Dubai este unul dintre cele sapte emirate care alcatuiesc Emiratele Arabe Unite, precum si cel mai mare oras al sau. Este situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic, la sud-vest de Sharjah si la nord-est de Abu Dhabi. Dubai este astazi un oras luminos si distractiv. 

Cunoscut pentru nisipurile sale, soarele si centrele comerciale excelente, a fost candva un oras linistit, cu casute rustice de corali si ipsos construite de comerciantii persi si cabane de palmieri care adaposteau pescarii beduini si cautatorii de perle. 

Astazi, poti alege o vacanta Dubai pentru moscheele si turnurile din Vechiul Dubai, care se reflecta in noii zgarie-nori stralucitori. Indrazneala oficialitatilor orasului este uluitoare, deoarece isi doresc sa construiasca hoteluri, nu pe mal, ci chiar in apa. Se construiesc insule artificiale cu 120 km de plaja.

Citeste si: Vrei sa vezi Adventureland, Discovery Land, Fantasyland si Frontierland? Alege o excursie Disneyland de la Happy Tour

Dubai este a doua cea mai mare metropola din Emiratele Arabe Unite. Este unul dintre cele mai mari zece centre de afaceri globale. In fiecare an este vizitat de milioane de turisti din intreaga lume care vin aici pentru cele mai bune cumparaturi, arhitectura uimitoare, lux oriental si plaje minunate. Pentru multi, Dubai este asociat cu evenimente de amploare cunoscute in intreaga lume si cu o vacanta Dubai de neuitat. 

De ce sa alegi o vacanta Dubai?

Emiratele Arabe Unite sunt situate in partea de nord-est a Peninsulei Arabice, pe coasta Golfului Persic. Datorita pozitiei sale geografice favorabile, tara este accesibila atat turistilor din Europa, cat si din Asia. Emiratele sunt deschise turistilor pe tot parcursul anului. Perioada cea mai convenabila este din octombrie pana in aprilie. Iata cateva beneficii ale vacantei tale in Dubai:

  • emotii de neuitat – fiecare turist, chiar daca a reusit sa viziteze multe colturi ale globului, va descoperi multe lucruri noi si uimitoare in aceasta tara.

  • vreme buna pe tot parcursul anului – Dubai este constant insorit si cald vara. Iarna este putin mai rece, dar vara este foarte cald, ceea ce il face atat de preferat pentru vacanta. Dar si in sezonul de iarna aici se poate inota in mare. Arabii ofera cel mai bun confort turistului, chiar si atunci cand trebuie sa incalzeasca apa sau, la nevoie, sa o raceasca.

  • mega cumparaturi – centrele comerciale locale si bazarurile orientale colorate vor ameti orice turist. In special, achizitiile de succes pot fi facute in timpul festivalurilor si vanzarilor.

  • divertisment – este dificil sa enumeri toate divertismentele pe care aceasta tara le ofera oaspetilor sai in vacanta. Safari cu jeep prin desertul nesfarsit, si este deosebit de interesant sa faci o astfel de calatorie noaptea. Iubitorii de snowboard se vor bucura cu siguranta de sandboarding. In loc de varfuri acoperite de zapada, aici sunt cuceriti versanti montani de nisip. Nu este la fel de dinamic, dar este mai sigur si mai interesant.

Marea Arabiei, Oceanul Indian si Golful Persic

Emiratele Arabe Unite se afla in Peninsula Arabica, cea mai mare parte fiind spalata de Golful Persic. Cealalta parte a peninsulei este orientata spre Golful Oman. Golfurile apartin Marii Arabiei, care se varsa in bazinul Oceanului Indian. Asadar, un turist care a optat pentru o vacanta Dubai poate spune cu siguranta ca a inotat in ocean, in Golful Persic si in Stramtoarea Hormuz, care leaga cele doua golfuri.