Lorand se pregateste sa lanseze noua colectie de imbracaminte si lenjerie intima, exclusiv masculina, pentru sezonul toamna/iarna.Colectia se numeste “La mala educacion” si o va prezenta pe 3 decembrie 2011 la Gold Plaza Baia Mare, la Ziua modei baimarene Rivulus Fashion.

Dar cine-i Lorand Coza?

Lorand Coza s-a nascut la data de 09.01.1987 la Baia Mare si este unul dintre cei mai promitatori designeri vestimentari.A studiat la Liceul de Arta Baia Mare si cursurile Universitatii Nationale de Arta, sectia Moda, Bucuresti.

Lorand a avut primele tangente cu moda, la varsta de 13 ani, cand si-a expus primele idei vestimentare, sub forma unei colectii numita “Experiment”. Tot la aceasta varsta, a inceput colaborarea cu cea mai in voga trupa dance, pe vremea aceea, Andre; Lorand s-a ocupat de imaginea celor doua cantarete, timp de 3 ani.

La scurt interval de primul “Experiment” vestimentar, au urmat altele: “Acvatique”, “Animalique”, “Stripped”, “I’m not your friend”, “Missunderstood”, “Ars amandi Christus”.

Timp de 3 ani, Lorand a lasat deoparte creatia vestimentara, si s-a ocupat de styling, semnand rubricile de moda pentru cateva reviste si imbracand vedetele autohtone.

A cochetat si cu televiziunea, prezentand propria sa emisiune la TVR2 si rubrica “Transformarea” din cadrul emisiunii “Geta Voinea Hair & Style Show” de la Euforia Tv.

Dupa aceasta perioada, a debutat in forta, in anul 2010, cu mari realizari pe plan profesional: a lansat 2 colectii, “Lectii de supunere…actul II” (prima sa colectia de rochii de mirese) si “Bondage show” (un manifest adus gandirii libere si tiparelor). De altfel, Lorand Coza si-a inaugurat si propriul sau magazin, in Baia Mare, “Cozeur vintage boutique”, fiind primul din tara care promoveaza curentul vintage.

Pasionat de moda vremurilor de odinioara, a creat un pachet de spectacol, in spiritul magazinului, numit “Saturday night fever”, care este un amalgam de tinute, coregrafie si scenete, adus nostalgicilor anilor trecuti.Anul 2011 a venit cu alte realizari, astfel, Lorand a creat “rochia gigant” (asa cum a fost numita de presa din Romania), special pentru Printesa Marii Britanii, Kate Middleton. Chiar daca, in urma concursului, rochia sa nu a fost cea castigatoare, cu siguranta a devenit cea mai promovata si celebra rochie de mireasa.

Show-urile sale sunt dintre cele mai avantgardiste, astfel si-a format o echipa, numita COZEUR, formata din tineri creativi si talentati. Impreuna cu ei, realizeaza o serie de pachete de spectacol, create special pentru evenimente, nunti, botezuri si petreceri private. Unul dintre ele, numit, “Momentul Ursitoarelor” este cel mai bine primit de catre public, astfel cererile pentru botezuri, continua sa curga.

Desi a avut parte de o regie putin mai nonconformista, colectia sa de primavara/vara pentru fete si baieti, “Je m’appele Loli” a fost bine primita de public, datorita hainelor vii, colorate, croiurilor simple si designului aparte, dar si datorita motto-ului: “uratenia este noua frumusete“!

Doua evenimente inedite organizate de Lorand, au tinut paginile ziarelor maramuresene si au atras curiozitatea publicului, in vara 2011: “Funeral Party” (o petrecere care a a vut ca scop infrangerea temerilor legate de inmormantari; astfel, participantii la acest inedit eveniment, au fost serviti cu cocuti si coliva si au avut ocazia sa participe la un concurs macabru: cine are curaj sa stea inchis, pret de cateva secunde intr-un sicriu. Curajosi au fost multi, insa doar unul a plecat acasa cu premiul cel mare: un sicriu!

Al doilea eveniment, a fost unul dedicat barbatilor, “Mister Maramures”. Cei 10 finalisti trecuti de preselectie, au avut parte de o saptamana de training, inaintea marii finale, saptamana in care au fost promovati in toata presa locala, supusi la vot,pe site-ul concursului li s-a verificat spiritul filantropic, printr-o actiune umanitara organizata la HHC Romania. Castigatorul concursului, s-a dovedit a fi baisprianul Catalin Bucur.