“Buna fetelor,

Vreau sa va cer un sfat in legatura cu o decizie care ma framanta de ceva timp. Am 18 ani si vreau sa plec la munca in Spania, insa parintii nu sunt de acord cu acest lucru.

Suntem o familie simpla si nu avem foarte multi bani. Am terminat liceul, insa nu am luat bac-ul si nici nu imi doresc sa merg la vreo facultate (nici nu as avea bani).

Nu mi-am gasit nimic de lucru in oras, deoarece toata lumea vrea experienta si imi spune ca sunt prea tanara. M-am gandit in acest fel sa merg sa lucrez in Spania, unde merg foarte multi romani si se castiga binisor.

Nu ma tine nimic in tara decat parintii mei, care chiar daca au avut ocazia sa plece sa munceasca in Spania, nu s-au dus. Am un unchi care este in Spania si lucreaza acolo de 3 ani si mi-a promis ca mi-ar gasi ceva de lucru.

Le-am spus parintilor mei acest lucru si mi-au interzis sa plec din tara. Imi spun ca trebuie sa iau bacul si ca vor face tot posibilul sa ma tina la facultate, macar la invatamant la distanta sau la o facultate din oras (eu locuiesc in Medgidia).

Ma tot gandesc ca nu imi place viata aceasta si ca vreau ceva mai bun. Nu am nevoie de diplome, am atatia prieteni care au reusit sa aiba bani si fara bac-ul luat…

Insa cum sa imi conving parintii sa ma lase? Teoretic, am deja 18 ani si pot pleca fara sa le mai cer voie, insa mi-au spus ca daca o voi face va trebui sa ma sustin singura, deoarece nu ma vor ajuta deloc.

Va rog sa imi dati un sfat, chiar nu stiu cum sa procedez..”