Facebook a anuntat lansarea de noi instrumente pentru Facebook Live. Reteaua sociala a dat asigurari ca „aceste imbunatatiri vor oferi mai mult control, personalizare si flexibilitate transmisiilor video ale utilizatorilor”.

Facebook Live este instrumentul de redare video in timp real al marii retele sociale. Instrumentul va permite sa difuzati momente in direct, la fel cum fac deja alte retele de socializare .

Emisiile pot fi facute publice sau restrictionate cu contactele Facebook si, odata ce difuzarea este terminata, videoclipul nu dispare, dar este publicat in profil (cu exceptia cazului in care proprietarul decide sa il stearga). Va permite, de asemenea, sa aratati reactiile spectatorilor video in direct, cine le poate placea sau comenta.

Reteaua de socializare a anuntat ca va include in curand optiunea de a desena sau scrie pe videoclipuri in timpul streamingului, pentru a face emisiile mai personalizate si mai creative.

Aplicatia a fost bine primita de utilizatori, care acum pot impartasi experiente unice si live.

Aplicatii noi pentru Facebook Live

Mai jos va aducem toate noile instrumente care au fost incluse sau vor fi incluse in saptamanile urmatoare pe Facebook Live:

In direct de pe web

Dupa cum stiti, pana in prezent aceasta ar putea fi transmisa in direct doar din aplicatia mobila. Noutatea este ca acum vom putea retransmite de pe un browser web paginile de Facebook, prin intermediul camerei web..

Pentru a putea transmite de pe o pagina, trebuia sa fii administrator. Acum, administratorul poate adauga colaboratori, astfel incat sa poata transmite in direct.

In acest fel, administratorul continua sa detina controlul paginii, iar colaboratorii au mai multa flexibilitate atunci cand vine vorba de diseminarea continutului acesteia. Aceasta imbunatatire este o oportunitate excelenta pentru profesionisti; de exemplu, jurnalistii care pot transmite acum stirile de la fata locului.

Valorile video

Un alt instrument nou care va fi lansat in saptamanile urmatoare este metrica video. Cei cu peste 5.000 de urmaritori vor putea vedea statisticile videoclipurilor lor in direct. O noutate care se adreseaza persoanelor publice, celebritatilor sau influentatorilor, astfel incat sa poata masura impactul si reactia la videoclipurile lor.

Aceste valori vor include numarul total de minute vizualizate, numarul total de vizite si implicarea generata (reactii, comentarii si impartasiri).

In plus, proprietarii acestor profiluri vor putea avea acces la un rezumat general al valorilor generate de toate videoclipurile lor difuzate, pentru o perioada de pana la 60 de zile.

Postarea de comentarii in direct

Acum puteti sa fixati (marcati ca prim) comentarii live. Videoclipurile tind sa primeasca o multime de comentarii in timpul difuzarilor; Chiar si Facebook sustine ca a detectat ca oamenii comenteaza de zece ori mai multe despre videoclipuri live decat pe videoclipuri obisnuite.

Aceasta actualizare permite celor care posteaza live sa personalizeze transmisia si sa acorde prioritate comentariilor pe care le doresc.

Creatorii video in direct au cerut intotdeauna o modalitate mai rapida de a directiona utilizatorii catre emisiunile lor. Facebook implementeaza deja un link permanent care directioneaza utilizatorii catre videoclipurile care sunt in prezent transmise in direct.

Inca nu este disponibil, dar va fi acest link „ facebook.com/pagename/videos ” prin care utilizatorii vor putea accesa videoclipurile in curs de desfasurare, precum si o biblioteca de continut de videoclipuri difuzate sau difuzate deja .

Transpunere video in direct

In cele din urma, reteaua sociala a introdus posibilitatea postarii incrucisate , punand linkuri catre videoclipuri, pe diferite pagini, dupa incheierea videoclipului live. Adica dupa ce un editor a incheiat o transmisie live, puteti plasa videoclipul in mai multe pagini in acelasi timp.

In acest fel, editorii sunt ajutati sa ajunga la mai multe audiente, prin diferite pagini.

Cum va poate ajuta Facebook Live

1 # Castigati abonati

Este dovedit ca videoclipurile pot creste conversia cu pana la 80% , ceea ce face ca videoclipurile sa fie unul dintre cele mai puternice formate pentru a creste lista abonatilor.

Acest lucru se datoreaza faptului ca acest format este mult mai informal, precum si accesibil, in special videoclipuri de mai putin de 2 minute. Videoclipurile pot fi transmise de pe orice platforma, astfel incat utilizatorii sa le poata urmari oriunde. De ce sa scrieti o postare de 1.000 de cuvinte care poate fi explicata in 2 minute cu un videoclip?

2 # Creeaza incredere

Vanzarea pe internet se bazeaza pe incredere si simpatie . Si vei putea vinde doar daca empatizezi cu utilizatorii, adica creezi o relatie. Acesta este motivul pentru care videoclipurile sunt atat de importante, deoarece utilizatorul poate cunoaste perfect persoana din spatele ei si cu atat mai mult daca este live, unde nu sunt posibile atingeri sau manipulari.

3 # Inmultiti valoarea

Generarea de continut in scris, fie ca este vorba de postari, carti electronice sau raspunzand la mesaje si comentarii este o strategie care nu trebuie uitata, cu toate acestea, avem metode din ce in ce mai eficiente. Facebook Live este o alternativa buna, deoarece toata aceasta munca care se face poate fi facuta in mai putin timp si intr-un mod mai proaspat . Ocazional, este in regula sa faci un videoclip in care utilizatorii sa poata posta intrebarile sau preocuparile lor si sa le raspunda instantaneu.

4 # Vindeti mai multe produse

Una dintre problemele principale ale comertului online sau ale magazinelor online este ca atunci cand cumparati un produs nu puteti vedea fizic cum este si exista intotdeauna intrebarea daca va fi o inselatorie. Din acest motiv, se recomanda adaugarea unui videoclip cu produsul sau serviciile in care se vede perfect cum este .

In plus, in ceea ce priveste difuzarea videoclipurilor, acestea pot fi utilizate pentru a arata modalitati de utilizare a unui anumit produs si cum poate fi completata cu un alt produs.

5 # Imbunatatirea continutului

Dupa cum s-a mentionat anterior, videoclipurile in streaming si non-streaming sunt o modalitate buna de a imbunatati continutul, deoarece ofera o valoare diferita marcii, exploatand diferite formate:

Efectuarea : Daca un eveniment va fi creat, de ce nu aratati inainte? Acest lucru va genera asteptare pentru utilizator.

Povestire : O modalitate buna de a ajunge la utilizatori este prin a spune o poveste. Nu este necesar sa inventati nimic, dar sa explicati experientele cuiva este deja o modalitate buna pentru utilizatori sa cunoasca produsul si vanzatorul.

Podcast : Un factor foarte puternic este faptul ca Facebook Live poate fi convertit intr-un podcast, dar un alt format pentru a oferi utilizatorilor.