Camasile sunt acele piese vestimentare esentiale care dezvaluie cel mai mult personalitatea celui care le poarta. Indiferent de stilul care iti place, important este sa stii sa le imbini in functie de imaginea pe care vrei sa o proiectezi si de restul hainelor pe care decizi sa le porti.
Mai intai sa trecem in revista partile care compun o camasa clasica:
Guler: Exista numeroase tipuri de guler in functie de forma capetelor, lungime, inaltime si modul de nasturi.
Jug: Este bucata de material care uneste pieptul, manecile, gatul si spatele.
Armhole: Este cusatura curbata care uneste manecile de corpul camasii si care inconjoara umarul si axila. Intinzand bratele in toate directiile, armura nu trebuie sa fie niciodata stransa, ci ar trebui sa fie lejera si confortabila.
Pliu sau masa: Este cusatura din partea superioara a spatelui care ajuta la stilizarea si strangerea tesaturii astfel incat sa se muleze pe curba omoplatilor. Nu toate camasile au.
Dart: Aceasta cusatura se gaseste pe ambele parti ale camasii in partea inferioara a spatelui si, ca si pliurile, serveste la ajustarea camasii la forma corpului. Camasile plisate sunt mai bine cunoscute ca Slim Fit sau Tailored Fit.
Maneca: Acopera bratele si sunt de obicei lungi in camasi de rochie sau camasi de iarna si scurte la mijlocul bratului si deasupra cotului pentru ocazii casual si vara.
Placheta: Placheta este bucata alungita de material care se afla pe partea din fata a camasii si in care se afla butonierele. Placheta poate fi un pliu al camasii in sine sau o piesa cusuta pe marginea aceleiasi tesaturi sau in contrast. Poate fi simplu sau dublu.
Manseta: Capatul final al manecilor si, ca si gulerul, unde interesul cel mai mare este adunat in functie de tipurile de camasi barbatesti.
Coada: partea finala a spatelui este cunoscuta sub numele de coada, care este de obicei mai lunga decat partea din fata.
Intarire: In engleza primeste denumirea de Hem Gusset, care este intarirea marginii, o bucata mica de material triunghiular care este cusuta de obicei pe ambele parti ale corpului camasii la jonctiunea marginii pentru a adauga o nota de rezistenta zonei.
Acum ca stiti partile camasii, va vom spune pe care sa o alegeti pentru culorile costumului pe care le aveti si cu ce tip de cravata sa le combinati:
Camasi albe Datorita versatilitatii sale, albul se potriveste cu orice culoare si ofera libertate atunci cand vine vorba de a le combina cu cravate (pot fi uni, cu dungi, fundite etc).
Cu costume negre: Fiind culori de baza, cravata care o insoteste ar trebui pusa in evidenta mai mult. Incercati diferite legaturi texturate (dungi orizontale, verticale, in alte culori) pentru a scoate in evidenta combinatia alb-negru.
Cu un costum bleumarin: Negrul si bleumarinul sunt cele mai folosite in afaceri, sunt usor de combinat si transmit o imagine bine ingrijita si eleganta. Imbinati-va camasa alba cu cravate in culori solide, cum ar fi rosu visiniu si verde lime sau verde iarba.
Camasi albastre Albastrul este o schimbare la albul clasic, dar fara a parasi conservatorul si formalul. De asemenea, este ideal pentru a da un aspect mai deschis pielii maro. Albastrul inchis este cel mai bun pariu pentru job, deoarece functioneaza incredibil de bine cu diferite culori si modele.
Cu costum gri: Pentru camasile cu tonuri puternice de albastru combinate cu un costum gri, cravata trebuie sa fie de o culoare mai neutra sau mai deschisa (maro sau gri pal) sau cravate cu dungi orizontale.
Cu costum maro deschis: Cel mai bun mod de a combina o camasa albastra cu un costum camel sau bej este sa ramai la clasici. Daca culoarea costumului este camel, acesta trebuie purtat cu o camasa albastru deschis. Daca costumul este bej, o camasa cu un albastru mai puternic este varianta ideala.
Camasi in carouri Pentru carouri, opteaza pentru cravate in culori si forme mai indraznete pentru a le scoate in evidenta pe camasa. Trucul este sa scoti cravata in evidenta. Cu camasi in carouri, opteaza pentru cravate care au figuri sau dungi frapante. Asigura-te doar ca cravata ta este mai indrazneata si mai inchisa decat culoarea camasii, pentru a te asigura ca exista o distinctie intre hainele tale.