Anumite intreprinderi, in special cele mici sau aflate la inceput de drum, se lovesc de problema perioadelor de scadenta mari. Acestea reprezinta intervalul de timp dintre momentul prestarii unui serviciu si cel in care se incaseaza banii pentru munca realizata. De regula, acesta poate ajunge pana la 30, 60 sau chiar 90 de zile, fapt ce ar putea reprezenta un real impediment de dezvoltare pentru antreprenori.

Pentru ca nu au un venit fix, platile urgente, precum salarii, facturi sau furnizori trebuie amanate, fapt ce conduce la probleme atat pe plan intern, cat si extern. Prin apelarea la serviciile de scontare CEC-uri si bilete de ordine, termenele de plata sunt reduse considerabil pentru intreprindere, fara ca ai sai clienti sa fie afectati de acest lucru.

Ce este scontarea?

Este o metoda de finantare oferita de Omnicredit tuturor afacerilor care functioneaza in baza unor instrumente cu plata la termen. Altfel spus, este o solutie prin care acestia pot obtine in avans contravaloarea acestor instrumente printr-un proces foarte simplu.

Prin semnarea unui contract de colaborare intre o intreprindere si Omnicredit se realizeaza un circuit financiar constant. Mai exact, Omnicredit ofera beneficiarului, inainte de expirarea termenului scadent, suma pe care acesta ar trebui sa o obtina intr-o anumita perioada de tip de pe urma prestarii propriilor servicii. Ulterior, se trimite o notificare catre clientii intreprinderii, carora li se comunica faptul ca plata se va face direct in contul Omnicredit la termenul stabilit initial.

Ce avantaje aduce beneficiarului?

Desi o afacere beneficiaza de multe bilete de ordin si CEC-uri, acest lucru nu ii garanteaza acces la propriile lichiditati, din cauza termenelor de incasare. Aceste pot duce la instalarea unor datorii in ceea ce priveste platile lunare recurente.

Iti confera acces la veniturile blocate

Prin intermediul serviciului de scontare, Omnicredit te ajuta sa iti deblochezi veniturile inainte ca perioada de scadenta sa expire. Ai asadar posibilitatea sa redirectionezi imediat sumele obtinute catre probleme urgente, termenul de incasare ramanand in grija institutiei de finantare.

Nu mai esti nevoit sa amani plati urgente

”Nu sunt bani acum” nu ar trebui sa se mai auda atunci cand un angajat te intreaba cand isi primeste salariul sau cand alegi sa platesti in transe datoriile catre furnizori. Cu ajutorul serviciului de scontare, niciunul dintre colaboratori nu va mai trebui sa astepte dupa expirarea termenelor de plata. Vei avea intotdeauna lichiditati pentru a achita salarii, facturi, taxe, etc.

Relatiile cu clientii si ceilalti colaboratori se imbunatatesc

Pentru ca reusesti sa iti indeplinesti responsabilitatile financiare la timp, vei observa o crestere pe toate planurile. Penalitatile dispar, angajatii vor da randament mai mare, iar furnizorii ti-ar putea face anumite reduceri sau oferte pentru plata intr-o singur transa.

Cum poti ajunge sa inchei un contract pentru servicii de scontare cu Omnicredit?

Pentru a putea beneficia de scontare pentru CEC-uri si bilete de ordine nu trebuie decat sa intri pe platforma Omnicredit si sa iti creezi un cont unic de utilizator. De aici vei fi intampinat de un formular de identificare unde iti vor fi solicitate datele personale necesare. Il completezi, il transmiti si astepti. Vei primi un raspuns in cel mai scurt timp, urmand ca in cazul in care acesta este unul pozitiv, contractul sa fie semnat imediat.

De asemenea, Omnicredit te ajuta sa alegi solutia ideala pentru nevoile afacerii tale. In cazul in care nu esti pe deplin convins care dintre programe se potriveste cel mai bine situatiei tale, poti oricand sa apelezi la serviciul nostru gratuit de consultanta de specialitate.