Filmul Netflix The Killer al lui David Fincher este o scufundare profunda in psihicul unui asasin expert si exista cateva filme cu teme similare.

Noul film Netflix al lui David Fincher, The Killer , este un thriller unic despre un asasin nemilos, dar exista si alte filme la fel de incitante axate pe experti si asasini nemilosi. Fincher este cunoscut de multa vreme pentru viziunea sa distinctiva si maiestria meticuloasa in genul thriller. Cu clasice precum Seven, Fight Club si Zodiac , Fincher si-a dovedit in mod repetat maiestria in a crea naratiuni tensionate, atmosferice, care provoaca publicul. Sosirea lui The Killer marcheaza revenirea foarte asteptata a lui Fincher pe scena thrillerului dupa o pauza de noua ani de la gen. Cu The Killer , Fincher creeaza o experienta cinematografica care se adanceste in paradoxurile unui ucigas legat de un cod personal.

Ucigasul apare ca o completare interesanta in cariera cinematografica a lui Davin Fincher, extinzandu-se pe temele obsesie si psihicul uman. Protagonistul, un asasin fara nume, portretizat cu o precizie infioratoare, intra intr-o calatorie tumultuoasa de razbunare si autoexplorare dupa ce o misiune nu merge. Naratiunea este captivanta de la inceput, deschizandu-se cu o secventa intensa, aproape tacuta de 15 minute, care aduce inapoi la tensiunea voyeurista a clasicilor cinematografului. De la folosirea metodica a deghizarilor de catre asasin pana la critica depasirii erei digitale, Fincher creeaza o lume care este in acelasi timp familiara si prevestitoare, si exista cateva filme thriller captivante la fel.

10 Geam din spate (1954)

Deschiderea criminalului este un omagiu pentru geamul din spate

Grace Kelly sta intinsa pe o canapea in timp ce James Stewart se uita la ea in fereastra din spate
Geamul din spate
Data lansarii 1 septembrie 1954 Regizorul Alfred Hitchcock Distributie Thelma Ritter, James Stewart, Wendell Corey, Grace Kelly, Raymond Burr Evaluare PG Durata 112 minute

Geamul din spate al lui Alfred Hitchcock este o lucrare fundamentala care creeaza suspans din actul aparent banal al observatiei. Filmul este centrat pe un fotograf aflat in scaun cu rotile care isi spioneaza vecinii de la fereastra apartamentului sau si se convinge ca unul dintre ei a comis o crima. Geniul filmului consta in capacitatea sa de a mentine publicul captivat, folosind perspectiva protagonistului pentru a construi o naratiune convingatoare, care se refera la reunirea unei povesti din fragmente, la fel ca si secventa de deschidere a filmului The Killer a lui Fincher . Scena de deschidere a Ucigasului , in care protagonistul urmareste rutinele oamenilor intr-o curte pariziana timp de 15 minute, ar putea fi considerata un omagiu adus Lunetei din spate .

9 Conversatia (1974)

Harry Caul si ucigasul au o etica de lucru similara

Gene Hackman cu capul pe maini in The Conversation.

Conversatia este o explorare magistrala a confidentialitatii, supravegherii si paranoiei. Urmeaza un expert in supraveghere, Harry, care se confrunta cu o dilema morala atunci cand banuieste ca un cuplu pe care il spioneaza va fi ucis. Concentrarea intensa a filmului asupra crizei profesionale a personajului principal si a implicatiilor morale ale lucrarii sale oglindeste temele existentiale din The Killer , unde actul de a viziona devine un element central, obsedant al naratiunii. La fel ca si deschiderea The Killer , deschiderea The Conversation il vede pe Harry spionand un cuplu intr-o curte deschisa (doar de aceasta data in San Francisco), iar intregul film se concentreaza pe obsesia lui de a descifra inregistrarile audio.

