Intr-o casnicie poti avea parte de momente extraordinar de frumoase, insa uneori pot aparea si momente tensionate si tot felul de probleme. Am cerut experților cateva sfaturi despre ce pot face cuplurile pentru a avea o căsnicie fericită. Urmați sfaturile lor utile pentru o legătură mai puternică, mai sănătoasă și da … mai fericită.

Mai întâi de toate, cuplurile fericite se susțin reciproc

Nici o căsătorie nu este fericită tot timpul. “Ca toate relațiile, există UPS și Downs”, spune psihologul Erica MacGregor. Ei bine, in căsătoriile fericite, fiecare partener in parte ascultă un punct de vedere al celuilalt, recunosc când argumentul nu face nici un sens și totodata fac tot ce le sta in putinta pentru a rezolva in cel mai bun mod posibil problemele care apar.

De fapt, dr. Juliana Morris, terapeut de familie și cupluri, spune că unele dintre cele mai fericite cupluri cu care a lucrat “au trecut prin vremuri grele”. Deci, dacă tu și soțul / soția dvs. va doriti o relatie mai puternica si mai frumoasa, atunci nu trebuie sa uitati sa va sustineti reciproc. In plus, faceti sex cat mai des si vizionati filme xxx pentru a va imbunatati constant viata intima.

Concentrați-vă pe punctele forte ale celuilat

Nu este întotdeauna ușor să vedeți defectele partenerului. Dar pentru a avea o căsnicie fericită, trebuie să accepți punctele forte și slăbiciunile partenerului dvs. și să puteți stabili așteptări realiste. Cu totii avem defecte, nu exista nimeni care sa fie perfect.

Nu vă așteptați ca partenerul dvs. să vă completeze

Dacă vă bazați pe soțul / soția să vă îndeplinească toate nevoile si dorintele, acest lucru poate duce la o relație dependentă în care nu creșteți ca indivizi. În schimb, cuplurile în relații sănătoase ar trebui să sties a fie bine si singuri sis a nu depinda de partener pentru a fi fericiti. Ar trebui să fim siguri, maturi și fericiti cu noi în timp ce suntem deschisi către cealaltă persoană. Deci, asigurați-vă că vă îngrijiți propriile interese și dorințe – urmati un curs care vă interesează, faceți planuri cu prietenii – în loc să așteptați soțul / soția să completeze vidul pe care il simtiti in interior.

Dar totuși, faceți lucrurile împreună

Deși este important să nu depindeti pe deplin de partenerul dvs. pentru a menține o căsnicie fericită, este de asemenea necesar să împărtășiți experiențe comune. Când cuplurile împărtășesc o pasiune unică sau isi doresc să învețe o abilitate împreună – cum ar fi luați o clasă de gătit sau lecții de tenis – aceste cupluri evoluează împreună. Fie că este vorba de o pasiune comuna pentru călătorii, o dorință puternică de a construi o familie împreună sau o dedicație pentru o cauză comună, aceste experiențe îmbogățesc relația de cuplu. Afla mai multe de pe click.ro.

Râdeți unul cu celălalt

Viața este stresantă, așa că ajută foarte mult sa radeti si sa va distrati impreuna. De obicei, când un cuplu are umor, înseamnă că ambii parteneri au o perspectivă. Cuplurile din căsătorii fericite au un simt al umorului foarte bine dezvoltat. Indiferent dacă este vorba despre glume mici, un mesaj amuzant neașteptat, sau chiar doar vizionarea unui film de comedie împreună, conectarea la soțul / soția dvs. intr-o maniera amuzanta poate imbunatati semnificativ relatia de cuplu.