In fiecare an atmosfera sarbatorilor de iarna ne cuprinde inca de la 1 decembrie. Comercianții profita, prețurile cresc, promoțiile ne iau ochii. In acest amalgam de economie de piața, tradiția și bunatațile potrivite Craciunului raman singura oaza de liniște. Targurile de Craciun ofera produse tradiționale, idei de cadouri, spectacole și concerte, antren și voie buna. Organizatorii se lauda cu longevitatea targurilor sau cu noutațile anului 2011. In toata țara, targurile de Craciun incep sa capete amploare. Iata 10 sugestii, dintre cele mai bune:

10. Targul Daruri de Craciun – Arad

Targul Daruri de Craciun va avea loc intre 14 și 18 decembrie 2011 la Expo Arad Internațional. Este un targ de bunuri generale, dar nu puteau lipsi colindele și surprizele pentru cei mici.

9. Craciun Verde – Constanța

Constanța va așteapta pe 10 și 11 decembrie 2011 la un Craciun Verde. Targul cu produse eco și handmade se ține la Tomis Mall și va invita sa incercați produse verzi, sa admirați o parada de costume eco și sa ascultați un concert de muzica folk.

8. Targul de Craciun – Brașov

La Cetate in Brașov, Targul de Craciun are loc in perioada 16 – 18 decembrie 2011, sub patronajul primariei municipiului Brașov.

7. Saptamana Craciunului – Sighișoara

Intre 19 și 23 decembrie 2011, Sighișoara rasuna de colide. Primaria și Asociația Turistica Sighișoara organizeaza Saptamana Craciunului. Se amenajeaza Orașelul copiilor in Piața Cetații și se organizeaza spectacole in fiecare seara. Nu vor lipsi nici standurile cu produse tradiționale.

6. Vine Moșul in Obor – București

In perioada 3 decembrie 2011 – 3 ianuarie 2012 in sectorul 2 al capitalei se organizeaza targul de Craciun “Vine Moșul in Obor”. Targul va avea loc in Parcul Obor și va aduce impreuna meșteri populari și colindatori, spectacole și demonstrații culinare și, bineințeles, nelipsitele produse destinate sarbatorilor de iarna. 

5. Targul produselor tradiționale de Craciun – Piatra Neamț

Cei care inca nu și-au burdușit camarile cu bunatațile specifice Craciunului o pot face intre 22 și 25 decembrie 2011 in Piața Centrala din Piatra Neamț. Primaria orașului organizeaza și in acest an Targul produselor tradiționale de Craciun.

4. Targul de Craciun – Timișoara

De cațiva ani, Timișoara se mandrește cu Targul de Craciun din Piața Operei. Anul acesta tema targului este „Interzis la kitsch” și autoritațile promit ca cele 100 de standuri aprobate sunt alese pe spranceana. La Timișoara targul a inceput de pe 1 decembrie.

3. Targul de Craciun – Cluj

Pe 3 decembrie s-a deschis Targul de Craciun din Piața Unirii din Cluj. Pe langa delicii culinare și cadouri, clujenii vor avea parte și de spectacole și concerte. Primaria promite o seara de folclor maramureșean și un concert de colinde susținut chiar de angajații primariei pe 23 decembrie 2011, ultima zi a targului. Pana atunci, pe scena vor urca Ducu Bertzi, Voltaj, Marcel Pavel și alții.

2. Targul cadourilor de Craciun – București

Sala Dalles iși pastreaza bunele obiceiuri și in acest an. Intre 2 și 24 decembrie 2011, Targul Cadourilor de Craciun va așteapta cu decorațiuni de sarbatori, produse textile, dulciuri și cadouri. Cei mai norocoși dintre vizitatori vor primi cadouri surpriza. 

1. Targul de Craciun – Sibiu

Piața Mare din Sibiu este pentru al cincilea an consecutiv gazda Targului de Craciun. Intre 26 noiembrie și 29 decembrie, sibienii și toți musafirii lor se vor bucura de cadouri, produse tradiționale, concerte și multe surprize pentru cei mici. Organizatorii s-au gandit la toate și au amenajat un mini parc de distracții, o „Fabricuța de cadouri” și au adus chiar și ponei.