie „alergate in curte”. De asemenea, au nevoie de destul de multe echipamente, la fel ca cainii. Au nevoie de zgarieturi si de multe jucarii . Pisicile vor avea nevoie si de o cutie de gunoi , care poate ocupa destul de mult spatiu.

3. Broasca testoasa

Testoasele pot fi animalul de companie perfect daca vrei ceva intretinere redusa si linistita. Sunt pasnici si calmi. Testoasele au o notorietate lunga de viata. Desi acest lucru inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji pentru ca copilul dvs. sa isi piarda animalul de companie in curand, inseamna ca trebuie sa fiti pregatiti sa aveti grija de acest animal pentru mult timp.

Testoasele au insa nevoie de o incinta foarte specifica si trebuie sa isi petreaca cea mai mare parte a timpului in aceasta incinta. Toate echipamentele necesare pentru aceasta incinta pot fi costisitoare. Broasca testoasa va avea nevoie de un filtru , rezervor mare , lampa de caldura si alte echipamente in functie de specia lor. Din fericire, cea mai mare parte este un cost unic. Dupa instalarea initiala, testoasele nu necesita mult.

4. Pesti

Pestele este adesea animalul de companie ideal pentru copiii mici. Acesta necesita putina intretinere si atentie, iar pestele nu ocupa de obicei prea mult loc. Daca sunteti in cautarea unui animal de companie care nu necesita multa munca din partea dvs., atunci acest animal de companie ar putea fi pentru dvs.

Cu toate acestea, pestele ocupa o munca mult mai mare decat te-ai putea astepta. De exemplu, pestele de aur nu poate trai in boluri mici pentru o perioada lunga de timp, iar durata lor de viata tipica este de zece ani, desi pot trai pana la 25. Pot creste pentru a fi foarte mari si au nevoie de un rezervor pentru a se potrivi. Pestii Betta necesita un rezervor la fel de mare pentru a-si trai viata.

5. Hamster

Hamsterii sunt draguti, plini de viata si au nevoie de putina intretinere. Sunt un animal de companie excelent pentru copiii mai mari, care au dovedit deja ca sunt suficient de responsabili pentru a ingriji in mod regulat un animal de companie. Nu necesita atat de mult spatiu si nu va trebui sa va faceti griji cu privire la curatarea parului pentru animale de companie de pe canapea. Sunt o alegere excelenta pentru familiile care doresc un animal de companie, dar nu sunt destul de pregatiti sa se angajeze cu o pisica sau un caine.

Totusi, hamsterii nu sunt buni pentru toate familiile. Sunt nocturni si sunt notorii pentru a musca atunci cand sunt manipulati gresit. Ei necesita ingrijiri de specialitate, la fel ca pestele si broasca testoasa. Una dintre cele mai mari investitii pe care trebuie sa le faci cu un hamster este o cusca , care poate fi scumpa si poate ocupa destul de mult spatiu.