Ieri pe contul sau oficial de Youtube, Catalina Caraus si-a lansat noul single – “Come Back”, ce a fost produs de Mihai Ristea.

Dar cine-i Catalina Caraus?

Catalina Caraus s-a nascut la Chisinau, pe 29 februarie 1992, iar o parte din copilarie si-a petrecut-o la bunici, in satul Ciuflesti.Prima piesa pe care a interpretat-o in fata unui public mai larg a fost „Papusa Sanduta”, un adevarat slagar la acea vreme in randul copiilor, scris de Daria Radu.Insa in clasa I, a hotarat sa ia cursuri de muzica si astfel, a studiat timp de sapte ani pianul la scoala nr.3 din Chisinau.

Debutul sau pe o scena adevarata a avut loc la varsta de 9 ani, la o sarbatoare din Piata Marii Adunari Nationale unde a interpretat piesa „Cenusareasa”.

“M-am simtit foarte liber pe scena, nu aveam emotii si chiar intrasem in rolul unei mici printese. Cred ca nonsalanta mea de atunci se datora aptitudinilor mostenite de la mama si bunic. Si uite, de la acel „bal al Cenusaresei” a pornit totul. Am inceput sa colaborez cu Vlad Mircodes si textierele Claudia Partole si Galina Furdui. Am realizat impreuna piese care au intrat in „Antologia cantecelor pentru copii” si care au rasunat la toate posturile de radio pentru copii.” – a scris Catalina pe site-ul sau oficial – http://www.catalinacaraus.com.

In 2009 am filmat primul videoclip in Romania, la piesa „Mi-e dor”. Un aport deosebit l-a avut  in filmarea acestuia, regizorul Petre Nastase.

“Eu nu am considerat niciodata muzica un hobby, ci o meserie pe care trebuie s-o inveti si s-o practici din copilarie, iata de ce am ales dansul drept „pasiune insotitoare” muzicii. Dealtfel, am si fost membru al ansamblului de dansuri sportive „Codreanca”, mai multi ani la rand. Am participat la zeci de competitii de dans sportiv, unde am luat premii. La acel moment ma ghidam de zicala „daca intri in hora, trebuie sa joci”. Evident, aceasta indeletnicire este de mare folos pentru cantareti, mai cu seama cand vine vorba de tinuta scenica. Si atunci s-a conturat visul meu cel mare – sa devin o cantareata si o dansatoare profesionista si sa evoluez pe marile scene ale lumii.”

Dupa o perioada, Catalina a hotarat sa plece in la studii in Anglia, unde a urmat un curs de media la Bellerbys College, un liceu de elita din Cambridge, unde studiaza actoria si muzica.

In iarna lui 2010 a inregistrat, la propunerea unor producatori din Rusia care detineau drepturile exclusive, un remix al piesei „Joe Le Taxi”. Piesa originala a avut un mare succes in anii ’80, interpretata de Vanessa Paradis, probabil de asta producatorii au decis sa revina asupra ei.A si filmat un clip la piesa in Chisinau, regizat de Andrei Samardac.

“Dupa aceasta realizare a urmat o perioada in care m-am concentrat asupra studiilor. Asta chiar daca multi amici ma indemnau sa ma lansez pe piata din Romania sau Rusia. Eu oricum insa raman pe pozitiile mele si consider ca nu e nevoie sa ma orientez spre o piata dintr-o tara anume, asta pentru ca ma intereseaza piata muzicala europeana in special, dar sunt deschisa pentru orice proiect muzical interesant. Daca am realizat un proiect cu producatori rusi, nu ma orientez anume spre piata ruseasca, pur si simplu, am avut o ocazie pe care nu am vrut s-o ratez.”

Asa cum v-am spus si la inceputul articolului, Catalina a lansat un nou single, care mi-a atras foarte mult atentia, motiv pentru care am facut si acest articol.Si cu siguranta vom mai scrie despre ea, pentru ca din cate am observat pe Youtube e foarte talentata.Va lasam sa ascultati piesa “Come Back” si asteptam parerile voastre!!!ENJOY!!!

Va place piesa “Come Back” produsa de Mihai Ristea?Credeti ca va prinde in Romania?V-ar place sa mai auziti de Catalina Caraus?