Daca aveti in vedere adoptia, probabil ca aveti o multime de intrebari cu privire la decizia dvs. Intre mai multe griji, insa, cea mai mare intrebare despre adoptie este „De ce?” De ce ar trebui sa adopti un copil? Exista o multime de motive pentru care adoptia este o cale minunata pentru familia ta, asa ca ar fi greu sa te bazezi pe unul singur.

Fiecare are propriile pareri despre adoptie, iar unele motive ar putea suna mai bine decat altele pentru persoane diferite. Avand in vedere toate acestea, este usor de observat cat de repede se pot confunda lucrurile, dar nu trebuie sa fie. Alegerea adoptarii unui copil este o decizie minunata, dar exista cateva motive solide pentru care adoptarea poate fi convenita de aproape toata lumea.

Motive pentru adoptarea unui copil

Ai o dorinta de a oferi unui copil o familie: multe persoane, cupluri si familii iau in considerare adoptia, deoarece au intr-adevar dorinta de a oferi o familie pentru un copil. Poate ca au deja copii biologici, se lupta cu infertilitatea sau pur si simplu vor sa-si extinda familia intr-un mod nou. Oricare ar fi motivul, daca ai o dorinta clara, pura de a fi familia pentru un copil, adoptia poate fi calea pentru tine. Exista multi copii in nevoie, atat pe plan intern, cat si international, iar furnizarea unei familii iubitoare poate fi o binecuvantare uriasa pentru viata lor.

Doriti sa ajutati un copil sa aiba o viata mai buna: unii copii vin in adoptie din medii dure. Este posibil sa fi fost plasati in sistemul de plasament maternale dupa ce au trait cu parinti abuzivi sau nepotriviti, ar fi putut fi abandonati sau pot fi orfani. Fiecare dintre aceste motive poate avea un impact profund negativ asupra vietii unui copil, determinandu-i sa dezvolte o perspectiva suparata, melancolica sau chiar tematoare asupra vietii. Daca aveti mijloacele si dorinta, a dori sa ii oferiti unui copil o viata mai buna este un motiv minunat de adoptare.

Cunoasteti un copil in nevoie: cunoasteti un copil recent orfan sau faceti voluntariat la un orfelinat sau un centru de plasament si cunoasteti un copil care are nevoie disperata? Poate parintii lor au probleme de sanatate, probleme de dependenta sau poate au fost abuzate in casele lor. Copiii care au nevoie pot intra in viata ta in toate formele si dimensiunile si pur si simplu cunoasterea unui copil care are nevoie de o familie iubitoare si de acasa poate fi suficienta pentru a aprinde dorinta de a adopta in inima ta.

Oricare ar fi motivul din spatele dorintei dvs. de a adopta un copil, atat timp cat este pur si pastreaza interesul cel mai bun al copilului, pur si simplu dorind sa va extindeti familia prin adoptie este suficient pentru a raspunde „de ce” in spatele acesteia.

De la infertilitate la adoptie

Multe cupluri se simt devastate cand afla ca nu sunt in masura sa aiba copii biologic. Socul si durerea care vin cu aceasta veste sunt suficiente pentru a te opri in piesele tale, dar acest lucru nu trebuie sa fie sfarsitul naratiunii. Chiar daca se simte in felul acesta dupa ce incercati toate modalitatile de a ramane insarcinata si de a nu putea face acest lucru, pur si simplu nu este adevarul.

Pe scurt, multe cupluri aflate in aceasta situatie ajung in curand sa-si dea seama ca dorinta lor este de a deveni parinti, nu gravide. Sarcina este, desigur, un pas important in acest proces, dar nu este singura modalitate de a-i iubi, creste si intampina copiii in viata ta. Poate dura ceva timp, dar multe cupluri care se confrunta cu infertilitate ajung la decizia de a adopta un copil. Ei sunt capabili sa aiba o familie, sa ajute copiii in nevoie si sa se bucure de calatoria unica, minunata pe care o aduce adoptia.

Deci, de ce sa adopti un copil?

Experienta de adoptie a tuturor este diferita. Parintii diversi, medii unice, circumstante diferite de sanatate si viziuni diferite asupra lumii pot alimenta foarte mult „motivul” si „cum” al adoptiei. Cu toate acestea, multe familii care adopta un bebelus constata ca, odata ce isi aduc copilul (sau copiii) in casa lor, viata lor se schimba irevocabil in bine. De fapt, exista povesti inradacinate despre adoptie si marturii care sunt dovezi sigure ale miracolului adoptiei.

Daca aveti in vedere adoptarea unui copil, sunteti sigur ca va puneti multe intrebari. Cu toate acestea, poate cel mai bun loc pentru a incepe este cu „de ce?”