8 Fight Club (1999)

Ucigasul face referire frecvent la clubul de lupta

Club de lupte
Data lansarii 15 octombrie 1999 Regizorul David Fincher Distributie Brad Pitt, Meat Loaf, Edward Norton, Jared Leto, Helena Bonham Carter Evaluare R Durata 139 minute

Clubul de lupta al lui Fincher este o critica agresiva a culturii consumatorului, ambalata sub forma unui thriller plin de tarie, atragator. Urmeaza povestea unui angajat de birou dezamagit care formeaza un club de lupta subteran cu un vanzator de sapun carismatic. Umorul negru al filmului si comentariile asupra bolilor societatii moderne isi gasesc ecouri in The Killer , unde dispretul protagonistului pentru internet si marile corporatii subliniaza o dezamagire similara. Ucigasul are corporatii mari in mira, deoarece critica satiric la adresa Amazon si Postmates si este aproape ca si cum Fincher isi bate joc de el insusi, sau cel putin face referiri obscure la filmul din 1999.

7 Garantie (2004)

Garantia are un ucigas si mai metodic

Tom Cruise in rolul lui Vincent indreptand o arma in Colateral
Colateral
Data lansarii 6 august 2004 Regizorul Michael Mann Distributie Jada Pinkett Smith, Peter Berg, Jamie Foxx, Tom Cruise, Mark Ruffalo Evaluare R Durata 120 de minute

Collateral , regizat de Michael Mann, are loc intr-o noapte in Los Angeles si urmareste un sofer de taxi care devine ostaticul unui asasin eficient (Tom Cruise) care comite o serie de crime prin contract. Examinarea filmului asupra psihologiei asasinului, abordarea sa metodica a mestesugului sau si gandurile sale filozofice il fac sa fie un spirit inrudit cu The Killer , unde propriul set de etica si meticulozitate al personajului principal straluceste. In actualul peisaj cinematografic in care Tom Cruise joaca doar eroul de actiune, este inviorator sa vizionezi un film in care actorul Mission: Impossible il interpreteaza pe raufacator si este absolut genial ca asasinul amenintator si concentrat.

6 Hitman (2007)

Hitman foloseste in mod creativ deghizari

Agentul 47 ataseaza un amortizor la arma lui in Hitman

Bazat pe populara serie de jocuri video, Hitman infatiseaza un asasin modificat genetic, cunoscut pentru precizia si loialitatea sa fata de cod. In ciuda abordarii mai stilizate a povestii asasinului, Hitman se adanceste in teme de identitate si control , paralel cu calatoria de auto-descoperire si autonomie, care este esentiala pentru The Killer . Desi jocurile se concentreaza mai mult pe acest element si filmul ar fi trebuit sa profite mai mult de concept, Hitman se refera la metoda Agentului 47 de a ajunge in zone sigure si greu accesibile prin utilizarea deghizarilor creative. Ucigasul foloseste foarte bine acest lucru si este cel mai distractiv element al filmului din 2007.

5 caldura (1995)

Neil McCauley si The Killer au multe in comun

Caldura
Data lansarii 15 decembrie 1995 Regizorul Michael Mann Distributie Jon Voight, Tom Sizemore, Robert De Niro, Al Pacino, Val Kilmer Evaluare R Durata 170 de minute

Heat , al lui Michael Mann, ii are in rolurile principale pe Al Pacino si Robert De Niro si este o saga criminala care se adanceste in viata unui hot profesionist experimentat si a unui detectiv necrutator. Filmul este renumit pentru portretizarea realista a furturilor si pentru relatia complexa dintre criminal si omul legii. In timp ce The Killer nu este despre un hot, protagonistul lui Heat Neil McCauley si Killer au multe in comun . Ucigasul impartaseste interesul lui Heat pentru etica profesionala a personajelor sale si singuratatea care insoteste caile alese. La sfarsitul zilei, atat Neil, cat si Ucigasul s-au pus in pericol din cauza intereselor lor amoroase.

