Dependenta, indiferent ca vorbim de cea alcoolica sau de substante interzise, este greu de stapanit si de vindecat. Dependenta de jocurile de noroc te poate lasa fara nimic in viata si cu datorii uriase. Iata cum iti dai seama ca iubitul tau este dependent de jocurile de noroc.

Cat de des?

Un barbat dependent de jocuri de noroc va incerca mereu sa castige bani prin diferite jocuri, care nu-i garanteaza niciodata un profit. Iti dai seama cat de dependent este iubitul tau dupa cat de des il gasesti la pariurile sportive sau intr-o sala de jocuri electronice.

Se gandeste des la acestea

O persoana dependenta se va gandi din ce in ce mai mult la jocurile de noroc, la pariuri sau la alte activitati de acest gen. Daca nu lasa din mana ziarul cu pariuri sau joaca online pe tot felul de site-uri, atunci clar este dependent.

Cat cheltuie?

Un alt indiciu pentru a-ti da seama cat de mare este dependenta partenerului pentru jocurile de noroc este suma de bani pe care acesta o cheltuie. Daca pariaza ocazional si cu sume mici de bani, atunci nu e cazul sa te ingrijorezi. Insa, daca pariaza zilnic si isi cheltuie tot salariul in doar cateva zile, atunci are o problema serioasa.

Nu se poate controla

Dependentii, in general nu se pot controla atunci cand vine vorba de obiectul dependentei lor. Oricat de mult ti-a promis ca se va lasa de aceste jocuri si oricat de mult ti-ar spune ca el nu are o problema in acest sens, nu il crede pana nu iti demonstreaza acest lucru.

Jocurile sunt mai importante

Pentru un dependent, jocurile de noroc devin din ce in ce mai importante. Va renunta la intalnirile cu prietenii sau chiar la intalnirile cu tine daca va avea treaba “urgenta” la sala un casino.

Sevraj

Si persoanele dependente de jocuri de noroc pot intra in sevraj. Acestea devin foarte nelinistite sau chiar agresive daca sunt impiedicati sa parieze.

Imprumuturi

Un dependent va avea mereu datorii imense, fie la prieteni, fie la banci sau la familie. Chiar isi va vinde proprietatile pentru a-si intretine aceasta dependenta.