Sibylle Baier

Cei mai fascinanti dintre cantaretii-compozitori populari care au aparut la sfarsitul ultimului deceniu fusesera de fapt retras din muzica timp de patruzeci de ani. Cantecele ei nu vazusera niciodata lumina pana atunci – pana cand au ajuns in mainile lui J. Mascis de la Dinosaur Jr. – si totul despre ea este un mister, bineinteles si imaginea ei: cateva fotografii nefocalizate sunt tot ce ramane din asta. tanar german de o frumusete incontestabila. De-a lungul timpului am descoperit ca Baier a aparut pentru scurt timp in doua filme ale lui Wim Wenders, „Alice in the Cities” si „Palermo Shooting”.

Francis Bebey

Daca credeai ca fuziunea dintre electronica si pop a inceput cu Kraftwerk, ai o surpriza. In 1975, in timp ce nemtii publicau „Radioactivitate”, muzicianul camerunez a vazut-o si a marit atentia: ritmuri africane inconfundabil, melodii pop si productie electronica. Politician, jurnalist, romancier, matematician… melodiile lui sunt doar o parte infinitezimala a unei vieti fascinante.

Produse experimentale

In ultimii cinci ani, synth pop-ul low-fidelity care s-a practicat in prima jumatate a anilor 80 a fost botezat drept „minimal wave”.Label-uri precum Vinyl On Demand, Minimal Wave sau Micrat s-au lansat in cautarea si captarea. de inregistrari pe casete si tiraje extrem de limitate, recuperand pietre pretioase autentice ale genului precum Linear Movement, Deux, Autumn, Craah Course In Science sau acest duo din Philadelphia care a inregistrat doar acest album, reeditat acum cu demo si sample-uri live.

Rodion GA

Inregistrata initial in urma cu peste treizeci de ani in Romania lui Ceausescu, Rodion Rosca a inregistrat aceasta colectie de cantece, la jumatatea distantei dintre posta cosmica germana, coloane sonore si prog-rock intr-un studio de acasa. Povestea lui a iesit la iveala datorita documentaristului roman Luca Sorin, iar pe YouTube veti gasi diverse interviuri cu un muzician ale carui compozitii au fost tinute secrete de zeci de ani.

William Onyeabor

Un alt X-Files a aparut din Africa anilor 70. Dupa ce a studiat filmul in Rusia, William Onyeabor s-a intors in Nigeria, tara sa natala, pentru a inregistra opt albume intre 1978 si 1985 si a disparea de pe fata pamantului prin convertirea la Christianity Reborn. Acum Luaka Bop, casa de discuri a lui David Byrne, publica aceasta compilatie in care este evidenta originalitatea afro-funk-ului sau electric si particular.

Cea mai completa compilatie de subteran peruvian din ’64-74)

In urma cu un deceniu, Vampisoul a inceput cu aceasta referinta, sub-label-ul label-ului din Madrid Munster Records specializat in documentarea si recuperarea din uitare a trupelor care zboara cu psihedelia, garage-punk si ritmuri latino. Astazi, istoria Vampisoul – si cea a unei alte filiale a Munster, Vinilissimo, axata pe reeditari in vinil ale clasicilor din interiorul si din afara granitelor noastre – este una dintre cele mai de succes din istoria afacerii cu discuri din tara noastra.

Viata sexuala a salbaticilor

Soul Jazz si-a castigat faima binemeritata in principal pentru munca sa de aparare a dancehall-ului. Cu toate acestea, casa de discuri londoneza a acordat atentie si altor scene valoroase, precum fenomenul trupelor after-punk care a avut loc in Brazilia anilor 80: As Mercenarias, Muzak, Smack, Akira S Et As Garotas Que Erraram, Fellini,. .. Toate au devenit o reflectare alterata de bogata traditie muzicala braziliana a ceea ce se intampla in Anglia in acelasi timp.

Urmatoarea oprire… Soweto

Una dintre cele mai de succes seriale de pana acum de la casa de discuri germana Strut este aceasta, care se afla acum la al patrulea volum si compileaza unele dintre cele mai bune mostre muzicale din cartierul Soweto din Johannesburg, inregistrate mai ales in anii 60 si 70. Cantece cu dansabile ADN-ul in care popularul traditional sud-african intalneste cu bucurie jazzul.

Valuri reci. Minimal Electronics Vol.1

Desi cele doua volume pe acelasi subiect publicate de Stones Throw, „The Minimal Wave Tapes” au fost mai populare si s-au bucurat de distributie in Spania, personal prefer aceasta alta selectie in care unele nume coincid dar care are o colectie de melodii total captivante de Control absolut al corpului, noua cercuri, miscare liniara sau Ruth. O introducere perfecta in gen.

Mutare. Italian Electronic & New Wave Underground 1980-1988

Credeai ca in anii 80 in tara transalpina existau doar cantareti melodici si proiecte nebunesti de italodisco? Ei bine, „Mutazione” iti arata cat de gresit ai gresit. Exista un total de douazeci si sase de exemple de sunete after-punk si industriale care nu au ajuns niciodata de cealalta parte a Mediteranei. Compileaza cincizeci la suta din trupa electronica Walls, Alessio Natalizia.