Un avort spontan poate provoca prejudicii ireversibile. In ciuda faptului ca motivele sunt adesea necunoscute, o femeie insarcinata este sfatuita sa actioneze in anumite situatii care o ajuta sa previna un avort spontan.

Avortul spontan este o intrerupere nedorita a sarcinii inainte de 24 de saptamani de sarcina, cand fatul este mai usor de 500g. O intrerupere a sarcinii prezinta un mare risc pentru un cuplu deoarece multe intrebari au nevoie de raspuns in acest moment. Fiecare femeie insarcinata ar trebui sa urmeze cateva reguli care o pot ajuta sa previna o tragedie.

Motivele unui avort spontan

Motivele pentru un avort spotan sunt in mare parte necunoscute. Cand avortul spontan apare, exista de obicei o neregularitate anumita in dezvoltarea fatului si organismul il secreta, efectuand astfel selectia naturala. Chiar daca poate parea tragic, unii oameni inteleg ca este un factor natural care impiedica nasterea unui copil cu o greseala genetica. Multe femei nu sunt constiente de sarcina lor si experimenteaza un avort spontan ca o menstruatie intarziata.

O boala a mamei poate afecta foarte mult sarcina. Cea mai critica este diabetul. Lupusul, ovarul polichistic si tensiunea arteriala pot reprezenta un mare risc pentru un avort spontan. In stadiile timpurii ale sarcinii poate aparea un stop cardiac al fatului din cauza trombofiliei mamei.

Multe femei insarcinate au o teama nejustificata de avort. Avortul spontan are loc in doar 0,3% din toate cazurile de sarcina, dar pentru 1% dintre femei se poate intampla si la a doua sarcina. O femeie nu ar trebui sa traiasca intr-o frica constanta fata de avortul spontan si nici nu ar trebui sa se simta vinovata. In cele mai multe cazuri, o femeie insarcinata nu poate impiedica un avort, dar ea poate incerca sa previna ca acesta sa se intample.

Cum poti preveni un avort spontan?

O femeie insarcinata trebuie sa renunte sa fumeze deoacere altfel creste riscul posibilitatii avortului. Pericolului acestuia creste cu fiecare tigara. Fumatul pasiv este, de asemenea, critic, dar o ceasca de cafea pe zi nu face rau. Consumul zilnic de alcool, in schimb, creste pericolul de avort spontan de trei ori.

Multor femei insarcinate le este frica din cauza consultarilor medicale de zi cu zi.

Gazele precum arsenicul, formaldehida si dioxidul de etilena sunt, de asemenea, periculoase. Examinarile cu raze X nu se efectueaza, prin urmare, in timpul sarcinii. Medicamentele nu sunt permise sa fie luate din hotarare proprie, dar exista si femei care nu iau nici medicamentele prescrise din cauza fricii de avort spontan. Acest tip de actiune este complet gresit, deoarece bolile netratate pot pune viata copilului in pericol.La ce trebuie sa fii atenta in timpul sarcinii?

Cand vine vorba de exercitii, o femeie insarcinata trebuie sa evite sporturile in care poate cadea cu usurinta. Un copil nenascut poate fi afectat intr-un accident de masina, deci este necesar sa iti adaptezi in mod corect centura de siguranta. Cel mai important, o femeie insarcinata trebuie sa evite efortul fizic si stresul. Multor femei insarcinate le este frica din cauza consultarilor medicale de zi cu zi. In acest caz, frica nu se bazeaza pe ceva serios, deoarece controlurile nu sunt efectuate din cauza unor nereguli, toate femeile insarcinate sanatoase trecand prin acestea.

Femeile care sufera boli cronice precum diabet trebuie sa isi planuiasca sarcina si sa se consulte mai intai cu medicul. Unele femei experimenteaza, de asemenea, avorturi legate de sistemul imunitar, caz in care anticorpii recunosc fatul ca un corp strain si il ataca. Tratamentul pentru acest tip de avort spontan nu are, din pacate, prea mare succes.

Unul din factorii cheie pentru prevenirea avortului spontan este cu siguranta odihna, suportul constant al partenerului si atitudinea pozitiva fata de viata.