Natura contribuie in mod deosebit la medicina si la sanatatea oamenilor, asa ca astazi remediile ancestrale din plante naturale sunt folosite pentru combaterea multiplelor boli fara efecte secundare si poti profita de toate proprietatile pe care le ofera.
Stonebreaker, cunoscut popular sub numele de ochii soricelului, provine din diverse parti ale lumii.Este o planta care creste salbatic si se adapteaza perfect oricarui sol. Acest fenomen are loc in special in Amazon, Bahamas, China si India. Este un remediu folosit inca de pe vremea indigenilor pentru eliminarea pietrelor care se afla in vezica si rinichi, in plus, este utilizat pe scara larga in America de Sud si Caraibe. In acest articol veti afla tot ce aveti nevoie despre ochii soricelului: pentru ce este, doza si cum sa o luati .
Pentru ce este aceasta planta?
Este un remediu natural cunoscut popular pentru indepartarea pietrelor care se pot forma sau acumula in aceasta zona din tractul urinar . Numele sau stiintific este Phyllanthus niruri , o planta care creste salbatic. Intreaga planta poate fi folosita pentru a profita de proprietatile sale medicinale, avand efect curativ si preventiv.
Contine si substante precum: vitamina C, lignani si flavonoide, precum si antioxidanti naturali. Pe langa beneficiile sale la nivel urinar, are multe altele in diferite organe si sisteme, printre care se numara:
- Este indicat la persoanele aflate in recuperare dupa hepatita, alcoolism ca hepatoprotector .
- Are efect antispastic datorita faptului ca determina relaxare musculara la nivelul tractului urinar si al vezicii biliare, facilitand astfel expulzarea calculilor renali si biliari, atat oxalat de calciu, cat si acid uric, nu doar actionand prin eliminarea acestora, ci si impiedicand formarea lor.
- Are efect analgezic , diuretic, hipotensiv si hipoglicemiant.
- Efectul hipotensiv se datoreaza faptului ca permite eliminarea usoara a sodiului .
- Este foarte util in hiperinsulinism si rezistenta la insulina.
- Cresterea diurezei.
- Actioneaza ca un antipiretic .
- Are efect laxativ , deci amelioreaza constipatia.
- Are proprietati digestive , actioneaza ca un antiacid.
- Scade nivelul colesterolului .
- Are efect antiviral si antimicrobian , actioneaza impotriva virusurilor hepatitei A, B si C, HIV si impotriva herpesului. Este, de asemenea, un antiparazitar folosit impotriva malariei.
- Este un antioxidant excelent .
- Va permite sa slabiti datorita efectului sau diuretic .
- Ajuta la scaderea acidului uric .
In plus, este utilizat in cazurile de procese infectioase datorate gonoreei, menoragiei si afectiunilor gastro-intestinale precum diaree, ulcere si rani.
Dozaj si cum sa-l luati
Aceasta planta vindecatoare se consuma de obicei sub forma de infuzie . Pentru a-l pregati, atat frunzele, cat si tulpina trebuie puse in apa clocotita, aproximativ 20 de grame la 1 litru de apa . In acest fel se va folosi in cazurile in care este necesara eliminarea pietrelor din vezica si rinichi, luand 1-2 cani pe zi.
Cand adultii trebuie sa o ia sub forma de tinctura , este necesar sa se ingereze 10 pana la 20 ml , impartite in 2 sau 3 doze zilnice diluate in apa.
O alta modalitate de a o lua este prin prezentarea unei capsule pudrate.Se pot ingera 0,5 pana la 2 grame pe zi . Este important sa luati 2 pana la 3 capsule zilnic inainte de micul dejun, pranz si cina.
Aportul acestei plante la copii va fi guvernat de greutatea corporala, adica 0,4 ml/Kg pe zi intr-o perioada mai mica de 12 ore, parintii trebuie sa fie constienti de acest consum la copii.
Aceasta doza nu trebuie depasita , deoarece in multe cazuri poate avea un efect laxativ in momentul in care apare supradozajul. Nici nu trebuie consumat mai mult de 3 luni, asa ca atunci cand acea perioada se termina se fac pauze de 2 saptamani inainte de a incepe din nou un nou ciclu.
Contraindicatii pentru aceasta planta
Remediul natural mentionat mai sus are unele efecte secundare ca urmare a supradozajului sau a utilizarii prelungite. Printre principalele se numara si faptul ca poate declansa tulburari de stomac sau diaree.
Pe de alta parte, rupatorul de pietre nu trebuie ingerat de copiii sub 6 ani sau de femeile insarcinate , deoarece traverseaza placenta si poate ajunge la fat si poate provoca un avort. La fel, tinde sa treaca prin laptele matern, modificandu-i gustul, asa ca nu trebuie luat nici de femeile care alapteaza .
Trebuie avuta in vedere importanta prescriptiei medicale pentru a ingera aceasta planta. Prin urmare, este necesar sa mergeti la medic si sa va consultati aportul (sau nu) in urmatoarele cazuri:
- Acolo unde este necesara o interventie chirurgicala intr-o perioada mai mica de 2 saptamani de la inceperea consumului acestei plante.
- Cand suferiti de boli precum diabetul zaharat , tulburari de coagulare a sangelui sau luati anticoagulante.
- Daca se consuma alte medicamente care ar putea interactiona cu aceasta planta naturala.
Nu ezitati sa mergeti la medic , doar el va poate indica tratamentul acestui remediu naturist in functie de simptomele pe care le prezentati.