In ultimii 20-30 de ani s-a tot vorbit despre sfarsitul lumii „cautandu-se” diverse perioade in care acesta ar avea loc si diferite cauze care ar duce la un astfel de deznodamant. S-a vorbit mult de eclipsa din 1999, de anul 2000 sau 2012, ca sa dau doar trei exemple de ani despre care s-a tot spus ca ar fi cei in care omenirea ar disparea. Cauzele care ar duce la extinctia noastra sunt si ele unele diverse: explozie solara, ciocnirea planetei cu un corp strain venit de undeva din spatiu, invazie extraterestra, infectarea omenirii cu diversi virusi letali etc.

Cinematografia s-a „adaptat” si ea si a incercat sa exploateze aceasta frica a omului de propria-i moarte construind diverse scenarii, unele extrem de pesimiste in care nici macar un individ nu ar supravietui, altele putin mai optimiste in care ar supravietui 2-3 oameni pentru a duce specia umana mai departe.

Intuind interesul dumneavoastra pentru astfel de filme voi incerca sa fac o lista cu zece productii cinematografice mai reusite.

10. The Road (2009)

Nu este un film menit sa faca incasari mari. Se bazeaza pe un scenariu post-apocaliptic in care un tata si un fiu supravietuiesc unui cataclism nestiut si sunt nevoiti sa mearga in cautarea hranei, tot mai putina, ferindu-se de oamenii organizati in grupuri ce  practica canibalismul.

9.Dawn of the Dead (2004)

Este un film horror in care omenirea este infestata cu un virus ce ii trasforma pe cei atinsi de el in monstrii. Cei care reusesc sa se fereasca trebuie sa lupte cu acestia pentru a supravietui. E ceva asemanator cu Resident Evil.

8.The Day the Earth Stood Still (2008)

Este un film care ii va bucura pe ecologisti in care omenirea, datorita neingrijirii mediului inconjurator, este pe cale de a fi distrusa de niste „aparatori ai galaxiei”.

7.Children of Men (2006)

In acest film, sfarsitul lumii ar veni ca urmare a imposibilitatii omenirii de a se reproduce.

6.Knowing (2009)

Un film in care joaca Nicholas Cage.

5.Armageddon (1998)

Este unul dintre cele mai apreciate filme despre sfarsitul lumii. Omenirea se confrunta cu o problema pe care trebuie sa o rezolve contra-cronometru. Un asteroid de marimea statului Texas se indreapta catre Pamant si trebuie gasita o solutie pentru ca acesta sa nu loveasca Terra.

4.Deep Impact (1998)

Este un film asemanator celui precedent insa, in opinia mea, cu o incarcatura emotionala mult mai mare. Pamantul urmeaza sa fie lovit de o cometa descoperita de un tanar de numai 14 ani.

3.The Day After Tomorrow (2004)

Pamantul este lovit brusc si neasteptat de o noua era glaciara si omenirea trebuie sa gaseasca rapid o solutie pentru a se salva. Pentru unii poate parea un scenariu absurd avand in vedere ca tot mai des se vorbeste de ritmul crescut al incalzirii globale.

2. 2012 (2009)

Este un film facut cu intentia de a specula la maxim asa zisa profetie mayasa legata de anul 2012. Datorita unor explozii solare foarte puternice, scoarta terestra este distrusa dand nastere unor reactii in lant care ar putea duce la extinctia omenirii daca aceasta nu gaseste rapid o solutie.

1.Independence Day (1996)

Este unul dintre cele mai mari succese de box office din istoria cinematografiei. Rasa umana este atacata de extraterestrii si este pusa brusc in situatia de a lupta impotriva unor inamici pe care nu ii cunoaste si de a caror existenta nu stia pana atunci.