In mod normal, facem o lista „imaginara” cu rezolutiile pentru anul nou, dar rareori se adeveresc. A indeplini ceea ce iti propui nu este ceva doar pentru inceputul anului, trebuie sa incerci sa pastrezi pe tot parcursul anului facand o lista si lasand-o intr-un loc vizibil si strategic din locuinta ta unde sa o vezi in fiecare zi si astfel sa o poti urmari si sa nu esuezi niciodata. 

Este deja o traditie sa facem o lista de bune rezolutii motivate de inceputul unui nou an care ne ofera posibilitatea de a ne imbunatati si de a ne propune mici provocari si obiective de atins in aceste douasprezece luni . Este o modalitate buna de a incepe anul cu dorinta si entuziasm, dorind sa ne implinim noi vise si depunand si mai mult efort in unele aspecte ale vietii noastre de zi cu zi. Inca nu ai lista ta de rezolutii pentru noul an? Avem deja totul pregatit si va lasam aici cateva dintre aceste noi rezolutii pentru ca si dumneavoastra sa fiti incurajati sa le indepliniti.

Sa mananci mai sanatos

Aceasta este una dintre cele mai repetate si repetate rezolutii de-a lungul anului, cu atat mai mult dupa sarbatorile abundente de Craciun. Sfatul nostru de a nu slabi in acest prim scop este sa va stabiliti obiective simple si cu mici stimulente pe termen scurt , in acest fel nu vom inceta sa ne motivam si sa continuam cu acest stil de alimentatie sanatoasa. Nu este vorba de a dori sa pierdem toata grasimea acumulata doar in saptamana dupa Craciun cu o dieta foarte stricta, ci de a urma un meniu echilibrat in care ne permitem sa mancam totul intr-un mod sanatos pentru a mentine acest obicei fara a fi coplesiti si fara sa te plictisesti

Fa mai multe excercitii

Mana in mana cu acest prim scop al unei alimentatii sanatoase, vine practicarea mai multor sporturi pentru a duce o viata mai activa si sanatoasa. La fel ca in cazul alimentatiei, nu ne putem astepta sa ne punem in forma in cateva zile, ci sa incercam sa fim constanti si sa ne imbunatatim in fiecare zi pana ajungem la o forma fizica cu care sa ne simtim mai bine, cu mai multa energie si motivatie. Sfatul nostru in acest scop este sa incepi prin a face o activitate care iti place, asa ca nu va fi un efort urias sa practici sport in mod regulat.

Bea doi litri de apa pe zi si reduceti aportul de bauturi carbogazoase si alcool

Desi pare o provocare foarte simpla cu care nu vom observa prea multe schimbari, adevarul este ca adoptarea acestui obicei ca unul din rutina noastra ne va ajuta sa ne imbunatatim mult mai mult calitatea vietii . Este vorba de a bea cel putin doi litri de apa in fiecare zi si de a inlocui si bauturile racoritoare si bauturile alcoolice cu apa. Ne vom simti mult mai bine, mai putin umflati si cu mai multa energie de infruntat in fiecare zi.

Fii mai productiv cu munca noastra

In acest scop dorim sa evitam eventualele situatii de prea mult stres si sa ne imbunatatim munca careia ii dedicam timp in fiecare zi. Pentru aceasta trebuie sa mentinem o organizare buna cu care sa fim la curent cu totul, sa evitam stresul si sa avem mai mult timp sa facem lucrurile mai bine.

Petrec mai mult timp cu familia si prietenii mei

Desi poate parea un cliseu, este ceva pe care vrem sa-l propunem in acest an si sa tinem mai mult cont sa ne bucuram din plin cu al nostru . Daca nu avem prea mult timp liber, putem profita de orice moment pentru a ne bucura de un pranz sau o cina buna impreuna cu familia sau prietenii, de exemplu.

Indeplinirea scopurilor tale

Daca iti imaginezi ca iti implinesti obiectivele si visele, va fi mai usor sa le faci realitate. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te vizualizezi implinindu-ti scopurile Cautati imagini care sa va inspire in obiectivele pe care doriti sa le atingeti, care sa va ajute sa ramaneti motivat si fericit. De asemenea, este important ca scopurile tale sa fie realiste, sa fie la indemana ta si sa depind doar de tine.

A fi mai specific cu scopurile noastre ne ajuta sa nu esuam in incercare. De exemplu, in loc sa propui sa mergi la sala, propune sa alergi o jumatate de ora in fiecare zi. Acest lucru va va face mai usor sa va atingeti obiectivele.

Sa ai oameni in jurul tau in fiecare zi este important pentru a-ti atinge obiectivele , ei te cunosc si te vor ajuta sa le atingi. Ei vor fi cel mai bun sprijin al tau si nu te vor lasa sa renunti usor.