Daca aveti oafacere offline infloritoare, nu sunteti strain de marketing. Cu toate acestea,strategiile de conducere a traficului la magazinul dvs. online poate fi cevadiferit. Cu magazinul dvs. online, veti putea atrage mai multi clientipotentiali decat oricand – si veti avea control complet asupra experientei lorde cumparaturi.

In acestarticol, vom discuta despre cateva dintre cele mai bune modalitati de a va promovanoul magazin online in fata persoanelor care doresc sa cumpere. Vom lua inconsiderare nu numai modul de a conduce traficul pe site-ul dvs., dar si cum saintegram marketingul intre magazinul dvs. online si afacerile dvs. offlinepentru a profita la maximum de toate canalele dvs.

Conducereatraficului la magazinul dvs. online

Va puteti gandila marketingul site-ului dvs. de comert electronic in ceea ce priveste treiaudiente principale:

·Oameni care au cumparat de la dvs. inainte sau celputin stiu despre magazinul dvs.

·Oamenii care cauta tipul de produs pe care il oferiti

·Oamenii care ar dori produsul pe care il oferiti dacastiau despre el

Pentru primadvs. audienta, oamenii care stiu despre dvs., ar trebui sa aveti o liniedirecta – fie prin comunicarea prin e-mail, marketing de continut sau prinintermediul social media. Puteti comunica cu ei direct si “gratuit”.

Pentru a douaaudienta, va trebui sa gasiti modalitati pentru a promova produsele care au indeplinitnevoile acestora. Acest lucru poate implica optimizarea motorului de cautare(SEO), crearea de continut (cum ar fi blogging-ul) si marketingul motorului decautare.

Si pentru atreia dvs. audienta, va trebui sa va ganditi in ceea ce privesteconstientizarea marcii. Oferiti o remediere pentru o problema pe care nu ocunosc inca? Raspunsurile vor avea un impact asupra modului in care vaapropiati de publicul dvs.

Odata cemagazinul dvs. este configurat, puteti incepe sa promovati site-ul dvs. la bazade clienti existenta. Vom vorbi, de asemenea, despre cum sa faceti site-ul dvs.usor de gasit pentru clientii noi interesati de ceea ce aveti de oferit.

Tactici demarketing pentru a promova magazinul dvs. online

Utilizati listadvs. de e-mail.

Colectati catmai multe adrese de e-mail pe care le puteti folosi – clientii, clientii potentiali,persoanele interesate de evenimentele dvs. etc. Astfel, veti putea trimite une-mail tuturor acelor oameni care stiti ca ar avea motive sa viziteze magazinuldvs. online.

Acest lucrupoate fi un moment bun pentru a lua in considerare oferirea unei promotii celordin lista dvs. de e-mail sau chiar o reducere pentru a incuraja clientii sa vaimpartaseasca site-ul cu prietenii si familia. E-mailul continua sa fie unuldintre cele mai eficiente instrumente de marketing, deci asigurati-va capastrati colectarea adreselor de e-mail pe site-ul dvs.

Pastrati oprezenta constanta pe retelele de socializare

Daca aveti dejao prezenta destul de solida pe canalele sociale cu o audienta principala,acesta este momentul sa va bazati pe asta. Cresteti frecventa dvs. si investitiun pic mai mult timp in crearea unui continut vizual bogat si videoclipuriscurte, atractive. Imbunatatirea angajamentului cu urmaritorii dvs. crestesansa de constientizare a marcii. Incurajati partajarea si incorporareacontinutului generat de utilizatori.