Vara poate fi uneori o provocare chiar și pentru cei care iubesc anotimpul călduros. Pentru a ne proteja de căldura excesivă și razele ultraviolet, apelăm la cremele cu protecție solară, hidratante, care ne mențin piele hranită.

În același mod trebuie să ne protejăm și buzele, pentru că această parte a corpului dispune de un strat de piele foarte subțire, fără producție de melanină. Din acest motiv, buzele sunt sensibile și necesită o atenție deosebită. Lipsa hidratării buzelor duce la uscarea acestora, micro-leziuni, vezicule, dureri cauzate de arsurile solare si umflaturi tipice.

Folosește o mască de buze hrănitoare

Pentru protejarea buzelor pe timp de caniculă, poți folosi o mască pentru buze deshidratate, îmbogățită cu uleiuri grase. Aceasta netezește și catifelează buzele, făcându-le mai moi și plăcute la atingere. Pentru efecte garantate, înainte de aplicarea măștii, utilizează un scrub pentru buze. 

Exfoliantul ajută la reactivarea micro-circulației, elimină celulele moarte și oferă buzelor un aspect catifelat. Asigură-te că freci foarte ușor, pentru a evita sângerarea și pentru a preveni deteriorarea ulterioară. Exfolierea poate fi făcută doar de câteva ori pe săptămână, urmată de aplicarea unei maști hidratante sau un balsam de buze puternic nutritiv.

Utilizează un balsam de buze pe bază de petrolatum 

Balsamul de buze este un remediu perfect pentru hidratarea buzelor. Aplică balsamul zilnic, ori de câte ori experimentezi senzația de buze uscate și crăpate. Alege un balsam de buze emolient, care îți hrănește și netezește buzele uscate și crăpate, redându-le aspectul catifelat. Balsamul va menține umiditatea la nivelul pielii, ajutând la vindecarea fisurilor și crăpăturilor din pielea buzelor. 

Este important să utilizezi un balsam de buze fără parfum, pentru a evita iritarea acestora. Pielea de pe buze este mult mai delicată decât restul corpului, ceea ce înseamnă că este foarte sensibilă la diverse produse și substanțe chimice.

Folosește un balsam cu SPF și evită expunerea la soare

Așa cum îți protejezi pielea corpului de razele ultra-violete cu ajutorul cremelor cu protecție solară, este indicat să îți protejezi și buzele. Alege un balsam de buze blând, cu ingrediente naturale, care include oxid de titan sau oxid de zinc și un SPF 30 sau chiar mai mare. Aplică-l înainte să ieși din casă și ori de câte ori simți nevoia. 

Menține-ți organismul hidratat și adoptă o dietă echilibrată

Un organism bine hidratat te va ajuta să îți menții pielea și buzele hidratate. Buzele se usucă repede, fiind nevoie de o hidratare optimă din interior și exterior. Păstrează la îndemână, în permanență, o sticlă cu apă, pentru a te hidrata întreaga zi. Apa va face minuni pentru întregul corp, nu doar pentru ten și buze. Specialiștii recomandă consumul a cel puțin opt pahare de apă pe zi, dar poți adapta cantitatea, în funcție de greutatea corporală și stilul de viață activ. 

Totodată, o dietă echilibrată reprezintă un alt stimulent pentru sănătate și un sfat excelent pentru îngrijirea buzelor. Un regim alimentar sănătos îți va menține sistemul imunitar în formă maximă. Consumă alimente bogate în zinc, precum nuci, semințe, leguminoase sau carne roșie. Zincul este un mineral important în menținerea unui organism hidratat. 

De asemenea, evită să îți atingi buzele cu limba, pentru a le umezi. Pe măsură ce saliva se evaporă, buzele devin tot mai uscate și deshidratate. Atunci când le simți uscate, folosește un balsam de buze hrănitor, care îți va îngriji buzele și preveni deshidratarea și rănirea lor.