4 Mecanicul (2011)

Mecanicul este un film distractiv de floricele de porumb

Jason Statham atarnand de o cladire si impuscand cu o arma in The Mechanic

Mecanicul urmareste un asasin de elita care face ca uciderile lui sa arate ca niste accidente sau sinucideri. Stilul sau de viata izolat si aderarea stricta la codul sau rezoneaza cu dilemele solitare si etice ale protagonistului lui Fincher din The Killer , unde rolul principal urmeaza, de asemenea, propriul set complex de reguli. Cu toate acestea, motivul pentru care The Mechanic este un film obligatoriu dupa The Killer este ca este pur si simplu un film distractiv si distractiv de floricele de porumb. Ucigasul este cel mai accesibil si mai multumit film al publicului David Fincher de la Panic Room si, la fel ca The Killer, The Mechanic ofera ucideri creative , tensiune care tine respiratia si un film elegant.

3 In Bruges (2008)

Colin Farrell si Brendan Gleeson se uita unul la altul in In Bruges.
In bruges
Data lansarii 8 februarie 2008 Regizorul Martin McDonagh Distributia Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes Evaluare t Durata 107 minute

In Bruges prezinta o interpretare comica intunecata a genului asasinilor, cu doi asasini ascunsi in orasul belgian ciudat dupa o slujba gresita. Filmul echilibreaza umorul cu intrebari profunde despre soarta si consecinte, similar modului in care The Killer isi impleteste naratiunea prin prisma cine este in esenta un raufacator confuz. In explorarea moralitatii de catre Bruges , vinovatia si mantuirea rezoneaza cu portretizarea ucigasului a unui asasin aflat in cautarea raspunsurilor dupa ce propria sa misiune se clateste. Ambele filme prezinta asasinii care se confrunta cu consecintele unui hit gresit si cu situatiile ironice in care se afla, evidentiind adesea absurditatea existentei lor.

2 Leon: Profesionist (1994)

Leon este un asasin aflat in conflict intre viata sa profesionala si cea personala

Leon: Profesionist
Data lansarii 14 septembrie 1994 Regizorul Luc Besson Distributie Jean Reno, Natalie Portman, Gary Oldman Evaluare pg-13 Durata 110 minute

Leon: Profesionistul este o poveste emotionanta a unui asasin care devine improbabilul protector al unei fete tinere. Personajul din titlu, la fel ca ucigasul, urmeaza un cod personal strict, care este contestat si in cele din urma evolueaza prin relatia sa cu Mathilda. Ambele filme prezinta lumea solitara a asasinului si conflictele interne care apar atunci cand viata lor profesionala si cea personala se ciocnesc. In plus, la fel ca The Killer , Leon este un om cu putine cuvinte , lasand actiunile sale sa vorbeasca multe. Competentele sale cu armele si deghizarile, regimul personal strict si navigarea prin ambiguitati morale oglindesc calatoria protagonistilor lui Fincher.

1 Identitatea Bourne (2002)

Identitatea Bourne urmareste cel mai plin de resurse Asasin de film

Matt Damon ca Jason Bourne stand pe strada in The Bourne Identity
identitatea lui Bourne
Data lansarii 14 iunie 2002 Regizorul Doug Liman Distributie Chris Cooper, Franka Potente, Clive Owen, Matt Damon, Brian Cox Evaluare PG-13 Durata 119 minute

The Bourne Identity lanseaza publicul intr-o poveste a unui asasin amnezic care incearca sa-si reconstituie identitatea in timp ce este vanat. Protagonistul filmului, la fel ca Killer, este priceput, plin de resurse si legat de o busola morala complexa. Ambele personaje sunt enigmatice, foarte calificate si trebuie sa navigheze intr-o lume periculoasa in timp ce cauta raspunsuri la propriile puzzle-uri. Nu doar The Bourne Identity ar trebui vizionat, ci intreaga cronologie a filmului Jason Bourne. La fel ca The Killer , franciza Bourne este despre un asasin expert care se pare ca se afla intr-o goana salbatica pentru a descoperi cine se afla in spatele cortinei si, impotriva oricaror sanse, el reuseste.